Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό ftso » 08 Ιούλ 2009, 13:21

www.gnu.org έγραψε:
Είναι η Microsoft ο μεγάλος κακός;

Πολύς κόσμος πιστεύει και θεωρεί πως η Microsoft είναι ο μόνος τερατώδης κίνδυνος που υπάρχει στην βιομηχανία του λογισμικού. Υπάρχει ακόμη και μια τεράστια εκστρατεία ενάντια σε αυτήν που σκοπό έχει τον αποκλεισμό της. Αυτή η αίσθηση ξεκίνησε να υπάρχει από τον καιρό που η Microsoft έδειξε σαφέστατα την εχθρότητα της προς τη κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού και κατ' επέκταση προς το ελεύθερο λογισμικό.

Αυτοί που υποστηρίζουν το κίνημα του ελεύθερου λογισμικού, σίγουρα έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του καθημερινού κόσμου. Εμείς βλέπουμε πως η Microsoft κάνει κάτι το οποίο είναι κακό για τους χρήστες λογισμικού: δημιουργεί ιδιόκτητο λογισμικό το οποίο περιορίζει τους χρήστες και τους οριοθετεί, με αποτέλεσμα να μην τους δίνει την ελευθερία που τους αξίζει.

Η Microsoft όμως δεν είναι μόνη της σε αυτό. Σχεδόν όλες οι εταιρίες παραγωγής λογισμικού συμπεριφέρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο απέναντι στους χρήστες. Το ότι οι υπόλοιπες εταιρίες ιδιόκτητου λογισμικού έχουν υπό τον έλεγχο τους λιγότερους χρήστες από την Microsoft, δεν οφείλεται σε λόγους έλλειψης προσπάθειας.

Αυτό δεν αναφέρθηκε με σκοπό να δικαιολογηθεί η Microsoft αλλά για να μας υπενθυμίσει πως είναι ο αρχικός δημιουργός μιας βιομηχανίας λογισμικού όπου βασίζεται στην διαίρεση των χρηστών και στην μείωση της ελευθερίας αυτών. Όταν κατακρίνουμε την Microsoft δεν θα πρέπει να απαλλάσσουμε τις άλλες εταιρίες, αφού και αυτές δημιουργούν ιδιόκτητο λογισμικό. Στην κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού δεν χρησιμοποιούμε καθόλου ιδιόκτητο λογισμικό—είτε της Microsoft είτε άλλων ιδιόκτητων εταιριών.

Στα έγγραφα “Halloween”, που ανακοινώθηκαν στο τέλος του Οκτώβρη το 1998, το προσωπικό της Microsoft δήλωσε πως ήταν πρόθυμο να χρησιμοποιήσει ποικίλες μεθόδους για να εμποδίσει την κατασκευή του ελεύθερου λογισμικού. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζοντας μυστικά πρωτόκολλα, διάφορους τύπους αρχείων, και πατεντάροντας αλγόριθμους και χαρακτηριστικά λογισμικού.

Τέτοιου είδους τακτικές παρεμπόδισης δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο: Η Microsoft και πολλές άλλες εταιρίες λογισμικού ακολουθούν πιστά αυτή τη στρατηγική εδώ και πολλά χρόνια, αποκρύπτοντας έτσι με αυτό το τρόπο πληροφορίες. Στο παρελθόν, πιθανόν, το κίνητρο τους να ήταν οι επιθέσεις μεταξύ τους. Τώρα όμως φαίνεται πως εμείς είμαστε ο στόχος αυτών των επιθέσεων. Όμως, αυτή η αλλαγή στα κίνητρα τους δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα γιατί οι διάφορες μυστικές συνεδριάσεις που γίνονται κρυφά και οι ευρεσιτεχνίες λογισμικού εμποδίζουν τον οποιοδήποτε, ανεξαρτήτως του “προκαθορισμένου στόχου”.

Η μυστικότητα και οι ευρεσιτεχνίες λογισμικού απειλούν πραγματικά το ελεύθερο λογισμικό. Μας είχαν εμποδίσει υπερβολικά στο παρελθόν, και θα μας εμποδίσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ακόμα περισσότερο. Αυτό θα γινόταν ακόμα και αν η Microsoft δεν γνώριζε την ύπαρξη μας ή δεν μας είχε παρατηρήσει ποτέ. Η μόνη πραγματική σπουδαιότης από τα έγγραφα “Halloween” είναι το ότι η Microsoft φαίνεται να σκέφτεται πως το σύστημα GNU/Linux έχει τις δυνατότητες για μια μεγάλη επιτυχία.

Σε ευχαριστούμε Microsoft, και σε παρακαλούμε απομακρύνσου.

Και για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου...
Γιατί "κανένας" στο φόρουμ δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση για την nVidia, την adobe, την apple...???
Μόνο η m$ είναι ο "κακός"?

Eric S. Raymond έγραψε:
Πρέπει να μισώ τη Microsoft;

Όχι. Όχι ότι δεν της αξίζει, αλλά
η κουλτούρα των hacker υπήρχε πολύ πριν τη Microsoft, και θα υπάρχει πολύ μετά από το τέλος
της Microsoft. Την ενέργεια που θα ξόδευες στο να μισείς τη Microsoft, θα ήταν καλύτερο να την ξοδεύεις
στο να αγαπάς την τέχνη σου. Γράφε καλό κώδικα - αυτό θα εμποδίσει την εξάπλωση της
Microsoft χωρίς να βλάψει την κοινωνική σου εικόνα.

Και για μην ξεχνιόμαστε...
GNU NOT UNIX

εγώ έγραψε:
Η μαγκιά είναι να κερδίσεις ένα έμπειρο χρήστη windows που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από αυτά που λέγονται και ξανά λέγονται κατά των windows.
Μπορείς? Δώσε τα επιχειρήματά σου...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Ιούλ 2009, 19:36

@ftso
έγραψε:Γιατί "κανένας" στο φόρουμ δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση για την nVidia, την adobe, την apple...???

καλή παρατήρηση :thumbup: :D
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 08 Ιούλ 2009, 21:40

Off topic:
Μια και μιλάμε για windows, σας παραθέτω την κωμική εμπειρία ενός αμερικάνου ubuntumaniac που πέρασε την 9.04 σε ένα φίλο του. Επίσης αναφέρει μία υπέροχη συντομογραφία.

The very BEST part of installing Ubuntu on my friend's computers is that they enjoy watching the process.
I love the questions they ask, too...like:
"You mean you don't need a serial key?"
"Don't we have to register it?"
"That office suite's just a trial version, right?...No?"
"Where's the defragger, I'll need to use the defragger, right?"
"You mean I don't need Norton (AVG, McAfee, Avast, etc.) to monitor the system anymore? Really? Wow."

It's fun to see their amazement!! Lots of folks these days are GToW (Genuinely Tired of Windows), a fresh start with a new system makes everyone happy...well, almost everyone. I think Bill and Steve probably aren't happy, but whatever. :o)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 08 Ιούλ 2009, 22:27

Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 08 Ιούλ 2009, 22:58

Off topic:
Χε, απ' την παραγωγη στην καταναλωση ! Καλη ιδεα medigeek .
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grammo » 09 Ιούλ 2009, 02:09

ftso έγραψε:Γιατί "κανένας" στο φόρουμ δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση για την nVidia, την adobe, την apple...???

Έχεις απόλυτο δίκιο... Απλά γενικά, επειδή βλέπω τώρα ότι αρκετά φόρα έχουν εντάσεις, το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο λέει την άποψή του ο καθένας...
Sony Vaio VGN-FZ21M
CPU: Intel Core 2 Duo 2.00 GHz
Memory: 2GB/Go DDR2 SDRAM
Optical: Blu-ray Disc
Graphics: NVIDIA GeForce 8400 GT GPU
Άβαταρ μέλους
grammo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 10 Ιούλ 2009, 02:55

O τίτλος του thread έχει δύο σκέλη.
α) Αρνητική στάση απέναντι στα windows
β) Αρνητική στάση απέναντι στη microsoft.
To πρώτο νομίζω ότι έχει εξαντληθεί, ο καθένας μπορεί να αξιολογεί το κάθε λειτουργικό όπως του αρέσει, και ανάλογα με τις ανάγκες του.
Όσον αφορά στο δεύτερο δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι η εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά (κάποιος έγραψε σχετικά, συγνώμη που δε σε μνημονεύω ονομαστικά φίλε μου, αλλά δεν αντέχω να ψάξω όλο το thread αυτή τη στιγμή) είναι επιβεβλημένο να έχει όρια, αλλιώς πάει περίπατο κάθε έννοια ελεύθερου σνταγωνισμού. Στην περίπτωση της microsoft πρόκειται για μια εταιρεία που έχει επανειλημμένως καταδικασθεί σχετικά, της έχουν επιβληθεί για το λόγο αυτό υπέρογκα πρόστιμα και παρά ταύτα κινείται πάντα στην ίδια λογική του απόλυτου καπελώματος. Αυτό τουλάχιστον για μένα είναι ένας επαρκής λόγος να έχω αρνητικότατη στάση απέναντί της.
Όσον αφορά στο πως εκφράζεται κανείς και αν χρησιμοποιεί όρους όπως svista, winblows κλπ., είναι θέμα αισθητικής και μου είναι παντελώς αδιάφορο, αφού με ενδιαφέρει κυρίως το τι θέλει να πει και όχι αν οι εκφράσεις του συνάδουν ή όχι με την αισθητική μου. Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση η έκφραση του καθενός είναι υποχρεωτικό να κινείται στα όρια της νομιμότητας (και για να το απλουστεύσω εντός των ορίων στα οποία δε θα μπορούσε να διωχθεί ποινικά για τα λεγόμενά του) και όχι εντός των ορίων κάποιας "ευπρέπειας", η οποία είναι τόσο υποκειμενική και ρευστή με αποτέλσμα αφενός μεν να κρίνεται κατά το δοκούν, αφετέρου δε να ελλοχεύει ο κίνδυνος υπέρμετρων και αδικαιολόγητων περιορισμών.

ΥΓ: Πιστεύω ότι η microsoft θα τη "βρει" από την Ευρώπη. Δεν ξέρω αν θα είναι σύντομα, αλλά έχω τη διαίσθηση ότι αργά η γρήγορα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγηθεί στην υιοθέτηση του ελεύθερου λογισμικού και μάλιστα μιας οικείας διανομής την οποία επίσημα θα συντηρεί και θα εξελίσσει, κάτι σαν Eurolinux ας πούμε. Τότε θα δούμε ποιο hardware θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί χωρίς τους ανάλογους drivers και ποιο λειτουργικό είναι δύστροπο. Δέχομαι οποιοδήποτε σχόλιο του στυλ "και τώρα γύρνα πλευρό και ξαναπάρτον άλλες δύο ωρίτσες" :mrgreen: αλλά αν δικαιωθώ θυμηθείτε να με κατατάξετε στα εξέχοντα μέλη του forum. (Άντε μην πατεντάρω τον όρο Eurolinux και πάω ενάντια στις αρχές μας ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 10 Ιούλ 2009, 07:19

Να ξεκαθαρίσω την θέση μου: όταν εγώ λέω τα (Σ)Βίστα έτσι, το λέω επειδή για μένα και για την χρήση που χρειάζομαι τα ΧΡ είναι πολύ καλύτερα. Μόνο μειονέκτημα τα ΧΡ που έχω είναι 32-bit ενώ τα (Σ)Βίστα είναι 64-bit όπως και η ubuntu 9.04. Hm, τώρα που το σκέφτομαι θα τα κάνω (Σ)Βίστα κι από το virtualbox ώστε να απελευθερώσω και κάποιον χώρο. Το κακό με πολλά φορητά που έρχονται όλα με Windows Vista ανεξαιρέτως αν το υλικό μόλις και μετά βίας ξεπερνά τις ελάχιστες προδιαγραφές υλικού.

Φαντάζομαι ότι κι linuxman έχει την ίδια άποψη ότι τα (Σ)Βίστα είναι όντως σβήσε τα να δεις την υγειά σου. Και εν γένει συμφωνώ κι επαυξάνω μ' αυτά που έγραψε παραπάνω. :thumbup: Το ζήτημα δεν είναι να στήσουμε ταμπούρια και να οχυρωθούμε και τα συναφή. Το ζήτημα είναι να μάθουμε να συμβιώνουμε οι μονοσυμπαντικοί (π.χ. Ubuntu ή Linux μόνο) με τους πολυσυμπαντικούς, καλή ώρα σαν κι εμένα. Ειρήνη υμίν! :roll: :bow:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nord_Chaos » 10 Ιούλ 2009, 16:23

ftso έγραψε:Η μαγκιά είναι να κερδίσεις ένα έμπειρο χρήστη windows που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από αυτά που λέγονται και ξανά λέγονται κατά των windows.
Μπορείς? Δώσε τα επιχειρήματά σου...

+1000..Πολυ σωστη παρατηρηση και μπραβο στον ftso που ειχε την ειλικρινεια να το γραψει εν αντιθεση με καποιος "κολλημενους" εδω μεσα που θεωρουν οτιδηποτε εχει σχεση με τη microsoft ως το "υπερτατο" κακο..και πραγματικα χαιρομαι που τα λογια αυτα τα λεει ενας εκ των διαχειριστων ενος φορουμ χρηστων του λινουξ...

έγραψε:Με τιμά που έκατσες και έγραψες ένα τόσο μεγάλο κείμενο για να μου αποδείξεις ότι τα windows είναι μια πολύ καλή λύση για το εαυτό σου. Λοιπόν για να καταλάβουμε τι λέμε θα σου απαντήσω συνολικά. Το θέμα είναι ότι δεν έχεις καταλάβει τι είναι το ελεύθερο λογισμικό, σε ποιους απευθύνεται, και γιατί το προωθούμε.

προφανως και παρερμηνευσες το σκοπο του post μου..δεν τα εγραψα ολα αυτα προκειμενου να σου αποδειξω οτι τα windows ειναι το κορυφαιο λειτουργικο για τον εαυτο μου...τα εγραψα θελοντας να περασω το μηνυμα οτι τα παντα ειναι θεμα χρηστη,του τροπου που σερφαρει στο διαδικτυο και του τροπου που κανει συντηρηση του λογισμικου του...για να προσπαθησω με επιχειρηματα να αντικρουσω καποιες κυριολεκτικα αστειες κατηγοριες τυπου "μονο με το winzip μπορει καποιος να αποσυμπιεσει αρχεια στα παραθυρα" λες και δεν υπαρχουν δωρεαν εφαρμογες που κανουν την ιδια δουλεια με το εμπορικου winzip και ακομη καλυτερα απο αυτο...ή το οτι η μολυνση απο κακοβουλα προγραμματα ειναι "μονοδρομος"...και απαντησα στο ατομο αυτο οτι και εγω windows χρησιμοποιω και εχω καταφερει με πολυ αξιοπιστα freeware προγραμματα και με οσο το δυνατον προσεκτικοτερο σερφαρισμα στο διαδικτυο, να περιορισω κατα πολυ αυτον τον κινδυνο... ασε που το ατομο αυτο με τον τροπο που μιλαγε δεν αφηνε κανενα περιθωριο αμφισβητησης λες και κατεχει την "απολυτη" αληθεια..
επισης με το post μου αυτο θελησα να απαντησω και σε ενα αλλο ατομο που χαρακτηρισε ως "απαραδεκτα" τα νεα windows7 χωρις να μπει καν στον κοπο να χρησιμοποιησει το αυτο το λειτουργικο επειδη ειναι εξαρχης προκατειλημμενο με οποιοδηποτε προιον της microsost και εχει ετοιμους και ευκολους χαρακτηρισμους για το οτιδηποτε...λες και επειδη ενα λειτουργικο οπως τα vista αποδειχτηκαν αποτυχια, δεν εχει το δικαιωμα η microsoft να δημιουργησει ενα καινουργικο λειτουργικο, λες και δεν υπαρχει η παραμικρη πιθανοτητα μια καινουργια εκδοση ενος προγραμματος να αποδειχθει πολυ καλυτερη απο την προηγουμενη...
αν θελεις ξαναδιαβασε το post μου για να καταλαβεις για ποιο σκοπο τα γραφω ολα αυτα..

έγραψε:Απλά έχουμε διαφορά φιλοσοφίας εσύ βλέπεις το ελεύθερο λογισμικό ως προϊόν και εγώ ως φιλοσοφία και κίνημα. Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν για μένα τα Windows λ7 (και θα τα λέω όπως θέλω) γιατί δεν είναι ελεύθερα, κάνουν ένα κάρο λεφτά, και προωθούν τα κλειστά πρότυπα. Με λίγα λόγια το θέμα δεν είναι τεχνικό, είναι φιλοσοφικό.

ωραια..ελα ενα λεπτο στη θεση μου..ειμαι 21 χρονων και φοιτητης μηχανολογος μηχανικος εδω στην πατρα...καθε εβδομαδα ειχα να παραδοσω εργασιες που αφορουσαν σχεδιασμο κατασκευαστικων στοιχειων μγχανων σε υπολογιστη...ενα λοιπον απο τα προγραμματα που με βοηθανε στη δουλεια μου ειναι το autocad...και χρησιμοποιωντας το λογισμικο αυτο εκανα τις εργσιες μου...εσυ λοιπον που εισαι "ιδεολογος" υπερ του ελευθερου λογισμικου ( α ναι και ανοιχτου κωδικα μην ξεχασω ) αν ησουν στη θεση μου τι θα του ελεγες του καθηγητη??...οτι "ξερετε κυριε καθηγητα επειδη εγω ειμαι ιδεολογικα αντιθετος με το ιδιοκτητο και κλειστου κωδικα λογισμικο δεν θα σας φερω τις εργασιες που μου ζητησατε"...ή μηπως αυριο που θα πας για δουλεια, θα περιμενεις ο εργοδοτης σου να σε παρει στα σοβαρα με αυτη τη νοοτροπια....σε καλω λοιπον να μου προτεινεις ενα ελευθερο και ανοικτου κωδικα σχεδιαστικο προγραμμα το οποιο να περιλαμβανει τομ 100% των χαρακτηριστικων του autocad,του catia,του mechanical desktop και αλλων τετοιων παρομοιων προγραμματων και εγω θα σου βγαλω το καπελο...εξεταζω τα πραγματα απο τη δικη μου σκοπια οπως και εσυ απο τη δικη σου...σε εσενα ο ανοικτος κωδικας ενος προγραμματος μπορει να σημαινει πολλα, σε εμενα ομως δε σημαινει απολυτως τιποτα...και τον λογο μου για αυτο το εξηγησα στο προηγουμενο post μου...χρησιμοποιω ενα συγκεκριμενο λογισμικο και αντικρυζω την πραγματικοτητα "οπως εχει" περα απο "φιλοσοφικες" σκοπιες...και δεν νομιζω αυτο υποχρεωτικα να σημαινει οτι ειμαι λαθος...λαθος μπορει να ειμαι κατ'εσενα και κατα καποιους αλλους σωστος..

έγραψε:Διάλεξε στρατόπεδο...

λυπαμαι που θα σε στενοχωρησω αλλο το να χρησιμοποιεις ενα λογισμικο δεν ειναι σαν να υποστηριζεις καποια ποδοσφαιρικη ομαδα οπου θα πρεπει να διαλεξεις αναμεσα σε Ολυμπιακο,Παναθηναικο και ΑΕΚ...τι παει να πει διαλεξε στρατοπεδο??...χρησιμοποιω τοσο τα windows οσο και το λινουξ,βρισκω θετικα στοιχεια και στα 2 αυτα λειτουργικα και θα συνεχισω να χρησιμοποιω και τα δυο αυτα εξισου...λυπαμαι αλλα δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο πιθανοτητα να μεταβω εξ'ολοκληρου στο λινουξ, απο τη στιγμη που σε παρα πολλα πραγματα τα κανω και με τα windows και καποιοα απο αυτα αποκλειστικα με τα windows(οπως το παραδειγμα με το σχεδιασμο μηχανων και το autocad που ανεφερα παραπανω)...αναφερω παλι οτι τα παντα ειναι θεμα χρηστη και ο καθε χρηστης κανει τις επιλογες που θεωρει σωστες...αλλα θα μου επιτρεψεις σε ψευτοδιλληματα τυπου "λινουξ ή windows" να μην παρω θεση...

έγραψε:Τελικά νομίζω ότι πρέπει να ανοίξει ένα νέο θέμα για όλους τους δικηγόρους του διαβόλου που υπάρχουν! Και σε εκείνο το νέο θέμα δεν θα έχει για τίτλο "Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window" αλλά "Οι περισσότερες αρνητικές αντιδράσεις από ποτέ, ξεσπάστε ελεύθερα". :? :think:

μαλιστα..δηλαδη οποιος με επιχειρηματα αντικρουει αυτα τα οποια πιστευεις εσυ ειναι "δικηγορος του διαβολου" και ο κακος της υποθεσης, ετσι??...συγνωμη που διαταρασσω την ησυχια σου αλλα σε καποιες απο τις αποψεις σου που προσωπικα τις θεωρω ανυποστατες, νομιζω εχω και εγω το δικαιωμα να εκφερω την αποψη μου...αν θελεις ασε για λιγο στην ακρη τους χαρακτιρισμους για το τι ειναι ο καθενας, και προσπαθησε με λογικα επιχειρηματα να πεισεις για τις αποψεις σου...η απιστευτα απλοποιητικη λογικη του τυπου "βαζεις ubuntu και ξεγνοιαζεις" που ανεφερες σε ενα προηγουμενο post σου ειναι κατ'εμε λανθασμενη για παρα πολλους λογους...λες και δεν υπαρχουν ατομα που αντιμετωπιζουν προβληματα με το λινουξ,λες και και το ubuntu ειναι το "μαγικο ραβδακι" που απο τη μια στιγμη στην αλλη θα εξαλειψει ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζει καποιος με υπολογιστες, λες και δεν υπαρχουν ατομα που εχουν αφιερωσει πολυ χρονο για να μαθουν πως να κανουν στο λινουξ τα στοιχειωδη που εκαναν στα windows...αλλα ξεχασα, τοσο εγω οσο και το παιδι που ανοιξε το topic ειμαστε "δικηγοροι του διαβολου" και οι κακοι της ολης υποθεσης...

έγραψε:Εσύ τι λες ? Και γιατί να το κάνει ένα κλικ και είναι εγκατεστημένο στο Λίνουξ .

ουτε καν καταλαβες τι εννοω με αυτα που λεω..ειπα οτι περα απο το εμπορικο winzip υπαρχουν και δωρεαν προγραμματα αποσυμπιεσης που σε βοηθουν να κανεις τη δουλεια σου..δεν ειναι μονοδρομος το winzip για εναν χρηστη των windows,οπως ανεφερε το ατομο το οποιο εγραψε αυτη την αποψη...το οτι υπαρχει ηδη εγκατεστημενο στο λινουξ το ξερω ηδη και εγω και αυτος...χαιρω πολυ...εγω σε αλλο πραγμα αναφερυηκα απο αυτο που καταλαβες εσυ..

έγραψε:Το να κάνεις κάτι με το χέρι όταν χρειάζεται αυτή είναι και δύναμη του , τι έχεις με τα "man" δηλαδή θες να πεις ότι το help in winblows είναι καλύτερο ?

σε εμενα απαντας ή στο συγγραφεα του αρθρου του οποιου ενα αποσπασμα παρεθεσα??..οχι για να καταλαβω...αν εχεις αντιρρηση σε αυτα που υποστηριζει ο συγγραφεας, μπορεις τις αντιρρησεις σου να τις πεις σε εκεινον..τι μου θετεις εμενα το ερωτημα αυτο??..

έγραψε:Απάντηση εδώ είναι http://wiki.ubuntu-gr.org/Support και εδώ http://ubuntistas.ubuntu-gr.org/ και εδώ viewtopic.php?

αντι παλι τα ιδια..παλι ουτε καν καταλαβες τι εννοω με αυτα που λεω...βοηθεια για το οτιδηποτε μπορει να βρει ο οποισδηποτε στο ινετρνετ για κατι που τον ενδιαφερει..χαιρω πολυ...εγω αναφερθηκα σε μεγαλης ηλικιας ατομα τα οποια δεν θα κατσουν να διαβασουν ολοκληρα κειμενα για το πως θα παιξει στο λινουξ ενα απλο αρχειακι mp3,αναφερθηκα σε ατομα τα οποια πολλα πραγματα στο λινουξ θα τους φανουν παραξενα και στην τελικη θα προτιμησουν να δωσουν λιγα χρηματα παραπανω σε εναν τεχνικο για να τους φτιαξει τον υπολογιστη με το οποιο "εκαναν τη δουλεια τους μεχρι τωρα" παρα να κατσουν και να διαβασουν ολοκληρα κατεβατα περι του λινουξ...πιστευεις οτι τα ατομα αυτα που δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση με υπολογιστες ειναι προθυμα να δαπανησουν ωρες να μαθουν ενα καινουργιο λογισμικο??..

έγραψε:Συκοφαντίας , χα :mrgreen: εδώ θα γαλάσω πολύ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: δηλαδή όλα αυτά που ανέφεραν άλλοι και εγώ είναι συκοφαντία ?
Ναι θα γίνεται και θα συνεχίζεται όσο να να μην το θες , επειδή θα πρέπει να καταλάβετε ότι σας έχουν δώσει ένα ναρκωτικό και σας κάνουν ότι θέλουν και εσείς είστε ρομποτάκια τις ΜΣ και κάθε τι που βγάζει θα το πληρώσετε με το άμεσο είτε έμμεσο τρόπο .

ωραια βαλ'το λοιπον στου κανονες του φορουμ οτι οποιος πει εστω και μια θετικη αποψη για τα windows και δεν θεωρησει το λινουξ ως το "υπερτατο" λειτουργικο, να ειναι προετοιμασμενος να ακουσει τα εξ'αμαξης και να χαρακτηριστει ως "δικηγορος του διαβολου"... και αφου λοιπον αυτος ο αγωνας συκοφαντιας που γινεται εναντι σε καθε προιoν της microsoft θα συνεχιζεται οσο και να μην το θελω (συμφωνα με τα δικα σου λεγομενα) τοτε να ξερεις οτι και εγω θα εχω καθε δικαιωμα να χαρακτηριζω κομπλεξικο και κολλημενο οποιον θεωρει ως "απαραδεκτο" ενα νεο λειτουργικο χωρις να μπει ουτε καν στο κοπο να το δοκιμασει,οποιον εχει ετοιμους και ευκολους χαρακτηρισμους απενατι στο οτιδηποτε και νομιζει οτι κατεχει την "απολυτη" αληθεια,οποιον ειναι ετοιμος να σε στιγματισει για το οτιδηποτε θα πεις..

ειτε σου αρεσει ειτε οχι..
Λειτουργικό:(dual boot) Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope 32bit / WinXP Pro SP3, Laptop:HP Compaq Presario A900, Επεξεργαστής:2x Intel Pentium Dual CPU T2390 1.86GHz, Motherboard: Hewlett-Packard 30ED, Μνήμη RAM:3GB, Κάρτα γραφικών:Mobile Intel 965 Express Chipset Family, Webcam:CNF7041 with integrated microphone...
Nord_Chaos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 10 Ιούλ 2009, 17:03

Nord_Chaos έγραψε:
έγραψε:Τελικά νομίζω ότι πρέπει να ανοίξει ένα νέο θέμα για όλους τους δικηγόρους του διαβόλου που υπάρχουν! Και σε εκείνο το νέο θέμα δεν θα έχει για τίτλο "Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window" αλλά "Οι περισσότερες αρνητικές αντιδράσεις από ποτέ, ξεσπάστε ελεύθερα". :? :think:

μαλιστα..δηλαδη οποιος με επιχειρηματα αντικρουει αυτα τα οποια πιστευεις εσυ ειναι "δικηγορος του διαβολου" και ο κακος της υποθεσης, ετσι??...συγνωμη που διαταρασσω την ησυχια σου αλλα σε καποιες απο τις αποψεις σου που προσωπικα τις θεωρω ανυποστατες, νομιζω εχω και εγω το δικαιωμα να εκφερω την αποψη μου...αν θελεις ασε για λιγο στην ακρη τους χαρακτιρισμους για το τι ειναι ο καθενας, και προσπαθησε με λογικα επιχειρηματα να πεισεις για τις αποψεις σου...η απιστευτα απλοποιητικη λογικη του τυπου "βαζεις ubuntu και ξεγνοιαζεις" που ανεφερες σε ενα προηγουμενο post σου ειναι κατ'εμε λανθασμενη για παρα πολλους λογους...λες και δεν υπαρχουν ατομα που αντιμετωπιζουν προβληματα με το λινουξ,λες και και το ubuntu ειναι το "μαγικο ραβδακι" που απο τη μια στιγμη στην αλλη θα εξαλειψει ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζει καποιος με υπολογιστες, λες και δεν υπαρχουν ατομα που εχουν αφιερωσει πολυ χρονο για να μαθουν πως να κανουν στο λινουξ τα στοιχειωδη που εκαναν στα windows...αλλα ξεχασα, τοσο εγω οσο και το παιδι που ανοιξε το topic ειμαστε "δικηγοροι του διαβολου" και οι κακοι της ολης υποθεσης...

Το παραπάνω Quote εγώ το είπα αλλά @Nord_Chaos ορίστε;;;;;;; Το θέμα δεν είναι προσωπικό, το θέμα δεν είναι μεταξύ εμένα και κάποιου άλλου. Αυτό που είπα είναι γενικό και το είπα μεταξύ αστείου και σοβαρού, αν δεν το είπα προς κάποια συγκεκριμένα άτομα και το είπα έτσι γενικά το έκανα για ευνόητους λόγους. Αν εσύ ενοχλήθηκες από αυτό που ανέφερα τι να σου πω, δεν είχα τέτοιο σκοπό. Την θεωρία της σχετικότητας την ξέρεις; Είναι σχετικό κατά πόσο τα επιχειρήματα και αυτά που θεωρείς μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψιν, γιατί για άλλους μπορεί αυτά που λες εσύ επιχειρήματα να είναι άτοπα και αδιάφορα. Έτσι και εσύ βρίσκεις τις δικές μου γνώμες ανυπόστατες, για το γεγονός ότι δεν συμφωνείς με όσα λέω δεν με απασχολεί ιδιαιτέρα. Είπε κανείς ότι δεν μπορείς να εκφράσεις τις απόψεις σου ελεύθερα; Που το είδες αυτό πάλι; Συγνώμη αν ο τρόπος που μεταφέρω αυτά που πιστεύω είναι ακαταλαβίστικος για εσένα, αλλά όντος δεν καταλαβαίνεις κάποια από αυτά που μεταφέρω ή δεν καταλαβαίνεις πλήρως αυτά που μεταφέρω. Όταν οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν κάτι ή έχουν καταβάθος ερωτηματικά σχετικά με τις πληροφορίες που δέχτηκαν, αυτόματα βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Αυτό έκανες εσύ και τα συμπεράσματα σου για το τι πιστεύω είναι λανθασμένα. Επέτρεψε μου να ξέρω καλύτερα από κάθε άλλο άτομο ποια είναι τα πιστεύω μου και τι εννοώ όταν λέω κάποια πράγματα. Τώρα αν εμείς βλέπουμε μια γνώμη κάποιου και μετά κάνουμε υποθετικές σκέψεις, καλό είναι να ρωτήσουμε αυτό το άτομο αν έχουμε κάποιες απορίες. Ανέφερα πουθενά εγώ αυτό -> "βαζεις ubuntu και ξεγνοιαζεις"; Είπα εγώ ότι δεν υπάρχουν άτομα με προβλήματα στο Λίνουξ; Τι είναι αυτά που λες; Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου, νομίζω ότι μπέρδεψες κάποια λόγια που ειπώθηκαν από διαφορετικά άτομα. Δεν γίνεται μάχη εδώ για το ποιος έχει δίκαιο ή για το ποιος θα εκφράσει τις καλύτερες απόψεις.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας