Ενδιαφέρον απόσπασμα από τις ανακοινώσεις τής Valve

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ενδιαφέρον απόσπασμα από τις ανακοινώσεις τής Valve

Δημοσίευσηαπό lucinos » 27 Σεπ 2013, 17:21

για όσους νομίζουν ότι το SteamOS και η Steam machine (επιστροφή στην εποχή τών ατμομηχανών δηλαδή) θα είναι «άλλη μια κλειστή κονσόλα» δείτε αυτό:

έγραψε:Θα μπορώ να φτιάξω τη δική μου συσκευή για να τρέχει SteamOS;
Ναι.
Μπορώ να το πειράξω; Να τρέξω άλλο λειτουργικό; Να αλλάξω το υλικό; Να εγκαταστήσω δικό μου λογισμικό; Να το χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα ρομπότ;
Σίγουρα.
Μπορώ να κατεβάσω το λειτουργικό για να το δοκιμάσω;
Θα μπορείτε να το κατεβάσετε (μαζί με τον πηγαίο κώδικα, άμα ασχολείστε με τέτοια), αλλά όχι ακόμα.

http://store.steampowered.com/livingroom/SteamMachines/

Η steam αν και σαν πλατφόρμα αναφοράς ως τώρα έχει το ubuntu παίζει και σε άλλες διανομές (εγώ την παίζω από το manjaro)
η γνωστή διαμάχη κονσόλα-pc παίρνει μια νέα τροπή.

τέλος η microsoft φαίνεται (μακάρι) ότι θα χάσει την μάχη τού directX και το opengl θα επικρατήσει (και το PS4 χρησιμοποιεί opengl και λέγεται ότι τρέχει παράγωγο τού BSD). H Valve έχει εκφράσει την θέλησή της όλοι οι ΑΑΑ τίτλοι να τρέχουν στο λίνουξ.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας