Κίνδυνοι για τους εαυτούς και τους υπολογιστές μας

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κίνδυνοι για τους εαυτούς και τους υπολογιστές μας

Δημοσίευσηαπό xqtr » 18 Ιουν 2009, 19:19

Epirotes έγραψε:
Εγώ πάλι δεν βλέπω που είναι το κακό (εκτός ίσως ότι είναι βαρετό να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια).

Απαντησες μονος σου. ;)
Epirotes έγραψε: Είχε ο φίλος filippos.xf κάποιες απορίες σχετικά με την ασφάλεια, τις εξέφρασε, ελπίζω να τις λύσαμε και τέλος. Νομίζω ότι ένας σκοπός του παρόντος φόρουμ είναι και αυτός: να εκφράζουμε άφοβα τις όποιες απορίες μας και να ανταλλάσσουμε άφοβα κι ελεύθερα τις απόψεις μας.

Και καλα εκανε... απλως ριχτε και ματια εδω viewtopic.php?f=2&t=279
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 18 Ιουν 2009, 19:26

epirotes έγραψε:Αυτό μου μοιάζει περισσότερο με θεωρία συνωμοσίας, εκτός κι αν έχεις απτές αποδείξεις, οπότε θα σε συμβούλευα να τις πας στον εισαγγελέα. :lol: Εντάξει, μην λέμε ότι θέλουμε, εντάξει; :? Αυτό που κάνουν οι εταιρείες antivirus είναι να προβάλλουν υπέρ το δέον τον κίνδυνο και την ανωτερότητα του προϊόντος τους έναντι των ανταγωνιστών.

Παλαιοτερα η McAffee και η Norton ειχαν κατηγορηθει ευθεως οτι προβαινουν σε τετοιες ενεργειες με σκοπο να προωθησουν τα προιοντα τους. Τετοιες ενεργειες φυσικα δεν γινονται μονο στο κοσμο των antivirus και του software... δηλαδη οι Αμερικανοι δεν δημιουργουν "διενεξεις" για να πουλανε τα οπλα τους; Οι εταιριες security δεν προκαλουν εθελημενα φθορες σε "υποψυφιους πελατες"; κα... ;)
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 18 Ιουν 2009, 19:39

xqtr έγραψε:γ) Το linux γενικοτερα ειναι απο τα πιο ασφαλη OSes και δεν βλεπω το λογο να ανοιγει ενα νεο thread και να λεμε τα ιδια. :?

Έστω ότι έχει ξανά γίνει συζήτηση σχετικά με κάποια από τις ερωτήσεις μου, εγώ δεν βρήκα αυτή την συζήτηση. Δεν είναι τόσο εύκολο πάντα να βρεις σε ένα ολόκληρο φόρουμ που αυξάνονται τα θέματα του καθημερινά αυτό που θέλεις, εκτός από αυτό μέσα σε ένα θέμα έκανα διάφορες και αρκετές μαζεμένες ερωτήσεις. Είναι και ανοιχτό θέμα όμως, γιατί όχι.. αν κάποιος έχει να κάνει μια διαφορετική ερώτηση περί ασφάλειας... ας την κάνει σε αυτό το θέμα. Αρκετές ερωτήσεις μου δεν είναι γιατί θέλω να γίνομαι σπαστικός, απλά θέλω να μάθω για κάποια θέματα και μέσω των απαντήσεων... αν τις δει κάποιος που δεν γνωρίζει θα μάθει και αυτός. Πέρα από όλα τα παραπάνω υπάρχει και ο χρόνος, μπορεί οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις να είναι διαφορετικές από τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μετά από 1 χρόνο.

xqtr έγραψε:Και καλα εκανε... απλως ριχτε και ματια εδω viewtopic.php?f=2&t=279

Εντάξει δεν έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα και ούτε νομίζω ότι θα διαπιστώσω το γεγονός... να κάνει κάποιος κάτι που δεν συμβαδίζει με τους κανόνες του φόρουμ και οι διαχειριστές να τον διαγράψουν αμέσως ή κάτι τέτοιο. Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν πιστεύω κάτι τέτοιο για αυτό το φόρουμ και μάλιστα μπορώ να πω ότι τον τελευταίο καιρό είναι η σελίδα που επισκέπτομαι περισσότερο από κάθε άλλη.

Στην ουσία τώρα! Σε όσα προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τους κωδικούς, ώστε όποτε πατάμε και ανοίγει το πρόγραμμα να κάνει αυτόματα σύνδεση... δεν νομίζω να είναι ασφαλές τρόπος αυτός. Από τι κατάλαβα κιόλας από ορισμένες απαντήσεις. Σωστα;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 18 Ιουν 2009, 20:28

filippos.xf: Δεν σε κατηγορησα ουτε σε επικρινω, οπως ανεφερα εκανα απλως μια επισημανση οτι εχει ξανασυζητηθει το θεμα... το αν θα ¨τιμωρηθεις" τροπος του λεγειν δεν ειναι δικο μου θεμα (γι' αυτο υπαρχουν οι mods) και δεν με ενδιαφερει. Αν θες κατι αλλο σχετικα με το θεμα αυτο, στειλε μου pm και μην το συνεχιζεις εδω γιατι χαλαει το θεμα.

filippos.xf έγραψε:Στην ουσία τώρα! Σε όσα προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τους κωδικούς, ώστε όποτε πατάμε και ανοίγει το πρόγραμμα να κάνει αυτόματα σύνδεση... δεν νομίζω να είναι ασφαλές τρόπος αυτός. Από τι κατάλαβα κιόλας από ορισμένες απαντήσεις. Σωστα;

Αυτο που αναφερεις, εξαρταται απο το προγραμμα (αν εχει bugs η οχι), το τροπο που αυτο αποθηκευει τα passwords (πχ.. ειναι encrypted η οχι, τα αποθηκευει σε καποιο κρυφο αρχειο, στην registry κα) καθως και το εαν ο υπολογιστης σου γενικα ειναι "ασφαλης". Δηλαδη, αν ο υπολογιστης σου εχει καποιο trojan που μπορει να κλεψει τους κωδικους κα. Παντως δεν ειναι τοσο θεμα λειτουργικου. Και φυσικα θα πρεπει να υπολογισεις κατα ποσο σε διευκολυνει αυτη η δυνατοτητα... αντε να θυμασαι καθε κωδικο που δινεις σε καθε forum, σιγουρα θα εχεις κανα δυο-τρια email, κανα λογαριασμο facebook, photobucket κτλ... που να τα θυμασαι ολα αυτα... :D
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 18 Ιουν 2009, 21:13

Όχι φυσικά, δεν σκοπεύω να στείλω pm για αυτό το θέμα.

Όντος έχω λογαριασμό σε αρκετές ιστοσελίδες, facebook, blogspot, sync, photobucket, εδώ, κ.ά ;)
Το clamtk ξέρει κανείς αν είναι καλό πρόγραμμα; :)
Ψάχνει στον υπολογιστή για ιούς κτλ. αυτό το πρόγραμμα.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 18 Ιουν 2009, 22:42

filippos.xf έγραψε:Το clamtk ξέρει κανείς αν είναι καλό πρόγραμμα;

Μάλλον κάποιο fronted του clamav θα είναι.
Το clamav είναι είναι antivirus αλλά για windows ιούς.
Χρήσιμο για mail servers...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 19 Ιουν 2009, 02:10

Για τους κωδικούς σε ιστοσελίδες, φόρουμ, web mail κλπ. υπάρχουν password manager (διαχειριστές κωδικών). Εγώ χρησιμοποιώ το Revelation που υπάρχει στα αποθετήρια.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 19 Ιουν 2009, 15:43

Ένα ωραίο θέμα εδώ http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=765421
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 24 Ιουν 2009, 11:25

ftso έγραψε:Ένα ωραίο θέμα εδώ http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=765421

Διάβασα το θέμα(όχι όλο, είναι και στα Αγγλικά.....) και αν κατάλαβα λέει ότι μπορούμε να τρέξουμε AV στο ubuntu; Χρειάζεται; Αν κατάλαβα λέει ότι δεν χρειάζεται, έτσι;

Και κάτι ακόμα...

Το wine το έσβησα γιατί βρήκα τρόπο να τρέξω αυτό που θέλω με virtualbox. Έχω κόψει το δίκτυο απ' τα παράθυρα, άρα χωρίς av δεν θα έχει πρόβλημα έτσι; Απ' το wine μπορεί να κόλλησα τπτ; Αλλά αφού το ξήλωσα δεν θα έχει πρόβλημα έτσι;
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 24 Ιουν 2009, 14:19

PaPo έγραψε:Διάβασα το θέμα(όχι όλο, είναι και στα Αγγλικά.....) και αν κατάλαβα λέει ότι μπορούμε να τρέξουμε AV στο ubuntu; Χρειάζεται; Αν κατάλαβα λέει ότι δεν χρειάζεται, έτσι;

Όπως τα λες...

PaPo έγραψε:Έχω κόψει το δίκτυο απ' τα παράθυρα, άρα χωρίς av δεν θα έχει πρόβλημα έτσι;

όχι δεν θα έχει. απλά για καλό και για κακό κράτα ένα backup του image απο το Vbox ώστε αν κάτι πάει στραβά το αντικαθιστάς και είναι όπως πριν ;)

PaPo έγραψε:Απ' το wine μπορεί να κόλλησα τπτ; Αλλά αφού το ξήλωσα δεν θα έχει πρόβλημα έτσι;

Έτσι. :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ