fog έγραψε::D
υγ. Σωτήρη έκανα μια συγκριτική έρευνα μεταξύ του επεξεργαστή σου και του δικού μου. Μια από τις διαφορές τους νομίζω μπορεί να εξηγήσει τη διαφορά στη θερμοκρασία.
Δεν το έχω ψάξει το θέμα στον κόσμο των υπολογιστών, απλά έβγαλα αυτό το συμπέρασμα από τη Φυσική. Η κατανάλωση ενέργειας του δικού μου επεξεργαστή είναι λίγο πάνω από τις 2.5 φορές σε σχέση με τον δικό σου. Μου φαίνεται λοιπόν λογικό μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας να συνεπάγεται μεγαλύτερη δημιουργία θερμότητας.
Αυτό είναι το σημαντικότερο που ανέφερες. Επεξεργαστής και κάρτα γραφικών και σημαντικό πως συνάδει το ένα με το άλλο.
Πχ ο δικός μου επεξεργαστής με την αλλαγή πάστας κατέβασε θερμοκρασία τουλάχιστον 10 βαθμούς αλλά πρόσεξε, σε ηρεμία. Όταν τον πιέζω διαφοροποιείται η αντιστοιχία θερμοκρασιακά. Από τότε που άλλαξα πάστα κρατάω ένα αρχείο κάθε μήνα. Δεν αλλάζω πάστα κάθε χρόνο παρά μόνο μια φορά από τότε. Δεν έχω σημαντικές διαφορές. Μάλιστα θα έλεγα καθόλου και αυτό οφείλεται
λίγο και στο λειτουργικό, ανάλογα πως το έχεις στήσει και πολύ σημαντικό η ποιότητα της πάστας. Η εργοστασιακή δεν ήταν καλή.
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας