Διανομή SphinUX OS

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Διανομή SphinUX OS

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 06 Ιουν 2013, 11:49

Μην τον δικαιολογείς Φίλιππε! Στην πυρά! :lol:
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 06 Ιουν 2013, 13:01

Να πω κι εγώ την αλήθεια μου.
Από το πρώτο ποστ και ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι
sotos21 έγραψε:Το ωραίο
Η SphinUX OS μπορεί να χειριστεί Hybrid γραφικά με έναν επαναστατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο εργαλείο που ονομάζεται SAGAS "SphinUX Σύνθετη Graphics Adapter Switcher" για να τρέξει διαφορετικές συνεδρίες χρησιμοποιώντας διαφορετικές κάρτες γραφικών.
Υπόσχεται
"The kernel proved to process 100% faster than the Linux kernel, memory consumption is 300% less, and I/O is 50% better than the Linux kernel."

υπέθεσα πως θα είναι άλλη μια ..πως να την πω τώρα ; .. δεν επιτρέπει και το φόρουμ να γράψω και αυτό που σκέφτομαι τώρα. :P
Είναι απλά αστείο, έτσι ; Σκεφτείτε το λίγο. Είναι σοβαρές δηλώσεις αυτές ; Δηλώσεις έτσι χωρίς καμία απόδειξη ; Και ο κώδικας... που είναι ο κώδικας ; Θέλω να κατεβάσω τον πηγαίο κώδικα αυτού του super duper kernel.. που είναι ; Ουστ !

Δεν την κατέβασα και ούτε επρόκειτο να την κατεβάσω. Εκτός του ότι έχω μπουχτίσει στις ελαφριές (τάχα) διανομές και το «πλούσιο» τάχα περιβάλλον εργασίας, όλα αυτά είναι υποκειμενικά. Εμείς βλέπουμε την χρήση μνήμης και ίσως και την χρήση CPU. Πράγματα που οι developers μάλλον τα θεωρούν αστεία. Πράγματα τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν, αν γνωρίζει κάποιος. Το Ubuntu 13.04 περιέχει περισσότερα όμορφα εφέ και τις ίδιες υπηρεσίες εκκίνησης όπως το 12.10. Είναι όμως αρκετά πιο γρήγορο και η διαφορά στην αποκρισιμότητα φαίνεται και με « γυμνό» μάτι.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 06 Ιουν 2013, 13:10

Learner έγραψε:Είναι απλά αστείο, έτσι ; Σκεφτείτε το λίγο. Είναι σοβαρές δηλώσεις αυτές ; Δηλώσεις έτσι χωρίς καμία απόδειξη ;

Ακόμα ένας λόγος να κατεβάσεις την διανομή. :P
Εμένα oι απαντήσεις του fkol k4 μου κίνησαν ακόμα περισσότερο την περιέργεια για να το κατεβάσω (αν και το είχα κάνει ήδη).

Learner έγραψε:Και ο κώδικας... που είναι ο κώδικας ; Θέλω να κατεβάσω τον πηγαίο κώδικα αυτού του super duper kernel.. που είναι ; Ουστ !

Τελικά το link είναι αυτό: http://sourceforge.net/p/sphinux/code/ci/master/tree/
Δεν μου το εμφάνιζε προηγουμένως για κάποιο λόγο.
Φαίνεται ότι αυτός ο super duper kernel είναι ο Linux kernel, έτσι ονομάζεται τουλάχιστον στον φάκελο (και στο πακέτο), ενώ στο αρχείο readme αναφέρει την σελίδα kernel.org. Oπότε μάλλον πρόκειται για linux.

Όπως και να 'χει, σωστές οι παρατηρήσεις των fkol k4 & Learner, ειδικά περί ασφάλειας του υπολογιστή και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 06 Ιουν 2013, 13:47

eliasps έγραψε:Ακόμα ένας λόγος να κατεβάσεις την διανομή.

Μπράβο Ηλία έτσι ενεργούν οι σωστοί λινουξάδες, όχι σαν μερικούς παλιοχαρακτήρες εδώ μέσα. :P :P
Εμένα βέβαια μου κέντρισε το ενδιαφέρων η παρακάτω πρόταση
"μπορεί να χειριστεί Hybrid γραφικά με έναν επαναστατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο εργαλείο που ονομάζεται SAGAS "SphinUX Σύνθετη Graphics Adapter Switcher" για να τρέξει διαφορετικές συνεδρίες χρησιμοποιώντας διαφορετικές κάρτες γραφικών."
Έπρεπε να την εγκαταστήσω κανονικά για να το διαπιστώσω.
Τελευταία επεξεργασία από sotos21 και 06 Ιουν 2013, 13:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 06 Ιουν 2013, 13:48

eliasps έγραψε:Τελικά το link είναι αυτό: http://sourceforge.net/p/sphinux/code/ci/master/tree/

Αυτός είναι ο super duper kernel ; Ο 100% faster και 300% less memory ; :lol: :lol:
Διέγραψα την ερώτηση μου περί κώδικα.. το Ουστ παραμένει όμως :P

Α, δεν σας είπα.. !! Έχω φτιάξει κι εγώ έναν πυρήνα που είναι 400% πιο γρήγορος από τον Linux Kernel, και 1200% καλύτερος σε απόκριση εφαρμογών desktop. Είναι ο 3.2.0-430 (τουλάχιστον εγώ άλλαξα και τον αριθμό έκδοσης :P ) και περιέχει κάτι patches μέσα που είναι 4000% καλύτερα από αυτά του Linux kernel. (Άσχετα αν τα έχουν φτιάξει άλλοι και όχι εγώ). Θα τον ονομάσω NLX kernel. Τώρα σκέφτομαι να βγάλω μια δική μου διανομή που θα την ονομάσω niko-linux και θα την παρουσιάσω στο phoronix.

Και για να τελειώνει το αστείο, αξιοσέβαστη η προσπάθεια κάθε developer ή μη, να φτιάξει κάτι καλύτερο. Όταν το παρουσιάζει όμως με τέτοιο τρόπο, μάλλον το έχει «κάψει» από μόνος του το θέμα εξ' αρχής. Αν η παρουσίαση είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο, ίσως να είχε πιθανότητες επιβίωσης στον κόσμο του GNU/Linux. Άσε που και πάλι δύσκολο το βλέπω γιατί υπάρχουν τόσες εκατοντάδες διανομές.. που ο κόσμος «δεν μασάει» πλέον.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 06 Ιουν 2013, 14:01

sotos21 έγραψε:Μπράβο Ηλία έτσι ενεργούν οι σωστοί λινουξάδες, όχι σαν μερικούς παλιοχαρακτήρες εδώ μέσα.
Εμένα βέβαια μου κέντρισε το ενδιαφέρων η παρακάτω πρόταση

:lol: :thumbup:
Όντως αυτό με τα γραφικά είναι δήλωση με βαρύτητα!

Learner έγραψε:Αυτός είναι ο super duper kernel ; Ο 100% faster και 300% less memory ;

Iδεά δεν έχω τι συμβαίνει με τον kernel, αλλά φαίνεται πως είναι Linux.
Στο wikipedia αναφέρει κάτι για UNIX V6 (~POSIX). Δεν υπάρχει άρθρο συγκεκριμένα για LSX.

Πιστεύω πως το θέμα με την διανομή αυτή ίσως απασχολήσει περισσότερο τις επόμενες μέρες. Όλο και περισσότεροι θα την δουν, θα την δοκιμάσουν και θα υπάρχουν περισσότερες απόψεις.

EDIT:
Learner έγραψε: Άσε που και πάλι δύσκολο το βλέπω γιατί υπάρχουν τόσες εκατοντάδες διανομές.. που ο κόσμος «δεν μασάει» πλέον.

Οι νέες διανομές που επιβιώνουν είναι αυτές που στηρίζονται σε άλλες, για παράδειγμα οι Ubuntu-based, που χρησιμοποιούν αποθετήρια του Ubuntu (της Canonical) και έχουν διαφορές στην δομή της διανομής.
Δύσκολο γενικά μία νέα διανομή να ξεκινήσει από το μηδέν, με δικά της αποθετήρια, εφαρμογές κλπ και να επιβιώσει.
Αν γνωρίζει κάποιος παράδειγμα για το παραπάνω, ας μου πει, γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 06 Ιουν 2013, 19:35

Off topic:
Και όμως αδαείς χρήστες ... ο Σωτήρης έχει δίκιο !
Το καλό πράγμα πάντα περνάει από την Αίγυπτο !
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας