Δεν μπορω ουτε να στειλω, ουτε να λαβω mail στο VPS

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Δεν μπορω ουτε να στειλω, ουτε να λαβω mail στο VPS

Δημοσίευσηαπό eliasps » 01 Νοέμ 2013, 00:37

nikos.gr33k έγραψε:Εγω εχω ενα προβλημα με το linux και το VPS μου και απλα αναζητω μια λυση απο καποιον πιο εμπειρο.

Κατανοητό, αλλά θα πρέπει να ακολουθείς κάποιους άγραφους κανονισμούς όταν πρόκειται για την επίλυση ενός προβλήματός σου.
Οι λόγοι που σου γράφω τα παραπάνω είναι για να λάβεις την καλύτερη δυνατή υποστήριξη.
Τι εννοώ:
  • Δεν μπορείς δημόσια στο internet (είτε σε forum είτε οπουδήποτε) να παραθέτεις στοιχεία που αποτελούν προσωπικά δεδομένα, όπως e-mails και διευθύνσεις IP.
  • Όταν πρόκειται να αναφέρεις κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να δίνεις και τις απαραίτητες πληροφορίες για την επίλυσή του. Τι συμβαίνει εδώ, έχεις ανοίξει ένα νήμα σε ένα forum που ασχολείται με το Ubuntu και περιγράφεις ένα πρόβλημα χωρίς να αναφέρεις καν ποιο λειτουργικό χρησιμοποιείς. Κοιτάζοντας ένα άλλο νήμα που έχεις ανοίξει, φαίνεται πως δεν χρησιμοποιείς Ubuntu αλλά CentOS. Yπάρχουν διαφορές από διανομή linux σε διανομή linux. Oπότε πιθανότατα ζητάς βοήθεια σε λάθος σημείο.
    Μάλλον υπάρχουν καταλληλότερα forum που έχουν ως αντικείμενο ενασχόλησης το CentOS ή την διαχείρηση servers.
  • Πιθανότατα να έχεις δημοσιεύσει το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα σημεία στο internet, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα να σου λένε άλλα εδώ, άλλα εκεί και μία λύση ενδεχομένως να μην λειτουργήσει επειδή υπάρχουν "συγκρούσεις" μεταξύ των προτάσεων.

Όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα, το ζητούμενο είναι:
  1. Να βρεις το κατάλληλο σημείο στο internet για να το αναφέρεις και να παραμείνεις στις οδηγίες που σου δίνουν.
  2. Αφού το βρεις, να περιμένεις με υπομονή για απαντήσεις, διότι κάποιος μπορεί να απαντήσει σήμερα, αύριο, σε 10 μέρες.
  3. Άμα δεν υπάρχουν εξελίξεις, τότε μπορείς να προσλάβεις επί πληρωμή κάποιον επαγγελματία για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σου.

Φυσικά, όπως ήδη ανέφερα, μπορείς να περιμένεις για απαντήσεις εδώ, αλλά έχε στο νου σου πως λόγω λειτουργικού συστήματος και της φύσης του προβλήματος, αυτές μπορεί να αργήσουν ή να μην έρθουν καθόλου. Οπότε καλό είναι να έχεις ένα σχέδιο βήτα. Ειδικά αν πρόκειται για πρόβλημα που σε επηρεάζει σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τέλος πάντων, με αυτή μου την απάντηση παρακαλώ να τελειώσουν εδώ οι εκτός θέματος δημοσιεύσεις.

Το νήμα θα μεταφέρεται (ξανά) στην ενότητα Περί Τεχνολογίας γιατί δεν αποτελεί πρόβλημα στο Ubuntu, αλλά στο CentOS και σχετίζεται με κάποια εφαρμογή κλειστού κώδικα (CPanel).

Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας