Παρατηρώντας αποκάτω στο laptop, τις γρίλιες για τον αερισμό του, παρατήρησα κάτι που στα δικά μου μάτια φαντάζει περίεργο. Συγκεκριμένα υπάρχει μια γρίλια από την οποία βγαίνει κρύος αέρας(ακόμα και αν το laptop δουλεύει σε θερμοκρασία cpu 60 βαθμών π.χ.) Μου φαίνετε αρκετά περίεργο να διώχνει τον κρύο αέρα(ας τον κράταγε να ζεσταθεί πρώτα).
Φοβάμαι αν αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά(και στα windows έτσι κάνει), μήπως του κάνω κακό με την χρήση της βάσης ψύξης, γιατί η βάση εμποδίζει τον αέρα να βγει σπρώχνοντας αέρα αντίθετα στην φορά του.
Δοκίμασα και με καπνό από τσιγάρο να δω την φορά του και πράγματι είχα δίκιο.
Επειδή την είχα πατήσει κάποτε(το μακρινό 1990) όχι με υπολογιστή αλλά με αμάξι γιαυτό ψάχνομαι.
Συγκεκριμένα είχα προσθέσει extra ανεμιστήρα στο ψυγείο του αμαξιού, αλλά δεν πρόσεξα πως έβαλα τα καλώδια και παραλίγο να το κάψω,δηλαδή ενώ είχα τον ανεμιστήρα του αμαξιού να σπρώχνει αέρα προς το ψυγείο, έπρεπε να βάλω τον άλλο που επειδή ήταν από την άλλη πλευρά του ψυγείου να τον ρουφάει, εγώ όμως τον έβαλα να σπρώχνει και αυτός(εδώ είναι η ομοιότητα με το laptop και την βάση) με αποτέλεσμα να εγκλοβιστεί ο αέρας και να έχω υπερθέρμανση.
Συνοψίζοντας, η απορία μου είναι "είναι λογικό να υπάρχει γρίλια που να διώχνει τον κρύο αέρα κάτω από το laptop και αν ναι μήπως πρέπει κάπως να καλύψω (με μονωτική π.χ.) εκείνο το σημείο της βάσης;