MAC ή LINUX

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

MAC / linux

MAC
12
15%
Linux
66
85%

Σύνολο ψήφων : 78

Re: MAC ή LINUX

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 09 Νοέμ 2009, 08:25

Καλημέρα.
KiRiLoS έγραψε:
gio64bit έγραψε:sokoban4ever, τέτοιες απόψεις εκφρασμένες με τέτοιον τρόπο είναι που αμαυρώνουν την εικόνα του linux προς τα έξω, και μετά βγαίνουν οι άλλοι με το δίκιο τους και μιλάνε για fanboys...

+1 απλά...

Off topic:
Ψεγάδια θα βρείτε παντού, φυσικά και στην πλευρά θαυμαστών των Windows, των Mac ή δεν ξέρω και εγώ τι. Καλά, ναι μεν υπάρχουν αρκετοί θαυμαστές του Linux που αρκετές φορές υπερβάλουν αλλά μην φτάσουμε σε σημείο να φοβόμαστε να εκφραστούμε. Όχι μόνο ο sokoban4ever αλλά όλοι μας. Πως εκφράστηκε ο sokoban4ever δηλαδή; Ευγενικότατα και εκτός από αυτό δεν είπε τίποτα παράλογο, συμφωνώ με τα περισσότερα που ανέφερε. Επίσης συμφωνώ με όσα ανέφερε και η jennie.

Ψήφισα Linux, οι λόγοι είναι πολλοί και με κάλυψαν ήδη με τα ποστ τους οι υπόλοιποι που ψήφισαν Linux.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gio64bit » 09 Νοέμ 2009, 12:12

Φίλιππε, σταχυολογώ:

«πελάτες-θύματα»
«τα Mac και τα ξεMac»
«έλεος»
«ε, τότε να ΜΗΝ κάνεις την δουλειά σου»

Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι θέμα ευγένειας. Ο sokoban με αυτές τις φαινομενικά ανώδυνες εκφράσεις απαξιώνει την αντίθετη άποψη με διακριτικότητα οδοστρωτήρα, τη λοιδορεί, λες κι είναι ανάξια λόγου. Και το μόνο επιχείρημα που προβάλλει είναι ότι η χρήση μη ανοιχτού λογισμικού του στερεί την ελευθερία, επιχείρημα έωλο, ειδικά αν λάβεις υπόψη ότι χάρη στις μεγάλες εταιρίες έχουμε όλοι υπολογιστές σήμερα.

Κι εγώ είμαι υπέρ του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ισοπεδώσω τα πάντα προκειμένου να το υπερασπιστώ.
Desktop: Ubuntu 9.10 x86_64 σε Q6600 │ 2GB │ Nvidia 8400 │ M-Audio 2496 │ TFT 22"
Laptop_1: Linux Mint 7 σε Toshiba Satellite M70
Laptop_2: Mac OS X v.10.5 σε MacBookPro 17''
Άβαταρ μέλους
gio64bit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 09 Νοέμ 2009, 12:28

@gio64bit όσων αφορά τον sokoban4ever δεν θα πω τίποτα άλλο, ο ίδιος ξέρει καλύτερα το πως ήθελε να μιλήσει και τι ήθελε να μας μεταφέρει.

gio64bit έγραψε:ειδικά αν λάβεις υπόψη ότι χάρη στις μεγάλες εταιρίες έχουμε όλοι υπολογιστές σήμερα.

Off topic:
Δεν έχεις άδικο, απλά να προσθέσω ότι αν δεν ήταν το χρήμα δεν θα είχαμε πολλά πράγματα από όσα έχουμε τώρα. Πάρα πολλά όμως.
Ο άνθρωπος μέχρι και σεξ κάνει για το χρήμα έτσι όπως είναι τα πράγματα...
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 09 Νοέμ 2009, 23:15

sokoban4ever έγραψε:@KiRiLoS
έγραψε:Καταλαβαινεις πως ολα αυτα που μας λεω εδω,κατα κυριο λογο,δεν ενδιαφερουν εναν χρηστη που θελει να κανει απλα και ομορφα την δουλεια του;
Οσοι γουσταρουν φιλοσοφια Linux το ακολουθουν,αυτο δεν σημαινει πως ειναι και υπερ!
Στο κατω κατω αμα ειναι να κανω την δουλεια μου πιο ωραια,ευκολα,απλα,γρηγορα ας πληρωσω...

o κόσμος χρειάζεται ενημέρωση για το open source και το fsf για να μπορέσει να ζητήσει μηχάνημα σημβατό με linux
και να το απαιτήσει. Γιατι αλλιώς θα ρωτήσει και θα του πούν δυστηχώς μόνο με vista έχουμε....

Συμφωνώ απόλυτα. Το ζήτημα είναι ποιός και πως θα κάνει αυτή την ενημέρωση, και κυρίως το πως.
Έχει γίνει μπανάλ αυτό το " γρήγορα και απλά εύκολα " και το "να πληρώσω να κάνω την δουλειά μου"

Διαφωνώ ριζικά, δεν είναι καθόλου μπανάλ, όπως λες, να θέλει κάποιος να κάνει την δουλειά του γρήγορα κι εύκολα. Είναι το άλφα και το ωμέγα στον κόσμο του λογισμικού και των υπολογιστών γενικώς. Στον τομέα των multimedia εφαρμογών, π.χ., το Λίνουξ (τουλάχιστον το Ubuntu) χωλαίνει εμφανώς. Ναι, μεν έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου, και ναι μεν, μελλοντικά θα γίνουν κι άλλα τέτοια βήματα, αλλά αυτή τη στιγμή, για να κάνω εγώ εύκολα και γρήγορα την δουλειά μου (βίντεο ποδοσφαιρικών αγώνων) χρησιμοποιώ το πληρωμένο Nero 9 μέσα από πληρωμένα ΧΡ. Φτιάξε μου εσύ, ο hardcore λινουξάς, μια εφαρμογή εφάμιλλη του Nero 9 και θα σε προσκυνάω μέχρι να αποβιώσω.
Ε λοιπόν ΌΧΙ άμα είναι να μην έχεις ελευθερίες και να ενθαρρύνεις να υπάρχουν τέτοιες εταιρείες τότε να ΜΗΝ κάνεις την δουλειά σου
εις βάρως των δικών μου ελευθεριών και των ελευθεριών των συναθρώπων σου.

Και η δικιά μου ελευθερία να κάνω γρήγορα κι απλά την δουλειά μου (βλ. άνω) που πάει; Περίπατο; Και κάποιος που ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις εταιρείες κλειστού λογισμικού δεν σου στερεί εσένα καμία ελευθερία. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα εγώ καλά τι θέλεις να πεις.
Αυτές οι εταιρείες σε βάζουν να σημφωνείς σε περιορισμούς οι οποίοι ολοένα και γίνονται πιο περιοριστικοί και με τέτοια λογια τους ενθαρρύνεις
να γίνονται ακόμα περισσότερο.
Εκεί ποντάρουν και αυτοί ... να λες ότι θέλω να κάνω την δουλειά μου και δεν μου καίγεται καρφί για τους άλλους και για τις ελευθερίες τους/μας.

Είπαμε το παν είναι να κάνεις την δουλειά σου καλά, εύκολα και γρήγορα και χωρίς κολλήματα. Εάν αυτό μπορεί να γίνει με ΕΛΛΑΚ έχει καλώς, αν όχι, ευχαρίστως να πληρώσω για να κάνω την δουλειά μου. Εάν, εσύ διαφωνείς μ' αυτή (την δική μου) λογική, είναι πρόβλημά σου κι όχι δικό μου. Εγώ την δουλειά μου θέλω να κάνω.
Η φιλοσοφία του linux δεν είναι μια παραθρησκευτική οργάνωση είναι μια αναγκαιότητα που λείπει από την κοινωνία
και πρέπει να καλυφθεί .
φιλικά

Η φιλοσοφία του Λίνουξ και του ΕΛΛΑΚ είναι αξιέπαινη. Σ' αυτό, φαντάζομαι, ότι συμφωνούμε όλοι. Όμως, παρότι η φιλοσοφία του Λίνουξ δεν είναι και δεν συγκρίνεται μ' αυτήν μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης, ορισμένοι οπαδοί της, συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο όπως τα μέλη μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης (Λίνουξ και ξερό ψωμί κι ο νοών νοείτω). Τέλος, σου απαντάω τόσο καθυστερημένα, γιατί μου προξένησε την περιέργεια που κάποιοι αρπάχτηκαν και διαφώνησαν μ' αυτά που είπες. Τώρα τουλάχιστον κατάλαβα γιατί, και δεν έχουν καθόλου άδικο.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 10 Νοέμ 2009, 05:55

Άμα κάποιος θέλει το linux απλά για να είναι μοντέρνος δεν θα αργίσει να
να το το θεωρήσει ώς μια εβηβική επιπολεότητα. Που δεν είναι !!!

Παιδιά έχετε τα δίκια σας αλλά κάνετε σαν να μην θέλετε να καταλάβετε !!!

Το θέμα δεν είναι αν εγώ μιλάω όμορφα και ώραία άμα κρατάω τα προσχήματα ή άμα απαξιώνω κάποια πράγματα.
Το θέμα είναι η ελευθερία .
Μην λέτε λοιπόν υποκριτικά ότι δεν έχω τρόπους ή άλλα τέτοια παρακαλώ ,παρακάμπτοντας το θέμα της ελευθερίας .
Το θέμα της ελευθερίας είναι πολύ σοβαρό πάρα πολύ σοβαρό .
Τα mac , τα windows και γενικώς τα proprietary είναι εχθροί της ελευθερίας γιατί
πέρα από τους πολούς γνωστούς λόγους ( αλλά και άγνωστους ....) σε σκλαβώνουν με την υποτιθέμενη ευκολία χρήσης (που στην ουσία είναι ότι λειτουργικό έχεις συνιθίσει από παλιά )
Κλέβουν την παγκόσμια πνευματική κληρονομιά την κάνουν πακέτο και μας την λασάρουν ιδιώκτητη
σε έκδοση με EULA και μας κατηγορούν για ληστές εμάς τους απλούς ανθρώπους που δεν είμαστε πολυεθνικές .
θέλουν να αγοράζουμε τις εκδόσεις τους συνέχεια και να πληρώνουμε και να πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά .

Το αν τα mac τα windows κλπ παίζουν καλά ... είναι απλά λόγω κάποιον εμπορικών προγραμμάτων και τις τεράστιας διαφύμισης που έχει γίνει

Αν οι άνθρωποι μάθαίνουν συνέχεια για το ανοιχτό λογισμικό σίγουρα θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν όπως και έτσι γίνεται ήδη έστω και σιγά σιγά.
Δεν είναι δυνατόν ξαφνικά βάλουν όλοι linux ?τουλάχιστον όχι ακόμα.. δεν έχει ο καθενας τα λεφτά να κάνει τέτοια διαφήμιση
δεν είναι ο καθένας πολυεθνική εταιρεία
κατα την γνώμη μου η διαφήμιση έκανε τα windows "εύχρηστα" γιατί κατα βάθος ένας χρήστης που δεν ξέρει από υπόλογιστές μπορεί
να μάθει σιγά σιγά και το linux ( αφού εξάλου όλα κινέζικα του φένονται στην αρχή).
Τέλος
Πως μπορείς να συκρίνεις κάτι που ανήκει σε μια πολυεθνική με κάτι που ανήκει σε όλους και το στηρίζουν εθελοντικά οι κοινότητες χωρίς να αναφερθέις στην ελευθερία που δεν σου παρέχει αυτό της πολυεθνικής :?: :think:
Η σύκριση λοιπόν linux με οποιαδίποτε από τα windows και Mac είναι τουλάχιστον άνιση .

Εμείς εδώ σαν ελληνική κοινότητα του ubuntu ας κάνουμε ότι μπορούμε με το linux και το ubuntu και την διάδοση του
και ας αφήσουμε τα MAC και τα ξεMAC των πολυεθνικών προσπαθόντας να λέμε τι ωραία που είναι.
Ωραία είναι τα MAC αλλα η ελευθεριά είναι ωραιότερη και πιό πολύτιμη και κανένα μα κανένα κόστος δεν μπορεί να
αγγίξει καν την αξία της ελευθερίας .

αυτά τα είπα γιατί θα έσκαγα :P
χωρίς παραξήγηση
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 10 Νοέμ 2009, 08:45

Καλημέρα.
sokoban4ever έγραψε:Εμείς εδώ σαν ελληνική κοινότητα του ubuntu ας κάνουμε ότι μπορούμε με το linux και το ubuntu και την διάδοση του
και ας αφήσουμε τα MAC και τα ξεMAC των πολυεθνικών προσπαθόντας να λέμε τι ωραία που είναι.
Ωραία είναι τα MAC αλλα η ελευθεριά είναι ωραιότερη και πιό πολύτιμη και κανένα μα κανένα κόστος δεν μπορεί να
αγγίξει καν την αξία της ελευθερίας .

...ούτε ένα χιλιοστό παραπάνω δεν θα κάνουν τα MAC όταν αρχίσουν και καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι ότι τους στερούν ελευθερίες.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gio64bit » 10 Νοέμ 2009, 08:58

Υποκρισία; Μάλιστα, κατάλαβα. Ελπίζω το Ubuntu να αποκτήσει κάποτε τη θέση που του αξίζει, έχοντας απαλλαγεί από τις ανθρώπινες μικρότητες κάποιων fanboys.

Χαίρετε, και να περνάτε καλά.
Desktop: Ubuntu 9.10 x86_64 σε Q6600 │ 2GB │ Nvidia 8400 │ M-Audio 2496 │ TFT 22"
Laptop_1: Linux Mint 7 σε Toshiba Satellite M70
Laptop_2: Mac OS X v.10.5 σε MacBookPro 17''
Άβαταρ μέλους
gio64bit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 10 Νοέμ 2009, 09:22

gio64bit έγραψε:Υποκρισία; Μάλιστα, κατάλαβα. Ελπίζω το Ubuntu να αποκτήσει κάποτε τη θέση που του αξίζει, έχοντας απαλλαγεί από τις ανθρώπινες μικρότητες κάποιων fanboys.

Χαίρετε, και να περνάτε καλά.

Off topic:
@gio64bit από εμένα είναι σαφέστατα κατανοητό ότι δεν σου αρέσει κάθε φορά που κάποιος απαξιώνει την αντίθετη άποψη, ούτε εμένα μου αρέσει καθόλου κιόλας. Είναι πολύ σεβαστό να θέλεις τον απαραίτητο σεβασμό, ώστε να γίνεται ομαλά μια συζήτηση και ας υπάρχουν διαφορετικές γνώμες.

Ο sokoban4ever προσπαθεί να τονίσει ότι αλλού πρέπει να δώσουμε προσοχή σε όσα ανέφερε, δηλαδή να δώσουμε σημασία στα μηνύματα που περνάει άσχετα με τον τρόπο που τα αναφέρει γιατί δεν είναι έτσι και αλλιώς αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι όσα ανέφερε μέχρι στιγμής τα έγραψε με πάθος αλλά δίχως κακές προθέσεις, δεν τα έγραψε για να παρεξηγηθούν μέλη της κοινότητας σε καμία περίπτωση.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 04 Ιαν 2010, 22:55

μιλαγα με εναν στο skype και μ ειπε οτι τα mac OSX ειναι unix τι ισχυει κατι τετοιο :wtf: :wtf: :?: :?:
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 04 Ιαν 2010, 23:34

@AngelosKG
ναι είναι unix με μπόλικο κακάο :lol: εεε cocoa
http://en.wikipedia.org/wiki/Cocoa_%28API%29
http://en.wikipedia.org/wiki/UNIX
και άλλα propriatery "καλούδια"
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας