sokoban4ever έγραψε:Είναι προφανές LINUX
απλά αν βρίσκομαι σε pc με Mac λέω ά τι ωραία και drendy fancy κλπ είναι αυτά τα κουμπάκια τι ώραίες αυτές οι γραματοσειρές...
χα χα και για αυτό τρελαίνονται όλοι αυτοί οι καταναλωτές-designers-καλλιτέχνες-άνθρωποι-πελάτες-θύματα
και λέω μπά μα όχι είναι αυτά τα προιόντα της adobe που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα για linux(το πιάσατε
)
πάω μετά στο linuxaki μου περήφανος .
καλά ρε παιδιά ξεχνάτε όλοι ένα πράγμα με τα Mac και τα ξεMac .
Τα Mac παίζουν καλά και ωραία γιατί έχουν ένα και μόνο ένα hardware το εργοστασιακό τους ... σιγά τα οά
έλεος ρε παιδιά σε ένα μόνο πακέτο ένα πακέτο προκατασκευασμένο και πανάκριβο Ε Λ Ε Ο Σ.
Έτσι λοιπόν το linux είναι ΣΑΦΕΣΤΕΡΑ ΑΝΩΤΕΡΟ , ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ , ΓΡΗΓΟΡΟ καθώς παίζει με βάσει τις γνωστές διανομές
σε πολλά πάρα πολλά διαφορετικά hardware αλλά και αρχιτεκτονικές .
πάτε λίγο στην σελίδα του Debian να δειτε εκεί αρχιτεκτονικές και τολμήστε μετά ελεύθερα να μιλήσετε για τα Mac
Αν θέλετε σταθερότητα μην πάτε να αγοράζετε hardware ειδικά σχεδιασμένο για sVista και winblows 7 χωρίς να έχετε επαληθεύσει ότι
λειτουργεί σωστά σε linux . Αγοράστε απλά και ωραία κάποιο δοκιμασμένο hardware (συσκευές, περιφερειακά κλπ κλπ) που να έχουν drivers και να
παίζουν στο linux και μόλις θα έχετε ένα σύστημα πολύ πιο σταθερό στα μέτρα σας .
πέρα από τα πολλά πάρα πολά tweeks και customizations και δεν συμαζεύτε που "σηκώνει " το opensource![]()
Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις τι κώδικα τρέχει από πίσω από την πλάτη σου ένα proprietary λειτουργικό .
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο STALLMAN
ΕΔΩ --> http://www.youtube.com/watch?v=SNBMdDaYhZA#t=3m35s
Σημείωση :
H μεγάλη αλήθεια είναι ότι άν ένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι opensource τότε ...βραστα χαράλαμπεΝΟ OPEN-SOURCE ΝΟ OPEN MINDS

sokoban4ever έγραψε:
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο STALLMAN
ΕΔΩ --> http://www.youtube.com/watch?v=SNBMdDaYhZA#t=3m35s

Dimitris έγραψε:Επειδή η σύγκριση είναι άδικη και γενική πρέπει να διευκρινήσουμε τι συγκρίνουμε. (Δεν υποστηρίζω καμία πλευρά)
1) Συγκρίνουμε το λειτουργικό mac os x και όχι τους υπολογιστές apple. Όπως το linux μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστές apple, έτσι και το λειτουργικό mac os x μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστές dell, ibm, toshiba, acer, κλπ.

jennie έγραψε:Επειδή λειτουργικό δεν αλλάζεις κάθε τρεις μήνες, λίνουξ, ακόμη και για τον απλό χρήστη (προεγκατεστημένα λίνουξ για τον απλό χρήστη). Γιατί σε 3-4 χρόνια που θα θέλει να αλλάξει υπολογιστή, δεν θα θέλει να εξαρτάται από το αν εξακολουθεί να έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει MAC, ή από το αν τον καλύπτουν τα μελλοντικά μοντέλα και το μελλοντικό λειτουργικό της apple. Μπορεί το MAC τώρα να φαίνεται καλύτερο, αλλά και η ΜΣ πριν από χρόνια απέκτησε πελάτες γιατί προσέφερε κάποια πλεονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα άρχιζαν να εξανεμίζονται, αλλά οι πελάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο λειτουργικό της.
Αν μιλάμε για εμένα προσωπικά πάντως, πάλι λίνουξ. Πρώτον γιατί τα μακ παραέχουν γίνει fashion statement.
Και δεύτερον, γιατί είναι open source. Και τελικά το open source δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας, ή κάτι που αφορά μόνο τους προγραμματιστές που ξέρουν να διαβάσουν τον κώδικα. Προσφέρει πολύ πρακτικά και απτά οφέλη σε όλους τους χρήστες του. Σε εμένα λοιπόν, τη μη προγραμματίστρια, το οpen source έχει προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάχνω τα δικά μου θέματα, εικονίδια ή λεξικά και να τα μοιράζομαι με όποιον θέλω. Μου έχει προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέγω ανάμεσα σε χιλιάδες επεκτάσεις στον firefox, χωρίς πρώτα να τις (λογο)κρίνει η μαμά apple, όπως στο apple store. Και όταν κάτι δε μου αρέσει, μπορώ να ζητήσω από 5-10 ανθρώπους να με βοηθήσουν χωρίς να κάτσουν πρώτα να μελετήσουν το αν η ικανοποίηση των αιτημάτων μου συμφέρει οικονομικά την εταιρεία. Το οποίο μου θυμίζει: Τι υποστήριξη για Ελληνικά είπαμε ότι προσφέρει η apple;
gio64bit έγραψε:sokoban4ever, τέτοιες απόψεις εκφρασμένες με τέτοιον τρόπο είναι που αμαυρώνουν την εικόνα του linux προς τα έξω, και μετά βγαίνουν οι άλλοι με το δίκιο τους και μιλάνε για fanboys...

| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |