Linux Promotion

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Linux Promotion

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 13 Σεπ 2013, 21:09

Παρατηρώ πως παρόλο το ubuntu έχει κάνει μεγάλη πρόοδο οι χρήστες εξακολουθούν να προτιμοπυν τα windows 7 η ακόμη και πολλοί τεχνικοί να μην παίρνουν το ρίσκο να δοκιμάσουν να το προοθήσουν. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ?

Ακόμη έχω πει πολλάκις στην αδερφή μου το πόσο είναι καλό και σταθερό είναι to linux αλλά εκείνη αρνείτε πεισματικά να το εγκαταστήσει.

Και έχω μια απορία. Πως θα αυξήσουμε το πλήθος των χρηστών που χρησιμοποιούν linux; Δηλαδή το linux είναι από πολλές απόψεις καλύτερο και ποιο οικονομικό από άποψη συντήρησης. Το θέμα είναι γιατί εξακολουθεί να παραμένει σε λίγους. Τι έχουν τα windows 7 σε σχέση με το linux; Παρόλο που υπάρχουν περιβάλλοντα που είναι πολύ κοντά σε αυτό του windows πχ LXDE.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Re: Linux Promotion

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 13 Σεπ 2013, 21:23

pc_magas έγραψε:Παρατηρώ πως παρόλο το ubuntu έχει κάνει μεγάλη πρόοδο οι χρήστες εξακολουθούν να προτιμοπυν τα windows 7 η ακόμη και πολλοί τεχνικοί να μην παίρνουν το ρίσκο να δοκιμάσουν να το προοθήσουν. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ?

Κάτι μου θυμίζει αυτό...
Βασικά, η απάντηση είναι πως διστάζουν γιατί αυτό:
pc_magas έγραψε:Δηλαδή το linux είναι από πολλές απόψεις καλύτερο και ποιο οικονομικό από άποψη συντήρησης.
απλά δεν ισχύει.
Το Linux από πολλές απόψεις είναι χειρότερο (γιατί έχεις λιγότερους που ξέρουν να σε βοηθήσουν αν κάτι πάει στραβά) και πολύ πιο αντιοικονομικό (αν μετράς και το χρόνο σου) στη συντήρηση.
Απλά, αν μάθεις να το κάνεις, σου δίνει μεγαλύτερο έλεγχο.
Και αυτό ισχύει για ένα απλό Ubuntu, που να πάμε και σε άλλες διανομές να δεις (για προσπάθησε να βάλεις τελευταία έκδοση Nvidia Driver σε Debian...).

Επίσης δεν είναι σίγουρο πως κάθε περιφερειακό που αγοράζεις θα παίζει. Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να έχουν τη διάθεση να ψάχνουν για συμβατά TV Tuners.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 13 Σεπ 2013, 21:39

Επίσης η αδράνεια, είναι μια μεγάλη δύναμη.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE% ... E%B9%CE%B1
;)
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 13 Σεπ 2013, 22:52

fkol k4 έγραψε:
pc_magas έγραψε:Παρατηρώ πως παρόλο το ubuntu έχει κάνει μεγάλη πρόοδο οι χρήστες εξακολουθούν να προτιμοπυν τα windows 7 η ακόμη και πολλοί τεχνικοί να μην παίρνουν το ρίσκο να δοκιμάσουν να το προοθήσουν. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ?

Κάτι μου θυμίζει αυτό...
Βασικά, η απάντηση είναι πως διστάζουν γιατί αυτό:
pc_magas έγραψε:Δηλαδή το linux είναι από πολλές απόψεις καλύτερο και ποιο οικονομικό από άποψη συντήρησης.
απλά δεν ισχύει.
Το Linux από πολλές απόψεις είναι χειρότερο (γιατί έχεις λιγότερους που ξέρουν να σε βοηθήσουν αν κάτι πάει στραβά) και πολύ πιο αντιοικονομικό (αν μετράς και το χρόνο σου) στη συντήρηση.
Απλά, αν μάθεις να το κάνεις, σου δίνει μεγαλύτερο έλεγχο.
Και αυτό ισχύει για ένα απλό Ubuntu, που να πάμε και σε άλλες διανομές να δεις (για προσπάθησε να βάλεις τελευταία έκδοση Nvidia Driver σε Debian...).

Επίσης δεν είναι σίγουρο πως κάθε περιφερειακό που αγοράζεις θα παίζει. Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να έχουν τη διάθεση να ψάχνουν για συμβατά TV Tuners.

Δηλαδή με απλά λόγια its up to hardware uncompartibility....

Έχω απορία όσοι υπολογιστές έρχονται με προεγκατεστημένο linux (που είναι και οικονομικότεροι) γιατί δεν το αφήνουν ως έχει και βάζουν 7. Δε ο τεχνικός στην δουλειά είχε παραγγέλει έναν dell με Ubuntu προεγκατεστημένο και του έβαλε 7. Δηλαδή έχει fully 100% compartible hardware με linux και έβαλες κάτι που δομικά είναι υποδαιέστερο σαν ποιότητα λογισμικού.

Και το θέμα παραμένει.
Πως κάνουμε το linux ποιο προσιτό στον μέσο χρήστη; Εφόσον υπάρχουν και user friendly διανομές.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 13 Σεπ 2013, 23:07

pc_magas έγραψε:Δηλαδή με απλά λόγια its up to hardware....

Όχι.
It's up to package handling,
up to versioned libraries,
up to monolithic kernel,
up to multiple standardization,
up to the traditional linux users geekiness/nerdiness,
up to new ideas community bashing,
...
...
...
and up to hardware drivers.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό toumbo » 13 Σεπ 2013, 23:40

Και γιατι τετοια ανυπομονησια να το προωθησεις; Αμα καποιος ενδιαφερεται γι αυτο που βλεπει στην οθονη θα σε ρωτησει. Ετσι κι αλλιως ολοι οι ανθρωποι χρησημοποιουν λινουξ. Για παραδειγμα τωρα πριν λιγο εβλεπε η μανα μου το 50-50 στη λινουξ τηλεοραση που εχουμε στο σαλονι! :P
1 Intel Core2 CPU 6300 1.86GHz ‖ RAM 1930 MiB ‖ ASUS INC. P5B-VM
2 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nouveau}
3 wlx14cc2016487d: 0bda:8178 Realtek RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 01)
toumbo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 21 Σεπ 2013, 01:53

Αυτό το θέμα το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές και οι αιτίες είναι επίσης πολλές.
Τελικά καταλήγω στη λιγότερο σοφιστικέ απ' όλες.
Δεν βλέπω κανένα λόγο να πείσω κάποιον ο οποίος είναι ευχαριστημένος με αυτό που χρησιμοποιεί.
Δέχομαι ότι μπορεί να μην ξέρει καν τι άλλο υπάρχει διαθέσιμο, αλλά έχω αρχίσει να γερνάω τραγικά για να το παίξω ιεραπόστολος.
Αν πάλι κάποιος ψάχνεται, εκεί αλλάζει το πράγμα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας