Τί σας κρατάει μακρυά από το kde;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Τί σας κρατάει μακρυά από το kde;

Δεν μου προσφέρει κάτι παραπάνω.
6
26%
Δεν είναι ακόμα έτοιμο.
1
4%
Είναι αργό στον υπολογιστή μου.
1
4%
Δεν ταιριάζουν οι χημείες μας.
14
61%
Τί είναι το kde;
1
4%

Σύνολο ψήφων : 23

Re: Τί σας κρατάει μακρυά από το kde;

Δημοσίευσηαπό headless » 08 Δεκ 2011, 08:06

Υπερβολικά δύσχρηστο και χαοτικό με settings-more settings-even more settings σκόρπιες από δω κι από κεί.
Υπερβολικά βαρύ και μνημοβόρο,υπερβολικά glossy, φιγούρα και bling bling.
Και γενικά ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλω από ένα γραφικό περιβάλλον.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 08 Δεκ 2011, 12:58

Ὅπως ἔχω ξαναγράψει ἀλλοῦ στὸ φόρουμ, τὸ KDE ἦταν γιὰ μένα κάτι σὰν λύση ἀνάγκης, μέχρι νὰ φτιαχτεῖ ἀρκούντως τὸ καινούργιο Gnome, ὥστε νὰ μὲ καλύπτει λειτουργικά (κατὰ πρῶτο λόγο) καὶ αἰσθητικά. Παραμένω κοντὰ στὴ φιλοσοφία τοῦ Gnome ποὺ ἤξερα (ἁπλὸ καὶ λειτουργικό, παραμετροποιήσιμο στὸν βαθμὸ ποὺ θέλω καὶ μὲ καλὲς ἐφαρμογές - καλά, αὐτὸ τὸ τελευταῖο εἶναι λίγο φάουλ, ἀφοῦ στὸ Gnome ἔβαζα πάντα τὸ K3b καὶ κάποιες ἄλλες KDE ἐφαρμογὲς ποὺ μὲ κάλυπταν καλύτερα, ἐνῶ καὶ τώρα στὸ KDE ποὺ τρέχω χρησιμοποιῶ καὶ gtk ἐφαρμογές). Τὸ Gnome εἶναι ποὺ ἔπαψε νὰ παραμένει καὶ ... ἐπῆλθεν ἡ διάστασις (ἐλπίζω προσωρινὴ καὶ ὄχι διαζύγιο).
Κατὰ τὰ ἄλλα, μέχρι στιγμῆς εἶμαι εὐχαριστημένος ἀπὸ τὸ KDE, χωρὶς νὰ ξετρελλαίνομαι κιόλας. Δὲν τὸ βρῆκα οὔτε βαρύ, οὔτε ἀργό, τὸ θεωρῶ ἐπαρκῶς ἕτοιμο, ἀλλά... εἴπαμε: σίγουρα δὲν εἶναι ἔρωτας, ὅπως ἦταν μὲ τὸ Gnome.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 08 Δεκ 2011, 20:09

Lionux έγραψε:για δώσε μου αν μπορείς πληροφορίες για το πως θα το κάνω minimal ώστε να τρέχει άψογα στο μηχάνημα μου !!!

1. Απενεργοποιείς τα εφέ επιφάνειας εργασίας (3d επιτάχυνση).
2. Απενεργοποιείς το strigi (αναζήτηση επιφάνειας εργασίας).
3. Αλλάζεις από oxygen σε κάτι άλλο, όπως qtqurve

Επίσης μπορείς να ψάξεις για προγράμματα που ανοίγουν χωρίς να τα χρειάζεσαι κατά την εκκίνηση. Μπορεί να βρεις χρήσιμο και το: «εκκίνηση σε μία κενή συνεδρία» στο Ρυθμίσεις συστήματος>Εκκίνηση και τερματισμός>Διαχείριση συνεδριών>εκκίνηση σε μία κενή συνεδρία.

mangelasakis έγραψε:Πριν 2-3 μήνες που είχα δοκιμάσει το kde παρατήρησα ότι ενώ έχει τόσες άλλες επιλογές δεν είχε το πιό απλό από όλα, όπως να κάνεις ένα απλό extract ή compress ένα αρχείο χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις ολόκληρη εφαρμογή...

Αυτές οι επιλογές υπάρχουν εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια, ποια έκδοση δοκίμασες;
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Lionux » 08 Δεκ 2011, 22:15

nickkefi έγραψε:1. Απενεργοποιείς τα εφέ επιφάνειας εργασίας (3d επιτάχυνση).
2. Απενεργοποιείς το strigi (αναζήτηση επιφάνειας εργασίας).
3. Αλλάζεις από oxygen σε κάτι άλλο, όπως qtqurve

Επίσης μπορείς να ψάξεις για προγράμματα που ανοίγουν χωρίς να τα χρειάζεσαι κατά την εκκίνηση. Μπορεί να βρεις χρήσιμο και το: «εκκίνηση σε μία κενή συνεδρία» στο Ρυθμίσεις συστήματος>Εκκίνηση και τερματισμός>Διαχείριση συνεδριών>εκκίνηση σε μία κενή συνεδρία.

Σε ευχαριστω παρα πολυ πειστηκα κ θα το δοκιμασω σημερα !

Off topic:
Σημερα ειδα κ αυτο :

http://maketecheasier.com/give-kde-desk ... ech+Easier

Spoiler: show
System: TOSHIBA Satellite A300
Distro: Ubuntu 14.04.5 trusty
Kernel: 3.13.0-107-generic
Desktop: KDE 4.13.3
Bios: INSYDE version: 2.20
CPU:Dual core Intel T3400
Graphics Card:[AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470]
Audio Card: Intel 82801
Network Card: Qualcomm Atheros AR928X driver: ath9k
Επιπεδο linux:Μεσο
Aγγλικα:Μετρια
Προγραμματισμος:Oχι
Άβαταρ μέλους
Lionux
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Δεκ 2011, 22:22

Εμένα δεν με ενοχλούν πολλά πράγματα στο KDE, το βρίσκω αρκετά καλό, αν εξαιρέσω την σχέση του με την μνήμη και ότι είναι βαρύ. Η αλήθεια να λέγεται, όσο καλό μηχάνημα κι αν έχεις, το αισθάνεσαι με μια απλή περιήγηση ότι είναι λίγο βαρύ. Σίγουρα όμως θα υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να βελτιωθεί αυτό, τέτοια άρθρα υπάρχουν και στο osarena. Με μια πρόχειρη αναζήτηση μόνο στο osarena:

http://osarena.net/logismiko/applicatio ... o-kde.html

http://osarena.net/hacks-guides/gkazost ... artes.html

Πλέον βαρύ δεν είναι μόνο το kde, νομίζω ότι και το ubuntu με unity είναι βαρύ, αλλά έτσι όπως υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παραμετροποιήσουμε το ubuntu, έτσι υπάρχουν και με το kde. Για το unity δεν υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα ακόμα, σιγά σιγά όμως θα βγαίνουν όλο και περισσότεροι τρόποι παραμετροποίησης και προσαρμογής ανάλογα με τα γούστα.

Προσωπικά είμαι με τα κέφια μου, μια βάζω ubuntu, μια kubuntu, πρόσφατα σκεφτόμουν να πάω σε xubuntu αλλά τελικά πήγα σε kubuntu πάλι. Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξανά βάλω ubuntu με unity μετά από κάποιο διάστημα. Είμαι κατά της συμπεριφοράς που όταν δεν αρέσει κάτι σε κάποιον, μετά κάθεται και βγάζει όλη την αρνητικότητα του. Συμφωνώ στο να αναφέρουμε τα διάφορα πράγματα που δεν μας αρέσουν για την κάθε διανομή ή το κάθε γραφικό περιβάλλον, όχι όμως να παρεκτρεπόμαστε και να λέμε ότι μας έρθει στο μυαλό, υπερβολές κτλ. Τα λέω αυτά γιατί το τελευταίο διάστημα διάβασαν τα μάτια μου αρκετές υπερβολές για το ubuntu και το unity. Τραγελαφικές υπερβολές όμως!!!

Για να είμαι ειλικρινείς, αν κάποιος λέει ότι το kde είναι δύσχρηστο, ότι έχει "κρυμμένη" την μια επιλογή μέσα στην άλλη κτλ. δεν συμφωνώ μαζί του. Το dash του unity μου φαίνεται πιο περίπλοκο, αν και όπως είχα δηλώσει εδώ, σπάνια χρησιμοποιώ τα menu. Πιο πολύ κάνω δουλειά με εφαρμογές σαν το kupfer, στην προκειμένη περίπτωση στο kde με το Krunner.

Πάντως, είτε unity, είτε kde ή gnome shell... όλα eyecandy μου φαίνονται!!
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό HardCotton » 28 Μάιος 2012, 12:57

Είναι λίγο παλιό το θέμα, αλλά δεν νομίζω να πειράζει αν απαντήσω.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το KDE από το Gnome και για λόγους εμφάνισες και γενικά μου φαίνεται πιο εύχρηστο. Mπορώ να κάνω πολλές περίπλοκες αλλαγές. Και το Gnome καλό είναι αλλά το KDE μου αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αρά τι ψηφίζω;;; :/
Προσωπική Ιστοσελίδα
Γνώσεις ✒ ❶ Linux: Λίγο (Αρχάριος Ακόμα) | ❷ Programming: Πολύ | ❸ English: Καλά
Λειτουργικά ✒ ❶ Linux Kubuntu 12.04 | ❷ Linux Ubuntu 12.04 | ❸ Microsoft Windows 7 Home Premium | ❸ Microsoft Windows XP Pro SP3
Προδιαγραφές ✒ Intel® Pentium® Dual Core™ Processor T4500 (2.3GHz, 1MB cache, 800MHz FSB) | 4GB DDR3 | Intel GMA 4500MHD | Screen: 15,6'' HD
☣ Hello World ☣
Άβαταρ μέλους
HardCotton
babeTUX
babeTUX

IRC: HardCotton
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 28 Μάιος 2012, 13:16

HardCotton έγραψε:Αρά τι ψηφίζω;;; :/

Μά... τίποτα! Ἁπλῶς γράφεις τὴ γνώμη σου, χωρὶς νὰ ψηφίσεις, ἀφοῦ τὸ θέμα εἶναι τὶ σᾶς κρατάει μακρυὰ ἀπὸ τὸ KDE. Ἐμεῖς δὲν εἴμαστε μακρυά, ἀφοῦ ἔχουμε KDE... :) ;) :)
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό HardCotton » 28 Μάιος 2012, 15:17

Εντάξει τότε.. ;)
Προσωπική Ιστοσελίδα
Γνώσεις ✒ ❶ Linux: Λίγο (Αρχάριος Ακόμα) | ❷ Programming: Πολύ | ❸ English: Καλά
Λειτουργικά ✒ ❶ Linux Kubuntu 12.04 | ❷ Linux Ubuntu 12.04 | ❸ Microsoft Windows 7 Home Premium | ❸ Microsoft Windows XP Pro SP3
Προδιαγραφές ✒ Intel® Pentium® Dual Core™ Processor T4500 (2.3GHz, 1MB cache, 800MHz FSB) | 4GB DDR3 | Intel GMA 4500MHD | Screen: 15,6'' HD
☣ Hello World ☣
Άβαταρ μέλους
HardCotton
babeTUX
babeTUX

IRC: HardCotton
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό w00t! » 29 Μάιος 2012, 15:54

Δεν ταιριάζουν οι χημείες μας.
Πολύ πολύπλοκο για τα γούστα μου.
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 precise 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Core2 Duo CPU T6600 2.20GHz ‖ RAM 3950 MiB ‖ Acer JV50 - Acer Aspire 5738
4 ATI RV710 [Mobility Radeon HD 4570] [1002:9553]
5 eth0: Broadcom NetLink BCM5784M Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1698] (rev 10) ⋮ wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1000 [8086:0083]
w00t!
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας