Πρόβλημα με belkin και dyndns

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Πρόβλημα με belkin και dyndns

Δημοσίευσηαπό ant_0611 » 27 Σεπ 2009, 21:12

Ακόμα και η βοήθεια του ρούτερ (σε κάθε ρουτερ) λέει οτι καλύτερα να έχεις εγκατεστημένο client στον σερβερ σου, παρα να στηρίζεσαι στο ρουτερ σου. Μερικα ρουτερ δεν έχουν προβλημα, αλλα άλλα έχουν. Καλό ειναι να εγκαταστήσεις εναν client για την υπήρεσια που χρησιμοποιείς και να λήξει το προβλημα σου. Ετσι και αλλιώς αν δεν έχεις προβλημα αποσύνδεσεων απο το δικτύο του παρόχου, δεν υπαρχει λόγος να αλλάξεις ρουτερ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Laptop:
Spoiler: show
Ubuntu 9.10 σε Fujitsu-Siemens A1667G2
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Turion 64 ML-37 │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : ATI X700 128MB │ Κάρτα Ασύρματη : Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g (rev 02) │ Κάρτα Ήχου : VIA 8237 │ 15.4" Glossy 1280x800

Desktop:
Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Αthlon 1800+ │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : Geforce 4 mx440 64MB │ 17" Glossy 1280x1024
Άβαταρ μέλους
ant_0611
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yobo » 27 Σεπ 2009, 22:33

ant_0611 έγραψε:Ακόμα και η βοήθεια του ρούτερ (σε κάθε ρουτερ) λέει οτι καλύτερα να έχεις εγκατεστημένο client στον σερβερ σου, παρα να στηρίζεσαι στο ρουτερ σου. Μερικα ρουτερ δεν έχουν προβλημα, αλλα άλλα έχουν. Καλό ειναι να εγκαταστήσεις εναν client για την υπήρεσια που χρησιμοποιείς και να λήξει το προβλημα σου. Ετσι και αλλιώς αν δεν έχεις προβλημα αποσύνδεσεων απο το δικτύο του παρόχου, δεν υπαρχει λόγος να αλλάξεις ρουτερ.

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω, μπορείς να μου το εξηγήσεις περισσότερο αναλυτικά; Από δίκτυα δεν ξέρω και πολλά. Επίσης δεν έχω σέρβερ, απλό προσωπικό υπολογιστή έχω για προσωπική χρήση...
There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels
--> Αγοράστε στην Ελλάδα φορητό υπολογιστή χωρίς windows
yobo
babeTUX
babeTUX

IRC: yobo
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ant_0611 » 29 Σεπ 2009, 11:03

Και τι θέλεις τοτε το dyndns;
Το dyndns χρειάζεται μόνο αν θές να έχεις απομακρυσμένη συνδεση εκτος του δικτύου σου σε οποιονδήποτε υπολογιστή του δικτύου σου ή αν εχεις καποιον σερβερ στο δικτύο σου.
Δεν μπορώ να φανταστώ αλλη περίπτωση που να χρειάζεσαι αυτήν την υπηρεσία.

Αυτο που είπα, ειναι να πας στο site της υπηρεσίας dyndns που έχεις εγγραφεί και να κατεβάσεις και εγκαταστήσεις τον client της υπηρεσίας στον υπολογιστή που έχεις ώς σερβερ ή θελεις να έχεις πρόσβαση απο μακρία (εκτος του τοπικού σου δικτύου) σε αυτον.

Off topic:
Ποιανού το πρόβλημα λύνουμε τώρα;;; Άλλος ξεκίνησε το thread και άλλος ρωτάει την συνέχεια;;; :?
Laptop:
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Turion 64 ML-37 │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : ATI X700 128MB │ Κάρτα Ασύρματη : Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g (rev 02) │ Κάρτα Ήχου : VIA 8237 │ 15.4" Glossy 1280x800

Desktop:
Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Αthlon 1800+ │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : Geforce 4 mx440 64MB │ 17" Glossy 1280x1024
Άβαταρ μέλους
ant_0611
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yobo » 29 Σεπ 2009, 16:30

Ζητώ συγνώμη αν δημιούργησα πρόβλημα γράφοντας σε thread που ξεκίνησε κάποιος άλλος...

Ο φίλος confick3r ξεκίνησε το θέμα από την περιγραφή του οποίου εντόπισα ομοιότητες με την δική μου περίπτωση και μπήκα κι εγώ στην συζήτηση. Νομίζω πως δεν είναι κάτι το πολύ κακό. Εκτός κι αν το πρόβλημά μου δεν έχει καμία σχέση με το δικό του. Ο ίδιος ο confick3r δεν ξαναπόσταρε στο παρόν νήμα...

Πιστέυοντας λοιπόν οτι έχω το ίδιο πρόβλημα με τον confick3r ακολούθησα τις οδηγίες που του έδωσαν για να λύσει το πρόβλημά του. Έκανα λοιπόν όσα λέει στο 2ο ποστ ο medigeek και επιβεβαίωσα ότι έχω το τελευταίο firmware του ρούτερ μου όπως συμβούλευσε ο g00fy.

Μερικές μέρες μετά ξαναπόσταρα για να μοιραστώ με τους υπόλοιπους ότι βρήκα κι άλλες περιπτώσεις παρόμοιες με την "δική μου" και η λύση που προτείνεται είναι όπως πολύ γλαφυρά το έθεσε ο linuxman: "πέτα το στα σκουπίδια ."

Στο ποστ του φίλου ant_0611 είναι η πρώτη φορά που κάποιος ανέφερε την λέξη σερβερ.

Αν λοιπόν ισχύουν όσα γράφει στο 2ο του ποστ:
ant_0611 έγραψε:Και τι θέλεις τοτε το dyndns;
Το dyndns χρειάζεται μόνο αν θές να έχεις απομακρυσμένη συνδεση εκτος του δικτύου σου σε οποιονδήποτε υπολογιστή του δικτύου σου ή αν εχεις καποιον σερβερ στο δικτύο σου.
Δεν μπορώ να φανταστώ αλλη περίπτωση που να χρειάζεσαι αυτήν την υπηρεσία.

τότε έκανα λάθος που έγραψα εδώ και δεν έκανα νέο thread...
yobo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 29 Σεπ 2009, 18:56

Δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα με το post στο ίδιο νήμα... φτάνει να έχεις κι εσύ Belkin Router.

Σε αντίθετη περίπτωση θα σπάσω την συζήτηση σε νέο νήμα και είμαστε ΟΚ ;)

Για να συνεχίσουμε όμως, πες μας αν έχεις Belkin ή άλλο.

Όσον αφορά το να το πετάξεις... που λέει ο λόγος. Άκρη θα βρούμε.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yobo » 30 Σεπ 2009, 07:44

yobo έγραψε:
...
Καλημέρα,

έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έχω το Belkin G+ Mimo Modem Router
...

και συγκεκριμένα το μοντέλο: F5D9630yy4A
yobo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 30 Σεπ 2009, 10:50

Δεν υπάρχει θέμα τότε.

Όπως βλέπω και στο Εγχειρίδιο Χρήστη, υπάρχουν πεδία όπου βάζεις

• όνομα χρήστη π.χ. mybuntu
  • κωδικό πρόσβασης
  • domain name' στα 3 διαδοχικά πεδία π.χ.1) mybuntu 2)dyndns 3)tv

εφόσον τα έχεις κάνει αυτά και δεν λειτουργεί... έχουμε πρόβλημα. Είτε επικοινωνείς με την υποστήριξη του DynDNS και δηλώνεις το μοντέλο του Router σου ή βάζεις τον update client πάλι απο τους ίδιους.

Ο update client είναι ένα προγραμματάκι που κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία με το Router σου. Όποτε αλλάζει η IP ή σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενημερώνει την DynDNS για την αλλαγή πάνω στο domain που έχει δηλώσει για να μπορείς να έχεις τη σωστή δρομολόγηση.

Αν πάλι έχεις πρόβλημα... εδώ είμαστε ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ant_0611 » 02 Οκτ 2009, 01:12

yobo έγραψε:Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω, μπορείς να μου το εξηγήσεις περισσότερο αναλυτικά; Από δίκτυα δεν ξέρω και πολλά. Επίσης δεν έχω σέρβερ, απλό προσωπικό υπολογιστή έχω για προσωπική χρήση...

Επειδή αναφέρθηκε το παραπάνω κομμάτι, επαναλαμβάνω!
ant_0611 έγραψε:Το dyndns χρειάζεται μόνο αν θές να έχεις απομακρυσμένη συνδεση εκτος του δικτύου σου σε οποιονδήποτε υπολογιστή/ρουτερ του δικτύου σου ή αν εχεις καποιον σερβερ στο δικτύο σου.

Δηλαδή, φίλε yobo , εννοώ οτι παρόλο που έχεις το ίδιο ρουτερ με τον confick3r, απο την στιγμή που κάνεις την δουλειά σου (μπαίνεις ιντερνετ) και δεν εχεις σερβερ που να το θές διαθέσιμο εκτος του τοπικού σου δικτύου ή υπολογιστη που θέλεις να διαχειρίζεσαι απο μακρια(εκτος τοπικου δικτύου) ή ρούτερ που θες να διαχειριζεσαι απο μακρια(εκτος τοπικου δικτύου). ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Αν επιθυμείς να την ενεργοποιήσεις κανενα πρόβλημα να βοηθήσουμε, και να σου βρούμε εναλλακτικες λύσεις , αλλά οφείλω (γενικα όλοι μας οφείλουμε) να σε προειδοποιήσω οτι αυτο κάνει πιο ευάλωτο σε επιθέσεις το δίκτυο σου.
Με απλά λόγια... αυτή η υπηρεσία σου ονομάζει (με όποιο ονομα θες) την IP που σου δίνει ο παροχος ιντερνετ, και αυτην την IP την ανανεωνει όποτε αλλάζει για να μπορει να ειναι προσβάσιμη με το όνομα αυτο.
Laptop:

Desktop:
Ubuntu 10.04
Άβαταρ μέλους
ant_0611
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας