Προτάσεις φιλοξενίας δικτυακών τόπων (web hosting)

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Προτάσεις φιλοξενίας δικτυακών τόπων (web hosting)

Δημοσίευσηαπό greatst » 16 Φεβ 2009, 17:35

Dimitris έγραψε:
ftso έγραψε:Και ποια είναι αυτά?

Το συνηθισμένο είναι να στήσεις το cms σου τοπικά και μετά να πάρεις όλα τα αρχεία και να τα πετάξεις μέσα στον server.
1-2 ρυθμίσεις και έτοιμο...
Λίγη προσοχή θέλει στην MySQL μόνο...

Άρα στο server τους θα υπάρχει εγκατεστημένο το αγαπημένο μου cms και εγώ απλώς θα πρέπει να το ρυθμίσω. Μάλιστα.

Αυτό είναι το σκεπτικό. Βέβαια -σου το ξαναλέω- πολλές φορές ΔΕΝ θα το βρεις όπως το θέλεις αυτό που ψάχνεις (πχ: παλιότερη έκδοση, μη υποστήριξη Ελληνικών, κλπ) οπότε εκεί θα το στήσεις μόνος σου χειροκίνητα.
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Φεβ 2009, 17:43

Dimitris έγραψε:
Άρα στο server τους θα υπάρχει εγκατεστημένο το αγαπημένο μου cms και εγώ απλώς θα πρέπει να το ρυθμίσω

Δεν είπα κάτι τέτοιο :mrgreen:
Σου δίνει χώρο, web server και βάση. Οπότε κάνεις την εγκατάσταση εσύ...

Παρόλα αυτά, έχω πετύχει και host που σου έδινε έτοιμο το joomla.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 16 Φεβ 2009, 17:57

ftso έγραψε:
Dimitris έγραψε:
Άρα στο server τους θα υπάρχει εγκατεστημένο το αγαπημένο μου cms και εγώ απλώς θα πρέπει να το ρυθμίσω

Δεν είπα κάτι τέτοιο :mrgreen:
Σου δίνει χώρο, web server και βάση. Οπότε κάνεις την εγκατάσταση εσύ...

Παρόλα αυτά, έχω πετύχει και host που σου έδινε έτοιμο το joomla.

Σε κάθε περίπτωση μόνος σου την κάνεις την εγκατάσταση, απλά τα σκριπτάκια που ανέφερα παραπάνω παίρνουν το (έτοιμο κατεβασμένο στον σέρβερ) .tar αρχείο και σε οδηγούν απευθείας στην διαδικασία της εγκατάστασης. Δηλαδή, σε ένα γραφικό περιβάλλον διαχείρισης σου δίνεται η λίστα με τα διαθέσιμα σκριπτάκια εγκατάστασης (wordpress, joomla, xoops, postnuke, κλπ), εσύ διαλέγεις το επιθυμητό και ξεκινάει άμεσα η εγκατάσταση στον δικτυακό σου τόπο.

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 16 Φεβ 2009, 17:59

Ααα οκ τώρα το πιασα.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 16 Φεβ 2009, 20:07

simosx έγραψε:Για δοκιμή και πειράματα με γύρω στα $30 για το πρώτο χρόνο, νομίζω ότι το dreamhost είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.
Δίνουν πρόσβαση σε φλοιό και πολλούς λογαριασμούς που μπορείς να δώσεις σε γνωστούς και φίλους.

Το γεγονός ότι επιτρέπουν (σχετικά) τόσο μεγάλη παραμετροποίηση είναι η αιτία μερικές φορές για να κολλάει το σύστημα, όταν κάποιος «νέος» εκτελέσει κάποια εντολή που απορροφάει όλους τους πόρους. Είναι ένα ζήτημα για το σε ποιο σύστημα θα μπεις.

Αν για κάποιο λόγο δε θέλεις να συνεχίσεις, απλά καταργείς το λογαριασμό στο τέλος του χρόνου. Συνολικό έξοδο: εκείνα τα $30.

Εάν ξέρεις από προσωπική εμπειρία: εάν στο τέλος του χρόνου ΔΕΝ κάνεις κάτι, τι είναι το default? Σου καταργούν το λογαριασμό ή σε χρεώνουν τον επόμενο χρόνο?

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Φεβ 2009, 21:07

greatst έγραψε:

Από ταχύτητα πώς τα πάνε?

Η ταχύτητα είναι πολύ καλή. Δες το http://simos.info/blog/

greatst έγραψε:

Εάν ξέρεις από προσωπική εμπειρία: εάν στο τέλος του χρόνου ΔΕΝ κάνεις κάτι, τι είναι το default? Σου καταργούν το λογαριασμό ή σε χρεώνουν τον επόμενο χρόνο?

Στις ρυθμίσεις σου μπορεί να βάλεις αν θέλεις η χρέωση να είναι «reccuring». Στις ρυθμίσεις μου έβαλα να μην είναι.
Θα στείλουν γράμματα κατά τη συμπλήρωση του χρόνου για τα χρήματα του επόμενου, οπότε θα μεριμνήσω αναλόγως.
Δεν υπάρχει ζήτημα να πάρουν χρήματα από το λογαριασμό μου και μετά να κάνουν τους τρελούς.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό deckin » 25 Απρ 2009, 01:13

γρήγορο είναι το site, να πω την αλήθεια πιο γρήγορα μου άνοιξε ο τζαμπέ server παρά το wordpress...

βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά...

εγώ πάλι το τζάμπα συνήθως το αποφεύγω (πλην εξαιρέσεων φυσικά γιατί το καλύτερο email για μένα είναι το τζαμπέ gmail) γιατί μου στερεί το δικαίωμα της γκρίνιας αν όλα δεν πάνε καλά.... αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, πολλές φορές είμαστε, ορισμένοι από εμάς, τυχεροί γιατί πετυχαίνουμε μια προσφορά (ή δωρεάν) και μπορούμε να αξιοποιήσουμε υπηρεσίες σε τιμές που οι άλλοι δεν θα δουν ποτέ...

Στο θέμα του hosting χρησιμοποιώ τον τελευταίο χρόνο την tophost, όλα καλά είναι χωρίς downtime και 2 φορές που τους χρειάστηκα (τη μία σε προχώ ώρα) ήταν πολύ γρήγοροι στην εξυπηρέτηση. Έχω ένα business unlimited πακέτο και προς το παρόν όλα οκ
gelame.gr: εδώ γελάμε!
deckin
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας