Κατάστημα για αγορά υπολογιστή

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κατάστημα για αγορά υπολογιστή

Δημοσίευσηαπό anagno » 25 Ιουν 2012, 16:33

simosx έγραψε:
Γενικά, το ποσό που καθορίζεις στα 1000€ είναι αρκετά μεγάλο, οπότε έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τον υπολογιστή;

Γενικά στην οικογένεια είμαστε της ιδεολογίας αγοράζω ένα καλό υπολογιστή και τον κρατώ τουλάχιστον 7 με 10 χρόνια. Ο προηγούμενος υπολογιστής κράτησε 7,5 χρόνια και άμα δεν καιγόταν η μητρική και να ήθελε ένα 200 μέσα στο νερό για επισκευή (μιας και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά) θα έμενε σίγουρα και άλλο.

simosx έγραψε:Αν μπορείς εσύ ο ίδιος να συναρμολογήσεις, τότε πάρε τα κομμάτια ξεχωριστά από διάφορα φθηνά μαγαζιά (ψάχνεις στο π.χ. skroutz.gr) και συναρμολογείς για λίγο πιο φθηνά.

Εγώ προσωπικός θα κολλούσα σε μερικά σημεία να το κάνω ολομόναχος, αλλά έχω αρκετούς φίλους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Θεωρώ όμως ότι δεν αξίζει τον κόπο διότι το e-shop αρκετές φορές που είχα κοιτάξει είχε από τις πιο φθηνές τιμές και η διαφορά στο σύνολο του υπολογιστή θεωρώ πως θα είναι το πολύ στα 50 Ευρώ... (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος...). Έτσι έχοντας και την εγγύηση σίγουρα άξιζε τον κόπο η παραγγελία από το e-shop στο σύνολο.

Holyshock έγραψε:Για μένα κοίτα και για μαγαζιά της γειτονιάς σου, δεν λέω ότι το eshop είναι κακό εγώ το έχω προτειμήσει σε πολλές αγορές μου. Απλά απο προσωπική εμπειρία σε συνηκιακά μαγαζία μπορείς να πετύχεις με λίγη κουβέντα κάποια έκτπωση κάποια δωρεάν σέρβις.

Μου έχουν ήδη προτείνει κάποια μαγαζιά... Μετά την εξεταστική σίγουρα θα ασχοληθώ και θα το ψάξω το θέμα αλλά μου φαίνεται ότι θα καταλήξω στο e-shop διότι ήδη έχω διαλέξει συγκεκριμένα κομμάτια. Εξάλλου σε πόσους έχει τύχει να πάθει κάτι ο υπολογιστής πριν τελειώσει η εγγύηση ??? Σε μένα τουλάχιστον πάντα κάτι μετά συνέβαινε και συνήθως έφταιγε η ΔΕΗ :wtf:
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 14.10 64bit , Windows 8
3 Intel® Core™ i5-3570K CPU @ 3.40GHz × 4 ‖ RAM 16GiB ‖ SABERTOOTH Z77
4 ASUS GTX 560 Ti
anagno
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimiro » 28 Ιουν 2012, 11:42

http://www.visionstudio.gr/prodlist.asp ... showfoto=0

εγω παντως αγοράζω απο εδώ κ ειμαι ευχαριστημένος...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Κάτι λίγα ┃ Αγγλικά: you are beautiful, i love you
Laptop: Λειτουργικό: LMDE32bit-xfce |Centrino Duο@1.66|1GB RAM
Desktop: Debian Testing 64bit
Προδιαγραφές ⇛Intel(R) i3 CPU 2100 @ 3.1GHz │ Kingston 2x2GB 1333 MHz │snVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22] (rev a1)│ Gigabye p67a-D3-B3 | Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
dimiro
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 28 Ιουν 2012, 12:09

anagno έγραψε:Σε μένα τουλάχιστον πάντα κάτι μετά συνέβαινε και συνήθως έφταιγε η ΔΕΗ

Να πάρεις πολύπριζο ασφαλείας με προστασία από υπέρταση. π.χ -> Πολύπριζα ασφαλείας-Skroutz.gr
ή
ένα καλό τροφοδοτικό , με επίσης προστασία από υπέρταση κλπ .. ψάξε για OVP , OPP protection.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fuzzfree » 05 Ιούλ 2012, 15:38

anagno, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις στο Internet διάφορα συγκεντρωτικά site όπως Skroutz, Bestprice, Coinmad, eprice κτλ.

Μπορείς να βρεις ιδέες και συνθέσεις εδω...
http://www.bestprice.gr/cat/2544/computer-internet
http://www.skroutz.gr/c/23/desktop-and-server.html
http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html
http://www.coinmad.com/search/results_o ... s_netbooks

Online μπορείς να δεις για διάφορες τιμές. Μετά μπορείς να επισκεφτείς το κάθε site ξεχωριστά κτλ. Μην φοβηθείς να αγοράσεις από το ίντερνετ, μπορείς να πληρώσεις μέσω τραπέζης, αντικαταβολή κτλ.

Θα σου πρότεινα να επισκεφτεις καλύτερα ένα τοπικό κατάστημα υπολογιστών να σου δώσουν συμβουλες κτλ. Και αν έχεις οποιαδήποτε απορία κτλ. να έχεις κάποιον κοντά τεχνικό για βοήθεια.

Από τα μεγάλα πάντως καταστήματα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το Πλαίσιο (είχα αγοράσει το netbook, ενώ και στη δουλειά/συνεργάτες απο εκεί αγοράζουμε όλα τα workstations). Και έχουν και καλή εξυπηρέτηση. Αλλιώς κάποιο καλό τοπικό-κοντινό κατάστημα για πιο προσωποποιημένο service.
fuzzfree
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 09 Ιούλ 2012, 11:40

fuzzfree έγραψε:Online μπορείς να δεις για διάφορες τιμές. Μετά μπορείς να επισκεφτείς το κάθε site ξεχωριστά κτλ. Μην φοβηθείς να αγοράσεις από το ίντερνετ, μπορείς να πληρώσεις μέσω τραπέζης, αντικαταβολή κτλ.

Πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν online, το βασικό πιστεύω είναι να γνωρίζουν τι αγοράζουν. Το να δεις σε ένα κατάστημα ένα δίσκο των 500gb μάρκας "σώσε_γρήγορα_αν_μπορείς_xt600" 100 ευρώ και στον άλλο κατάστημα ένα δίσκο των 500gb μάρκας "σώσε_γρήγορα_αν_μπορείς_xt900" 150 ευρώ δεν σημαίνει πως στο πρώτο θα κάνεις την καλύτερη αγορά.

fuzzfree έγραψε:Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς καλύτερα ένα τοπικό κατάστημα υπολογιστών να σου δώσουν συμβουλές κτλ. Και αν έχεις οποιαδήποτε απορία κτλ. να έχεις κάποιον κοντά τεχνικό για βοήθεια.

Λέγοντας τεχνικό (χωρίς να θέλω να γίνω κακός) εννοούμε κάποιον που έχει υπολογιστή στο σπίτι του, κάποιον που ασχολείται με τους υπολογιστές (παίζει παιχνίδια όλη μέρα), κάποιον που σπουδάζει σε κάποια σχολή πληροφορικής και δεν γνωρίζει να κάνει ένα φορμάτ, κάποιον που σπουδάζει σε κάποια σχολή που κάνουν και κάποιο μάθημα πληροφορικής (θα μπορούσα να συνεχίσω με διάφορους τεχνικούς) ή κάποιον που είναι τεχνικός και δουλεύει ήδη σε κάποιο κατάστημα ή σε κάποια εταιρεία πληροφορικής (όχι σαν αποθηκάριος βέβαια) ?
Τα παραπάνω χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον. Απλά έχω δει και ακούσει διάφορα (και πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος) γιαυτό και παραθέτω τα παραπάνω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anagno » 31 Ιούλ 2012, 00:50

Τελικά πήρα τον υπολογιστή από την msystems
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 14.10 64bit , Windows 8