Δύο επιστήμονες από τη Βρετανία προσπαθούν να δημιουργήσουν τον υπολογιστή που δεν θα κολλάει ποτέ.
Οι δύο επιστήμονες πληροφορικής, ο Βρετανός Peter Bentley και ο ελληνικής καταγωγής Χρήστος Σακελλαρίου, δημιούργησαν τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή που δεν «κολλάει» ποτέ.
Ο υπολογιστής προσπαθεί να προλάβει το κόλλημα στο οποίο μας έχουν συνηθίσει οι υπολογιστές και να έχει πάντα απρόσκοπτη λειτουργία.
Όπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist, ο υπολογιστής είναι σε θέση να καταλάβει πότε θα κολλήσει και να διορθώσει το πρόβλημα πριν ακόμα αυτό προκύψει.
Το κόλπο που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής για να κάνει κάτι τέτοιο φαίνεται απλό όμως δεν είναι.
Το PC πολλαπλασιάζει τις λειτουργίες που του ζητάει ο χρήστης του έτσι ώστε να τις εκτελεί παράλληλα.
Για παράδειγμα όταν ο χρήστης του ζητάει να τρέξει ένα πρόγραμμα, ο υπολογιστής τρέχει πολλαπλά αντίγραφα του προγράμματος.
Έτσι όταν ένα από τα αντίγραφα κολλήσει, τότε ο υπολογιστή μεταβαίνει σε άλλο αντίγραφο που τρέχει κανονικά.
Με αυτόν τον τρόπο ο υπολογιστής δεν κολλάει ποτέ.
Ο έξυπνος υπολογιστής σχεδιάστηκε στα εργαστήρια του University College του Λονδίνου και σήμερα βρίσκεται εκεί όπου είναι σε φάση συνεχών δοκιμών έτσι ώστε να εξακριβωθεί ότι όντως δεν κολλάει ποτέ.
e-go.gr
http://www.pame.gr/epistimi/efevreseis/ypologistis-pou-den-kollaei.html#.USUcUTUaBTE
Μόνο που δεν μας λέει τι λειτουργικό θα τρέχει.... Μήπως Linux;


