@simosxThanks
Αλλά το πρόβλημα μου ήταν να μπορέσω να σώσω μόνιμα( permanently ) τις ρυθμίσεις του flash στο σύστημα
βέβαια η ιδέα με την αλλαγή των permissions είναι πολύ βολική
Τελικά πειραματίστηκα και κατέληξα στο ότι :
1)
το αρχείο settings.sol έχει τις ρυθμίσεις για το flash
και βρίσκεται στο:
έγραψε:- Κώδικας: Επιλογή όλων
~/.macromedia/Flash_Player/macromedia.com/support/flashplayer/sys/settings.sol
2)
Επειδή είναι proprietary το flash και δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στις εσωτερικές του λειτουργίες
πιστεύω ότι είναι καλύτερα να είναι
ρητές και υπαρκτές οι
ρυθμίσεις του αρχείου settings.sol
(να μπορεί το flash να διαβάζει αλλά να μην αλλάζει τίποτα -- να πιστέυει δηλαδή ότι υπακούω στις ρυθμίσεις του)
για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν μου εξασφαλίζει ότι δεν θα μου τρώει επεξεργαστική ισχύ ((έστω και λίγη) προσπαθώντας
μάταια να διαβάσει τις ρυθμίσεις από το έτσι ανύπαρκτο αρχείο settings.sol όπου αυτό μπορεί να επηρεάζει και τις επιδόσεις
του flash ( που είναι ήδη σχετικά περιορισμένες) όπως επίσης και ότι κανείς δεν μου εξασφαλίζει ότι δεν
θα κάνει άλλα πράγματα εαν δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίσκο ...
οπότε διάγραψα όλα τα αρχεία *.sol και έπειτα πηγα στο
http://www.macromedia.com/support/docum ... ger02.htmlκαι έδωσα τις ρυθμίσεις του flash που πιστεύω ότι με καλύπτουν (
έδωσα δικαιώματα μόνο ανάγνωσης στο .macromedia και κάτω
ώστε να μπορεί το flash να διαβάζει τις ρυθμίσεις που έχω επιλέξει αλλά και να μην αλλάζει κάτι

Σε περίπτωση που κρασάρει ο browser κάντε
έγραψε:- Κώδικας: Επιλογή όλων
chmod 660 .macromedia/Flash_Player/macromedia.com/support/flashplayer/sys/settings.sol
και εάν πάλι κρασάρει όταν βλέπετε σελίδες με flash
τότε δοκιμάστε να
έγραψε:chmod 000 ~/.macromedia
ή
έγραψε:rm -rf ~./macromedia
όπως είπε και ο simosx
Enjoy
EDIT Επειδή έχουμε να κάνουμε με κάτι proprietary δεν υπάρχει κάτι πέρα από αυτά που λέει στην adobe
που να εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία οπότε όλα αυτά δεν είναι παρά workarounds....
και η ευθύνη δική σας ... και τις adobe