Μαύρη οθόνη θανάτου» στα Windows 7

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Μαύρη οθόνη θανάτου» στα Windows 7

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 04 Δεκ 2009, 14:57

To οτι εμείς είχαμε την τύχη να βρέθούμε στο linux δε σημαίνει οτι την έχει και ο καθένας.
Επισης επειδή κάποιοι κατάφεραν να υπερβούν τον εκβιασμό δε σημαίνει οτί έχει ο καθένας τη δυνατότητα να το πράξει.
Epirotes έγραψε:Εγώ το μόνο που ζητάω εδώ μέσα, αλλά και στη ζωή μου γενικά, είναι λίγος σεβασμός. Όπως εγώ σέβομαι την άποψή σου να είσαι π.χ. "σκληροπυρηνικός" Λινουξάς, σεβάσου κι εσύ την δική μου επιλογή να είμαι πολυσυμπαντικός.

Aυτο γιατί δεν το καταλαβαίνω τώρα;;; H ανταλλαγή απόψεων & επιχειρημάτων είναι ασέβεια;;;
Επίσης σωστά ελληνικά δεν είναι μόνο οι τόνοι...
Epirotes έγραψε:έχω συμμετάσχει και συμμετάσχω σε μεταφράσεις λογισμικού,
(συμμετέχω)
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Δεκ 2009, 15:06

Δεν είναι ζήτημα τύχης: στην περίπτωσή μου μόχθησε ένας πολύ καλός μου φίλος κι ασπάστηκα το Ubuntu. Όχι, η ανταλλαγή απόψεων κι επιχειρημάτων δεν είναι ασέβεια. Ασέβεια είναι να χλευάζεις κάτι που δεν χρησιμοποιείς καν. Και σ' ευχαριστώ για την διόρθωση, μου ξέφυγε ...
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Δεκ 2009, 16:26

tolis_01 έγραψε:
Apopas έγραψε:δεν μπορεί να φτάσει σε ένα unixιακό επίπεδο που ούτε UAC χρειάζεσαι

:crazy: :crazy:

Συγγνώμη φίλε μου αλλά αυτό δεν είναι απάντηση.

tolis_01 έγραψε:- Δεν παίζει περίπτωση να δουλέψει το ubuntu out of the box και να έχουν πρόβλημα τα 7 με drivers. Εκτός κι αν μιλάμε για hardware του 2000.

Αυτό είναι κακεντρεχές ψέμα και καθαρός αφορισμός. Αν το βασίζεις σε προσωπική πείρα ότε η πείρα σου με Linux είναι μικρή ενώ αν το βασίζεις σε έγκυρη πηγή τότε παρακαλώ να την παραθέσεις εδώ καθώς σε ό,τι αφορά 64μπιτα συστήματα τουλάχιστον, το Linux έχει μεγαλύτερη βάση δεδομένων σε drivers από οποιαδήποτε έκδοση των Windows.

έγραψε:- Από πότε τα ποσοστά παίζουν ρόλο στο πιο λειτουργικό είναι καλύτερο; Αν θες, μπορώ να βγω στη γειτονιά και να ρωτήσω τι προτιμάνε οι γείτονες. Αν νικήσει στην ψηφοφορία κάτι άλλο εκτός των xp θα παραδεχτώ ότι έχεις δίκιο :mrgreen:

Δλδ αν πάω στον Πόρο και ρωτήσω 10 άτομα για τον αν μένουν κοντά στη θάλασσα μπορώ να πω μετά ότι 9 στους 10 Έλληνες μένει κοντά στη θάλασσα;
Το θέμα είναι να δεις από τα ποσοατά αυτών που δοκίμασαν Karmic και αυτών που δοκίμασαν windows7 ποιοι είχαν περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα. Εύκολα θα διαπιστώσεις ότι τα windows7 αποδεικνύονται σαφώς προβληματικότερα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Δεκ 2009, 16:53

lol, ότι να'ναι :lol:
Το linux έχει uac εδώ και χρόνια, λέγεται sudo (και τα front-end gksu, kdesu). Βέβαια μπορεί εσύ στα windows να το βρίσκεις εκνευριστικό που ζητάει συνέχεια την έγκρισή σου, αλλά στο linux θεσπέσιο.

Hardware από το 2008 και πριν παίζει να μην χρειαστεί καν drivers στα w7 (πχ για αυτό της υπογραφής μου δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα. Ούτε και στο ubuntu βέβαια). Το ίδιο ισχύει και για τα 64bit w7/ubuntu.

Τα ποσοστά για τα οποία μιλάς μιλάς δεν είναι συγκρίσιμα. Τα windows 7 τα δοκίμασαν άτομα που δεν έχουν καν βασικές γνώσεις υπολογιστών και δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Λογικό, αφού μετά τα xp είναι το τέλος, δεν υπάρχουν άλλα λειτουργικά. Linux δοκιμάζουν πάντα οι πιο ψαγμένοι, λογικό είναι να βρουν πιο εύκολα λύσεις.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Δεκ 2009, 17:12

Epirotes έγραψε:Κατά τ' άλλα θεωρώ ότι έγινε πολύς ντόρος για το τίποτα. Θεωρώ επίσης ότι για άλλη μια φορά όλοι οι "σκληροπυρηνικοί" και καλά λινουξάδες την πέφτουνε στην MS και τα λειτουργικά της με μόνο σκοπό να χλευάσουν και να αναδείξουν την δική τους τάχα ανωτερότητα. Ίσως τους πείραξε η σχετικά πετυχημένη πρεμιέρα των 7 σε σύγκριση με την σχετικά "προβληματική" πρεμιέρα των 9.10 και τώρα βγάζουν απωθημένα; :?: :? Προς τι τόσο μίσος και χαιρεκακία; Από πίτα που δεν τρως τι σε μέλλει κι αν είναι καμμένη; :?: :? Για να μην πω για τις δικές μας BSOD που δεν διαφέρουν σε τίποτα απ' αυτές του Μπιλάκου, γιατί το αποτέλεσμα το ίδιο είναι: νεκρώνει το σύστημα και θέλει επανεκκίνηση.

Οι μαύρες οθόνες του Μπιλάκου όπως λες διαφέρουν αισθητά από τις δικές μας, καθότι το πρόβλημα που αναφέρεται στο παρόν νήμα δεν λύνεται με μια επανεκκίνηση όπως αναφέρεις, αλλά με διαδικασίες που πολλές φορές καταλήγουν στην επανεγκατάσταση. Μπορεί να είναι εύκολο να εξισώνουμε τα προβλήματα αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ισοδύναμα. Επίσης, η πετυχημένη πρεμιέρα των 7 όπως λες έχει να κάνει με καθαρά εμπορικούς λόγους, καθώς όπως αποδεικνύεται με το παρόν πρόβλημα και με το πρόβλημα της συνεχούς επανεκκίνησης κατά την αναβάθμιση από vista σε 7 (προβλήματα που αχρηστεύουν το σύστημα) αλλά και από χιλιάδες μαρτυρίες χρηστών ανά τω διαδίκτυο, τα windows7 είναι προβληματικότερα από το Karmic. Η αναφορά, λοιπόν, σε αποδεδειγμένα και άλυτα πολλές φορές προβλήματα μπορεί να μοιάζει με απωθημένο σ' εσένα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Epirotes έγραψε:Δεν αμφιβάλλω, αλλά εσύ μιλάς για καθαρή εγκατάσταση κι όχι για αναβάθμιση. Και μη μου πεις ότι θα έπρεπε να ξέρω ότι συνιστάται να γίνεται καθαρή εγκατάσταση κάθε φορά. Το ξέρω, απλά ήθελα να δω αν το ρημάδι το κουμπί της αναβάθμισης δουλεύει σωστά.

http://www.ghacks.net/2009/10/26/endless-reboot-vista-to-windows-7-upgrade-problems/
http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/09/microsoft-upgrade-to-windows-7-can-take-up-to-a-day.ars
Απ' ότι φαίνεται δεν έχει μόνο το Ubuntu προβλήματα αναβάθμισης. Το καλό είναι βέβαια ότι μια καθαρή εγκατάσταση του Ubuntu είναι πιο πλήρης από άποψη προγραμμάτων και γρηγορότερη από μια αναβάθμιση/εγκατάσταση windows7.

έγραψε:Καλώς ήλθες στον "όμορφο κόσμο (αγγελικά πλασμένο)" του καπιταλισμού και της (αν-)ελεύθερης αγοράς. Εγώ δεν είπα σε κανέναν να κάνει τουμπεκί, τουναντίον. Αλλά, το γεγονός ότι όλοι μας είμαστε εδώ κι είτε έχουμε μόνο Ubuntu είτε είμαστε πολυσυμπαντικοί (όπως καλή ώρα εγώ) αποδεικνύει ότι ο εκβιασμός των εταιρειών δεν είναι νομοτέλεια, όπως ήθελε να το παρουσιάσει το μέλος στο οποίο απάντησα.

Το γεγονός ότι εγώ αναγκάζομαι να αγοράζω έναν φορητό και να πληρώνω για το λειτουργικό που δεν θέλω να χρησιμοποιήσω, συγγνώμη αλλά είναι νταβατζιλίκι και καθαρός εκβιασμός, αφού μου λένε ουσιαστικά πλήρωσε τα windows για να πάρεις από 'δω το μηχάνημα ή αν δεν σ'αρέσει κόψε το λαιμό σου και πάρ' το απ' το εξωτερικό.
Το γεγονός ότι δεν μπορώ να κάνω e-banking στην τράπεζά μου επειδή υποστηρίζουν μόνο internet explorer είναι και αυτό εκβιασμός.
Το γεγονός ότι τα παιδιά μου τα μαθαίνουν στο σχολείο να εργάζονται μόνο πάνω σε κλειστού τύπου λογισμικά αντί να τα ωθήσουν προς την ελεύθερη ανταλλαγή δεδομένων και απόψεων όπως, υποτίθεται, κάνει το σχολείο, κάνει κι εμένα σαν γονέα να αγοράσω το κατάλληλο κλειστό λογισμικό ώστε να μπορεί το παιδί μου να κάνει τις εργασίες σου. Κι αυτό εκβιασμός είναι και μάλιστα αισχρός.
Μπορώ να αναφέρω δεκάδες παραδείγματα άμεσου και έμμεσου εκβιασμού αλλά θα μακρυγορήσω.
Το γεγονός ότι υπάρχουν χρήστες που χρησιμοποιούν Ubuntu, Fedora κλπ αποδεικνύει όχι ότι ο εκβιασμός των εταιρειών δεν είναι νομοτέλεια, αλλά ότι τα πράγματα είναι δυνατόν να αλλάξουν. Απλά δεν τα αλλάζουμε.

έγραψε: Εγώ το μόνο που ζητάω εδώ μέσα, αλλά και στη ζωή μου γενικά, είναι λίγος σεβασμός. Όπως εγώ σέβομαι την άποψή σου να είσαι π.χ. "σκληροπυρηνικός" Λινουξάς, σεβάσου κι εσύ την δική μου επιλογή να είμαι πολυσυμπαντικός.

Κάποιος δλδ που δεν πάει τα windows και τα βρίζει και τα σιχαίνεται έτσι δίχως λόγο, από καθαρό κόλλημα και ας έχει άδικο, δεν σέβεται εσένα; Εφόσον δεν σου επιρρίπει ευθύνες και λέει απλά τη γνώμη του και ας την κρίνω εγώ κι εσύ λανθασμένη, καλά κάνει και την λέει. Δεν τίθεται θέμα σεβασμού εάν δεν σε προσβάλλει. Το γεγονός, λοιπόν, ότι κάποιοι χρήστες αφορίσανε τα windows είναι καθαρό δικαίωμά τους. Θωρώντας τους εσύ σκληροπυρηνικούς, τους βάζεις πρώτος σε καλούπι.
«Πολυσυμπαντικός» παραείναι εξευγενισμένη και παρεξηγήσιμη λέξη. Προτιμώτερο είναι το Dual Booter κι ας είναι αγγλικό.
Επίσης, προσβάλλεις ανθρώπους. μόνο και μόνο επειδή δεν βάζουν τόνους είτε επειδή κάνουν ορθογραφικά. Είναι σεβασμός αυτός; Και μια και το 'φερε η κουβέντα δεν υπάρχει στα ελληνικά το "σκληροπυρηνικός", αλλά το «σκληροπυρηνικός» . Ο πρώτος τρόπος γραφής είναι ξενικός. Είδες; Όλοι κάνουμε λάθη.

έγραψε:Δεν σου βάζει κανένας το πιστόλι στον κρόταφο. Καλώς ή κακώς σε καπιταλιστική κοινωνία ζούμε, σαφώς και τα μαγαζιά θα σπρώξουν εμπόρευμα που να αποφέρει κέρδος, αλλά δεν σε αναγκάζει κανένας ντε και καλά να βάλεις 7, τουλάχιστον όχι τον απλό, οικιακό χρήστη με απλές ανάγκες. Άλλο αν ο μέσος, απλός, οικιακός χρήστης με τις απλές ανάγκες συνήθως δεν έχει την σωστή ενημέρωση ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

Δυστυχώς σου βάζουν πολλές φορές το πιστόλι στον κρόταφο. Τους τρόπους (μερικούς απ' αυτούς) τους ανέφερα παραπάνω. Επίσης, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ψηαφιακή ενημέρωση στη σημερινή κατά πολύ ψηφιακά λειτουργική κοινωνία, είανι κάτι που δεν πρέπει να το παίρνουμε ελαφρά.

Epirotes έγραψε:Όχι, η ανταλλαγή απόψεων κι επιχειρημάτων δεν είναι ασέβεια. Ασέβεια είναι να χλευάζεις κάτι που δεν χρησιμοποιείς καν.

Δλδ για να χλευάσεις κάτι πρέπει να το χρησιμοποιείς; Μα αν είανι άξιο χλευασμού γιατί να το χρησιμοποιήσεις καν; Συγγνώμη αλλά εδώ εκπίπτεις σε καθαρά λάθος λογικής. Μόνο κάτι το οποίο θεωρείς ανάξιο να χρησιμοποιείς, έχεις δικαίωμα να χλευάζεις και όχι το αντίθετο.
Τελευταία επεξεργασία από Apopas και 04 Δεκ 2009, 17:44, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Δεκ 2009, 17:19

Apopas έγραψε:
Δλδ για να χλευάσεις κάτι πρέπει να το χρησιμοποιείς; Μα αν είανι άξιο χλευασμού γιατί να το χρησιμοποιήσεις καν; Συγγνώμη αλλά εδώ εκπίπτεις σε καθαρά λάθος λογικής. Μόνο κάτι το οποίο θεωρείς ανάξιο να χρησιμοποιείς, έχεις δικαίωμα να χλευάζεις και όχι το αντίθετο.

Χαχαχα, έλεος. Να το δεχτώ αυτό αλλά μετά πρέπει να σου λέμε πως λες αρλούμπες όταν χλεβάζεις :lol:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 04 Δεκ 2009, 17:23

Apopas έγραψε:Το γεγονός ότι υπάρχουν χρήστες που χρησιμοποιούν Ubuntu, Fedora κλπ αποδεικνύει όχι ότι δεν ο εκβιασμός των εταιρειών δεν είναι νομοτέλεια, αλλά ότι τα πράγματα είναι δυνατόν να αλλάξουν. Απλά δεν τα αλλάζουμε.

Nομίζω οτι το σημαντικότερο που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας είναι αυτή η φράση...
Apopas +1000
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Δεκ 2009, 17:24

tolis_01 έγραψε:lol, ότι να'ναι :lol:

Το ποιος λέει ό,τι να 'ναι και ποιος καταλαβαίνει ό,τι να 'ναι είανι άλο θέμα μου φαίνεται...

έγραψε:Το linux έχει uac εδώ και χρόνια, λέγεται sudo (και τα front-end gksu, kdesu). Βέβαια μπορεί εσύ στα windows να το βρίσκεις εκνευριστικό που ζητάει συνέχεια την έγκρισή σου, αλλά στο linux θεσπέσιο.

Αυτό είπα εγώ; Εγώ μίλησα απλώς για το γεγονός ότι το malware εκτελείται έυκολα στα windows και προσβάλλει τους υπολογιστές τους εξίσου εύκολα, με αποτέλεσμα να μην αρκεί UAC και να χρειάζεσαι και third party software για να τα αντιμετωπίσεις εν αντιθέσι με το Unix.

έγραψε:Hardware από το 2008 και πριν παίζει να μην χρειαστεί καν drivers στα w7 (πχ για αυτό της υπογραφής μου δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα. Ούτε και στο ubuntu βέβαια). Το ίδιο ισχύει και για τα 64bit w7/ubuntu.

Κάτσε γιατί φάσκεις και αντιφάσκεις. Εσύ πριν έλεγες ότι το Ubuntu μόνο σε μηχάνημα του 2000 παίζει out of the box και τώρα μου λες για 2008...

έγραψε:Τα ποσοστά για τα οποία μιλάς μιλάς δεν είναι συγκρίσιμα. Τα windows 7 τα δοκίμασαν άτομα που δεν έχουν καν βασικές γνώσεις υπολογιστών και δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Λογικό, αφού μετά τα xp είναι το τέλος, δεν υπάρχουν άλλα λειτουργικά. Linux δοκιμάζουν πάντα οι πιο ψαγμένοι, λογικό είναι να βρουν πιο εύκολα λύσεις.

Έλα όμως που για τα προβλήματα των windows7 δεν μπορούσε ούτε κάποιος ψαγμένος να βρει λύση αλλά περιμέναν από τη MS να βγάλει το κατάλληλο patch. Επίσης, αν δεις εδώ μέσα οι περισσότεροι έχουν λίγες γνώσεις υπολογιστών και συγκεκριμένα Linux ακόμα λιγότερες. Το γεγονός ότι τους αρέσει να ψάχνονται με την ιδεολογία του ελεύθερου λογισμικού δεν σημαίνει ότι είνια powerusers.
Τελευταία επεξεργασία από Apopas και 04 Δεκ 2009, 17:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 04 Δεκ 2009, 17:25

ένα έχω να πω προς όλους όσους ασχολούνται με τα windows και τις χαζές οθόνες... υπάρχουν πολύ ποιο σοβαρά προβλήματα με τα παράθυρα και ασχολείστε με τα ασήμαντα... συζήτηση για το τίποτα...

για το οτι δεν μπορείς να αφαιρέσεις ένα πρόγραμμα μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα δεν ασχολήθηκε κανείς... είναι απο τα ποιο σημαντικά προβλήματα αυτή τη στιγμή. το ίδιο και η ανασυγκρότηση των παραθύρων... και μιλάτε για μια μπλε, μαύρη και πολύχρωμη οθόνη ? μία τέτοια οθόνη μπορεί να βγει σε οποιοδήποτε λειτουργικό. όπως είπε και κάποιος ποιο πάνω, ακόμα και στο linux freeze-άρι καμιά φορά... αλλά το να μη μπορείς να αφαιρέσεις ένα πρόγραμμα? αυτά μόνο εκεί συμβαίνουν :mrgreen: ^^
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Δεκ 2009, 17:25

tolis_01 έγραψε:Χαχαχα, έλεος. Να το δεχτώ αυτό αλλά μετά πρέπει να σου λέμε πως λες αρλούμπες όταν χλεβάζεις :lol:

Πότε χλεύασα και ποια αρλούμπα είπα παρακαλώ;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ