Οδηγοί στα Windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Οδηγοί στα Windows

Δημοσίευσηαπό dim459 » 13 Αύγ 2012, 22:58

the_eye έγραψε:Όταν βάζουμε έναν driver, αυτός όταν εκκινεί περνάει ένα firmware στην κάρτα γραφικών και την προγραμματίζει. Τα firmware αυτά είναι κλειστό λογισμικό και copyrighted από τις εταιρίες που κατασκευάζουν τα vga chips. Επομένως κανένα λειτουργικό δεν μπορεί να τα συμπεριλάβει.

Εκτός και αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ της εταιρείας που φτιάχνει το λειτουργικό και της εταιρείας που παρέχει το τσιπ και τον driver.

Learner έγραψε:Όχι δεν υπάρχει προ-εγκατεστημένος , απλά εγκαθίσταται μαζί με τις ενημερώσεις των windows . Μερικές φορές δεν το παίρνεις καν χαμπάρι. Αν δεν τσεκάρεις δηλαδή τι ενημερώσεις έρχονται να εγκατασταθούν και / ή το έχεις βάλει στο αυτόματο.

Στην πρώτη αναβάθμιση δηλαδή.. που είναι και η μεγαλύτερη συνήθως , έρχεται και ο τελευταίος driver της Nvidia.

Ω, σε διαβεβαιώ ότι οι ενημερώσεις ήταν κλειστές.
Θα ομολογήσω την αμαρτία μου, αλλά δε φαντάζομαι να υπέθεσες ότι για δοκιμές 15 ημερών θα τα έσκαγα για τα 7 ultimate, οπότε προφανώς το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κλείσω τις ενημερώσεις.
Θα διατηρήσω μια μικρή επιφύλαξη λόγω γήρατος και χρονικής απόστασης, αλλά είμαι σχεδόν βεβαίος ότι ο driver που έβαλε (και δεν ήταν στο internet κατά την εγκατάσταση) ήταν της nvidia.
Τονίζω και πάλι ότι επρόκειτο για τα ultimate, ίσως εκεί περιλαμβάνει τον σχετικό driver.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Οδηγοί στα Windows

Δημοσίευσηαπό Learner » 13 Αύγ 2012, 23:33

dim459 έγραψε:Τονίζω και πάλι ότι επρόκειτο για τα ultimate, ίσως εκεί περιλαμβάνει τον σχετικό driver.

Κι εγώ για τα Ultimate λέω. Αυτά έχω σε ένα desktop και όσες φορές έχω κάνει format=εγκατάσταση από την αρχή , γίνεται αυτό το πράγμα. Δηλαδή στην πρώτη - δεύτερη αναβάθμιση , αναγνωρίζει την κάρτα (nvidia GT 430) και κατεβάζει και εγκαθιστά τον driver.
Μερικές φορές , οι ενημερώσεις γίνονται και κατά την διάρκεια της εγκατάστασης , οπότε ίσως να έγινε έτσι σε σένα. (;)
Πάντως στην αρχή , μόλις τελειώσει η εγκατάσταση , τα γραφικά είναι ψιλό-χάλια. Μεγάλα εικονίδια κλπ.. Μόνο όταν εγκατασταθεί ο driver της Nvidia , η ανάλυση έρχεται στα κανονικά της.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ