Μαλιστα μπορεσα και το εγκατεστησα και ως legacy installation αλλα και ως uefi installation.
Ολα καλα μεχρι εδω. Τωρα ομως εχω ενα ακομα WinXP Live ISO image στα χερια μου και:
Εχω κουραστει πολυ προσπαθωντας να το κανω bootable, αλλα εχω duracell και συνεχιζω.
Πρεπει να φυγουμε ρε παιδια απο λυσεις τυπου wine, δηλαδη να σταματησουμε να προσπαθουμε να κανουμε την δουλεια μεσα απο εικονικα περιβαλλοντα windows(wine/VirtualBox) και να γινει αυτο το ρημαδι το bootable win.iso με;
1. χρηση της dd (αλλα εδω πρεπει να ειναι και dd capable το ιδιο το win.iso, νομιζω)
2. χρηση του WinUSB που βρηκαμε στο AUR.
3. Πατροπαραδοτα.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
# cfdisk /dev/sdb (partition type 7, and bootable flag)
# mkfs.ntfs -f /dev/sdb1 (γρηγορο φορματ χωρις error checking)
# ms-sys -7 /dev/sdb ( για να γραψουμε τον win7/8 bootloader στο bootsector)
# mount path/to/WinXP_Live.iso /mnt/iso
# mount /dev/sdb1 /mnt/usb
# cp -R /mnt/iso/* /mnt/usb/ ή απλα αντιγραφη/επικολληση
Δηλαδη ελεος.... τι ζηταμε ποια ενα win iso image να καψουμε.
ΠΡΕΠΕΙ να βρεθει λυση να δουμε πως θα αλλαξουμε την εντολη "ms-sys -7 /dev/sdb" με καμια μαγκεια του grub.conf ετσι ωστε ο grub boot loader να φορτωνει το .iso κατα το boot time.
Flash News: το Rufus, οταν το ανοιγω μεσα apo WinXP(Virtual Boxed) δεν εμφανιζει καθολου το κοτσαρισμενο στικαι που εχω πανω στο dell και "ναι" ειναι MBR(ntfs) formatted.
Παρακαλω καποιος γνωστης ας βοηθησει, ειμαι διατεθιμνεος να δοκιμασω οτιδηποτε, αλλα χρειαζομαι καποιον αν με ξεκολλησει.