Περί cpu και σύνθεσης φτηνού desktop

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Περί cpu και σύνθεσης φτηνού desktop

Δημοσίευσηαπό George Pantelis » 27 Οκτ 2014, 01:02

Off topic:
sotos21 έγραψε:Από πότε η ομορφιά είναι υποκειμενική(άλλο τα γούστα)
Δηλαδή κάποιος θα πει ότι μια γριά είναι ομορφότερη από ένα μανεκέν;
Όχι βέβαια.

Το Mate, Gnome fallback, Cinnamon γριές είναι (ή προσποιούνται πως είναι). Γοητεύουν όμως. Οπως και το Ubuntu 10.10 που μας παρουσίασε πρόσφατα ο Επίτιμος (με κεφαλαίο το Ε, Νίκο, έτσι;)
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Οχι ┃ Αγγλικών: Αριστο
2 EndeavourOS KDE plasma / Gnome, Ubuntu 22.04 5.15.0-30-generic 64bit (el_GR.UTF-8,Gnome ubuntu), Arch linux (VM)
3 Intel Core2 Duo CPU P8400 2.26GHz ‖ RAM 3908 MiB ‖ Dell Inc. 0F328M - Dell Inc. Latitude E6500
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915
5 eth0: Intel 82567LM Gigabit Network Connection [8086:10f5] (rev 03) ⋮ wlan0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232]
Άβαταρ μέλους
George Pantelis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: George Pantelis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 27 Οκτ 2014, 01:14

abramis έγραψε:ναι αλλά ρε @sotos21 εσύ είπες ότι τα 8 μοιάζουν στο gnome shell άρα και το gnome shell είναι σαν γριά και άσχημο... από πότε το gnome shell θεωρείται άσχημο; και λειτουργικό είναι και όμορφο (το όμορφο μπορεί και να σημαίνει κομψό και λιτό). και τα 8αρια δεν είναι θέμα γούστου πιο πολύ (γτ όντως γίνεται αυτό που πε ο @Learner). είναι θέμα συμβατότητας. αυτά που θέλω γω, δεν τα παίζει (παράδειγμα xilinx).

Επαναλαμβάνω ότι μιλάω για το θέμα των παραθύρων-πάνελ και εδώ τοποθετώ το "γρια", είπα μάλιστα ότι είναι ίδιο με το lxde -openbox
Το ότι το metro των 8 μοιάζει με το gnome shell το λέω γιατί έχουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα αν πατήσεις τις δραστηριότητες του gnome-shell ή το μενού του metro έχεις παρόμοια αποτελέσματα(φεύγεις από το desktop και πας στις εφαρμογές)
Αν ακουμπήσεις τον κέρσορα δεξιά στο gnome-shell ή αριστερά στο metro βλέπεις τις επιφάνειες εργασίας με τις μεγιστοποιημένες ανοικτές εφαρμογές που τυχόν έχεις.
Είναι και άλλα που όμως σε desktop όπως τόνισα δεν είναι λειτουργικά (όπως είναι και παραείναι σε tablet)
Για να το πω πιο λαϊκά
Γιατί ρε αδερφέ να μου γεμίζει η 22άρα οθόνη μου με εικονίδια στο gnome-shell ή με πλακάκια του metro.(κ.α. τώρα δεν θέλω να επεκταθώ)
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Logan » 27 Οκτ 2014, 01:25

Ιδού! και σου προτείνω να το δοκιμάσεις εγώ το λάτρεψα.
:clap:
https://www.youtube.com/watch?v=PBWY4AE ... tvOYOmruNg
1 Γνώσεις Linux: όχι και μιάου! ┃ Προγραμματισμού:Ε.. ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Arch Linux Gnome 4χχ
3 Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz ‖ RAM 7.7 GiB |
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] {radeon}
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: loganlettuce
IRC: LoganL
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 27 Οκτ 2014, 01:29

George Pantelis έγραψε:Το Mate, Gnome fallback, Cinnamon γριές είναι (ή προσποιούνται πως είναι).

Από πότε είπα ότι τα παραπάνω γραφικά περιβάλλοντα έχουν τετραγωνισμένα παράθυρα ή δεν έχουν διαφάνειες.
Παιδιά είπα συγκεκριμένα ότι το lxde με openbox έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.
Υπογραμμίζω το openbox για να τονίσω ότι άλλο πράγμα π.χ. lxde με kwin

Καταλαβαίνετε τι εννοώ με τις στογγυλεμένες γωνίες στα μενού-παράθυρα και την διαφάνεια στο πάνελ.
Έχει καμιά σχέση - σε ΟΜΟΡΦΙΑ πάντα - με το απλό lubuntu;
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 27 Οκτ 2014, 01:46

Logan έγραψε:Ιδού! και σου προτείνω να το δοκιμάσεις εγώ το λάτρεψα.

Το είδα το βίντεο. Μια χαρά είναι το πλάσμα 5, θα το δοκιμάσω κιόλας, ευχαριστώ Logan.
Edit
Να ενημερώσω τους αγαπητούς συμφορουμίτες, ότι ο ποιητής του θέματος με απείλησε με εξώδικο για να σταματήσω, να γράφω διότι όπως ισχυρίζεται του κάνω υποτίθεται μπάχαλο το θέμα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι περιμένει εναγωνίως να σταματήσουμε να ανταλλάζουμε απόψεις, για να εκφέρει και αυτός επιτέλους την δική του.
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 27 Οκτ 2014, 20:33

sotos21 έγραψε:Να ενημερώσω τους αγαπητούς συμφορουμίτες, ότι ο ποιητής του θέματος με απείλησε με εξώδικο για να σταματήσω, να γράφω διότι όπως ισχυρίζεται του κάνω υποτίθεται μπάχαλο το θέμα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι περιμένει εναγωνίως να σταματήσουμε να ανταλλάζουμε απόψεις, για να εκφέρει και αυτός επιτέλους την δική του.

Χαχαχαχα, είσαι ένας μικρός υποδαυλιστής, ανάβεις φωτιές και μετά θες να με χώσεις και μένα σε αυτό το flame ! !

OK, κατ' αρχάς είναι γνωστό ότι εγώ τρέχω KDE, δοκίμασα το 5, με τρώει ο πισινός μου να το βάλω, δεν θα το κάνω ακόμα, τουλάχιστον σαν γραφικό περιβάλλον του βασικού λειτουργικού, διότι έχω αρχίσει και γερνάω και όταν ανοίγω τον υπολογιστή δεν θέλω πολλές-πολλές εκπλήξεις. Η αισθητική του όμως είναι εξαιρετική. Για την ώρα 4 λοιπόν, με διαφάνειες από diamond και όλα καλά. Στον νέο υπολογιστή εκτός από βασικό θέμα το diamond, άλλαξα και το περίγραμμα των παραθύρων από oxygen σε diamond και το αποτέλεσμα είναι άκρως τζουρτζούλικο, πάλι έχω καταλήξει με desktop καρνάβαλο ! !
Χμμμ... για να τελειώνω με τα linuxoπεριβάλλοντα και να καώ στην κόλαση, κατά τ' άλλα τα γνωστά, το openbox είναι πανάσχημο, αλλά μας σώζει όταν έχουμε αφραγκίες, το unity δεν μου αρέσει ούτε σαν λογική ούτε "κάτω από το καπώ" όσο τουλάχιστον βασίζεται στο compiz και από gnome προτιμώ το gnome shell, τουλάχιστον στο ubuntu όμως όλο και κάνει κατά καιρούς διάφορες μικροαηδίες τις οποίες επίσης βαριέμαι.

ΟΚ, στο "φλέγον" θέμα τώρα (για φαντάσου) windows 7 ή 8 ;
Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, τουλάχιστον όσον αφορά στην αισθητική, στη λογική-διάρθρωση σίγουρα 7.
Συμφωνώ ότι προτιμώ τις διαφάνειες και τα τζουρτζούλια των 7.
Από την άλλη δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι αυτή η αρχική οθόνη με τις εφαρμογές και το αναδιπλούμενο μενού (δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία, οπότε συγχωρήστε τη φτωχή και πιθανώς ανακριβή περιγραφή) είναι όμορφα, αν και δεν με βολεύουν.
Για τα παράθυρά τους όντως δεν τρελαίνομαι, αλλά θα συμφωνήσω με τον Φίλιππο όσον αφορά στην ευκρίνεια των γραμματοσειρών. όντως έχει διαφορά.
Ένας άλλος λόγος που μου τη σπάνε είναι ότι πρέπει να πατάω το shift κατά τον τερματισμό, αν θέλω μετά να κάνω mount το partition τους στο λίνουξ. Απενεργοποίησα αυτό το fast boot ή όπως αλλιώς το λένε, αλλά και πάλι δεν πιάνει, θέλει shift, δεν επιμένω ότι έτσι είναι, ίσως και να έχω κάνει κάτι λάθος, όπως προείπα είναι ζήτημα να τα έχω μπουτάρει τρεις φορές σε 9-10 μήνες.

Κατ' ουσίαν λοιπόν δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, αλλού μου αρέσουν τα 7 και αλλού τα 8.
Αφού βεβαίως υπέστην το ψυχολογικό σοκ της εγκατάστασής τους μετά από μια πενταετία (τελευταία φορά που έβαλα windows ήταν το 2009, κλεισμένος 15 μέρες στο σπίτι από άγρια ανεμοβλογιά, οπότε κόβοντας φλέβες είχα πει να δω πως είναι τα 7), και έμπλεξα με cd, drivers, antivirus κλπ, και αφού συνέβαλα στην ωραιότατη αυτή συζήτηση, φαντάζομαι ότι μπορώ πλέον να επιστρέψω στη γαλήνια και ατάραχη νιρβάνα του linux και του KDE μου....
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας