Εγκατασταση fedora 18  Το θέμα επιλύθηκε

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Εγκατασταση fedora 18

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 10 Φεβ 2013, 01:00

Επίσης για ότι χρειαστείς μπορείς να επικοινωνήσεις με την κοινότητα του Fedora μέσω mailing list https://admin.fedoraproject.org/mailman ... o/el-users κατά κύριο λόγο. Το λέω γιατί το φόρουμ μας δεν υπάρχει πια μιας και η mailing list είναι αρκετά πιο άμεση και ενεργή.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 538
Εγγραφή: 23 Φεβ 2009, 22:04
Τοποθεσία: Αργολίδα
Εκτύπωση

Re: Εγκατασταση fedora 18

Δημοσίευσηαπό freefour » 10 Φεβ 2013, 01:33

Μολις εστειλα mail στο el-users-request@lists.fedoraproject.org. Δεν ξερω αν τα καταφερα να δημιουργησω λογαριασμο στην κοινοτητα αλλα νομιζω οχι. Καποιο θεμα με τα coocies μου εβγαλε.
EDIT
Ειμαι οκ τελικα κανενα προβλημα.
Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
‖‖ Ubuntu 19.04 Gnome 3.32.1 ‖ Windows 10 ‖‖
Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz RAM 5969 MiB Gigabyte EX58-DS4
NVIDIA Corporation GK104 [GeForce GTX 760]
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth1: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
freefour
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 559
Εγγραφή: 09 Απρ 2012, 10:32
Τοποθεσία: Κατερινη
Εκτύπωση

Re: Εγκατασταση fedora 18

Δημοσίευσηαπό freefour » 11 Φεβ 2013, 13:04

dim459 έγραψε:Καταρχήν δεν διάβασα όλες τις σελίδες, οπότε πιθανώς κάποια από τα παρακάτω να έχουν ειπωθεί ξανά.
Αφορμή παίρνω από το τελευταίο post σου.
Η Fedora είναι μια εξαιρετική διανομή, αλλά αρκετά διαφορετική απ' ότι έχεις δει μέχρι τώρα.
Ανήκει στο club των rpm διανομών, βασίζεται στον red hat package manager και είναι αρκετά δογματική στο θέμα των κλειστών πακέτων, αν και εύκολα προστίθενται repos που περιέχουν τα πάντα.
Δεν είναι πλέον όσο στρυφνή ήταν κάποτε, αντιθέτως θα έλεγα ότι μπορεί πλέον να την αποκαλέσει κανείς φιλική.
Στα πλαίσια του πειραματισμού λοιπόν είναι κατανοητή η εγκατάστασή της, αλλά θεωρώ ότι ακόμα δεν ασχολήθηκες αρκετά με αυτό που ήδη έχεις καταπιαστεί και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο ubuntu.
Αφού έμαθες όσα έμαθες μέχρι τώρα σε μια debian based διανομή, αν θες να <<παίξεις>> θα σου πρότεινα αρχικά να δοκιμάσεις το debian testing. Θα σου είναι σίγουρα πιο οικείο από μια rpm διανομή, αλλά ταυτόχρονα αρκετά πιο <<ωμό>> από το ubuntu, έτσι ώστε να σε αναγκάσει να μάθεις δύο-τρία πράγματα καλύτερα.
Διευκρινίζω και πάλι ότι δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω από τη δοκιμή της Fedora, άλλωστε αυτόν τον καιρό κάπου υπάρχει η 17 σε ένα από τα laptops μας.
Απλά πιστεύω ότι πηδάς ένα βήμα...

Ευχαριστω πολυ καταρχην για την συμβουλη σου, χαρηκα που πηρες θεση να μου πεις αυτα τα πραγματα, και τα σεβομαι για το λογο οτι τοσο καιρο για οποιοδηποτε προβλημα χρειαστω εδω στο ubuntu-gr εχω την βοηθεια σου οπως και απ τα αλλα παιδια. Ισως περασε απ το μυαλο σου οτι βιαζομαι να κανω ενα βημα μπροστα οπως ειπες, η οτι πηδηξα ενα βημα. ΟΧΙ δεν ειμαι ειμαι ακομη ετοιμος να κανω ενα βημα μπροστα. Το βημα θα το κανουμε μαζι γιατι απο εσας εφτασα ως εδω που ειμαι τωρα και δεν με περνει να ξεχασω αυτα που μαθαμε τοσο καιρο. Ετσι κ αλλιως το εχω γραψη αν θυμαμε καλα σ αυτο το νημα οτι θελω να μαθω το Linux κατα προτιμηση με ubuntu και mint, γιατι τις λατρευω αυτες τις διανομες, οπως και το voyager (το οποιο δεν το εχω τωρα :(.) Οχι δεν γνωριζω το debian testing, δεν πειραζει ισως αργοτερα. Τωρα εχω σκοπο να μην αλαξω αλλη διανομη για αρκετο καιρο και να μεινω ετσι, δηλαδη ubuntu 12.10/linux mint cinnamon 14 και fedora 18 KDE. Εχω ενημερωθη για την διαφορα των πακετων μεταξυ ubuntu/mint με fedora αντιστοιχα, αλλα θελω να γνωρισω και το fedora που μου αρεσε παρα πολυ με KDE οταν το ειδα Lιvedvd, και για αυτο ειπα να ανοιξω ενα θεμα εδω στο ubuntu-gr μηπως και μπορεσω να παρω βοηθεια να το εγκαταστησω σε ενα partition απ τα 3 που διαθετω για Linux, και το αποτελεσμα ειναι οτι εχω και το fedora 18 KDE. Ευτυχως γνωρισα και τα παιδια απ την Ελληνικη κοινοτητα του fedora και θα εχω οπως μου ειπανε επικοινιωνια μεσο mail για οτι και αν χρειαστω, και ετσι για το KDE θα μαθενω απ το mailing list: https://admin.fedoraproject.org/mailman ... o/el-users που εχουν δημιουργειση τα παιδια.
@eliaspc αν υπαρχει καποια εντολη για να δουμε την καρτα δυκτιου σε περιπτωση που χρειαστει ποτε, στειλε μου να την βαλω αν γινετε στην υπογραφη. Ειχα μια καρτα οταν ειχα αγορασει το pc αλλα δεν ειχα ιντερνετ σε καποια διανομη τοτε και με ειχε πει ενα παιδι να την αλαξω και απο τοτε ειμαι οκ με οσες διανομες linux δοκιμασα. Τωρα δεν μπορω να θυμηθω, Realtek ειχα και την αλαξα, η καποια αλλη και μετα εβαλα Realtek και δουλεψε... αν θυμαμε καλα το δευτερο.
Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
‖‖ Ubuntu 19.04 Gnome 3.32.1 ‖ Windows 10 ‖‖
Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz RAM 5969 MiB Gigabyte EX58-DS4
NVIDIA Corporation GK104 [GeForce GTX 760]
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth1: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
freefour
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 559
Εγγραφή: 09 Απρ 2012, 10:32
Τοποθεσία: Κατερινη
Εκτύπωση

Προηγούμενη

  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας

cron