Ερώτηση για live streaming

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ερώτηση για live streaming

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 20 Μάιος 2014, 22:30

Μου εχει γεννηθεί μια απορία στην οποία δεν μπορω να δωσω ακομα εξηγηση.

Σε λαπτοπ με intel καρτα βλέπω ταινίες live streaming.
Ειναι εγκατεστημενα τα windows8.1 με τους τελευταίους drivers της intel συγκεκριμένα για το λαπτοπ και γενικά ολους τους προτεινομενους drivers απο το site του κατασκευαστη.
Το live streaming ειναι ενα δράμα... Ειδικά στο full screen η ταινία εχει ενα σωρό προβλήματα. Ψιλοκολάει (δλδ το καταλαβαινεις οτι δεν ειναι ομαλή η κίνηση της εικονας) συν οτι το λαπτοπ βαράει κατι τρελές θερμοκρασίες, το ανεμηστηράκι νομιζεις θα απογειωσει το λαπτοπ, η χρηση CPU ξεσκίζεται κτλπ... Με λιγα λογια, ακομα και αν παραλείψω το γεγονος οτι δεν παιζει smoothly την ταινία, λυπάμαι και το ιδιο το λαπτοπ απο το ζόρι που τραβάει...

Κουμπωνω στο λαπτοπ το ubuntu 14.04 σε εξωτερικό σκληρό . Βλέπω την ταινία live streaming και ειναι μια απόλαυση... Ουτε κολλάει, η κίνηση ειναι ομαλότατη, το ανεμηστιράκι ουτε που ακουγεται, οι θερμοκρασίες χαμηλές... :bow: (εκανα διάφορες δοκιμές με τις ρυθμίσεις ενέργειας στα win, αλλά και πάλι δεν καταφερα να δω την ταινία τόσο ομαλά όσο την βλέπω στο ubuntu.

ΠΩΣ εξηγείται αυτο???

Υποτιθεται στα win εχω βαλει drivers ειδικά φτιαγμένους για την συγκεκριμένη καρτα και τον συγκεκριμένο υπολογιστή.
στο ubuntu 14.04 εγκατεστησα απλά τον intel linux graphics installer, αλλα δεν ειδα και καμια διαφορά με πριν τον εγκαταστησω. Δλδ και πριν μια χαρα τις επαιζε τις live stream ταινίες.

Φταίει το flash? To html5? To java??? Τί χρησιμοποιείται για να δεις τις live stream ταινίες? Δεν τις βλεπω μεσω καποιου browser αλλα μεσω καποιων προγραμματων.
Δοκιμασα μεσω win να δω full screen βιντεακι στο youtube (1080p) και το παιζει μια χαρά.

Γιατι τα win βαράνε μπιέλα στο συγκεκριμενο θέμα του live streaming ενώ για το ubuntu ειναι περίπατος...? :P

Εβαλα την ερωτηση στο περι-τεχνολογίας επειδή δεν εχω προβλημα με το ubuntu. Απλά θέλω να μου λυθεί η απορία με το live streaming.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας