Μαύρη οθόνη θανάτου» στα Windows 7

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Μαύρη οθόνη θανάτου» στα Windows 7

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 04 Δεκ 2009, 23:24

Epirotes έγραψε:@ vagrale13: διάβασα και τα τρία άρθρα χθες. Δεν σχολιάζω καν ότι τα τρία δίνουν και διαφορετικές εκδοχές για το τι έφταιξε. Αλλά μπλε ή μαύρη οθόνη του θανάτου σε λειτουργικό του Μπιλάκου δεν με εντυπωσιάζει ως είδηση. Έχω δει τέτοιες στην ζωή μου ουκ ολίγες, γι' αυτό αναρωτιέμαι που είναι η είδηση. Κι εμείς στο Ubuntu έχουμε διάφορα bugs που άλλα διορθώνονται κι άλλα σέρνονται από έκδοση σ' έκδοση, αλλά δεν το κάνω πρώτο θέμα.

Συμφωνα με αυτο που λες, μπορω να σου πω πως, στους Η/Υ της υπογραφης μου (και σε αρκετους αλλους οπου εκανα εγκατασταση) ολα δουλεψαν χωρις να κανω το παραμικρο, και λειτουργουν ακομα και βασιλευουν!! :mrgreen:
Σε αντιθεση με καποιους φιλους μου, που βαλανε τα 7, και ψαχνονται ακομα για drivers.κλπ. Εικόνα
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 05 Δεκ 2009, 00:51

Προβλήματα όλα τα λειτουργικά έχουνε προς θεού (εκτός από το gentoo μου βέβαια που είναι χειροποίητο :D ). Πολλές φορές απλά μας κάθεται και δεν αντιμετωπίζουμε εμείς κανένα αλλά δεν σημαίνει ότι είναι έτσι το γενικό φαινόμενο. Και είναι προφανές ότι ούτε τα πολυδιαφημισμένα windows7 αποτελούν εξαίρεση αντίθετα με ότι έλεγε η MS ως τώρα και που προβάλλουν πολλοί ως επιχείρημα ότι αυτός είναι ο λόγος που βάλανε τα windows7. Φαίνεται ότι οι δαίμονες της MS δεν θα την εγκαταλείψουν ποτέ εφόσον είναι άρρηκτα δεμένοι με τον κλειστό τρόπο ανάπτυξης των λειτουργικών της. Απλά το θέμα με το παρόν πρόβλημα είναι ότι ακόμη δεν έχουν κατασταλλάξει στο τι πραγματικά φταίει.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 05 Δεκ 2009, 01:03

vagrale13 έγραψε:
Epirotes έγραψε:@ vagrale13: διάβασα και τα τρία άρθρα χθες. Δεν σχολιάζω καν ότι τα τρία δίνουν και διαφορετικές εκδοχές για το τι έφταιξε. Αλλά μπλε ή μαύρη οθόνη του θανάτου σε λειτουργικό του Μπιλάκου δεν με εντυπωσιάζει ως είδηση. Έχω δει τέτοιες στην ζωή μου ουκ ολίγες, γι' αυτό αναρωτιέμαι που είναι η είδηση. Κι εμείς στο Ubuntu έχουμε διάφορα bugs που άλλα διορθώνονται κι άλλα σέρνονται από έκδοση σ' έκδοση, αλλά δεν το κάνω πρώτο θέμα.

Συμφωνα με αυτο που λες, μπορω να σου πω πως, στους Η/Υ της υπογραφης μου (και σε αρκετους αλλους οπου εκανα εγκατασταση) ολα δουλεψαν χωρις να κανω το παραμικρο, και λειτουργουν ακομα και βασιλευουν!! :mrgreen:
Σε αντιθεση με καποιους φιλους μου, που βαλανε τα 7, και ψαχνονται ακομα για drivers.κλπ. Εικόνα

Εντάξει, κι εγώ μετά από καθαρή εγκατάσταση όλα δουλεύουν μια χαρά με μια μικρή επιφύλαξη που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Όταν δοκιμάσω θα επανέλθω. Πάντως εγώ έβαλα τα 7 δίχως κανένα πρόβλημα και δίχως να ψάχνω για κανένα οδηγό (εκτός της κάρτας γραφικών φυσικά). Ούτε το CD της μητρικής δεν χρειάστηκα, τα αναγνώρισε όλα σωστά με τη μία. Δεν ξέρω για φίλους που να έχουνε βάλει 7, ευχαρίστως να κάνω ένα γκάλοπ πάντως να δούμε προς τα που θα γείρει η πλάστιγγα. ;)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 05 Δεκ 2009, 01:27

Πάντως να σας πω κάτι ρε παιδιά; Και στο 1999 να γυρίσει το Linux που κάθε διανομή με πέθαινε για να καταφέρω να γράψω ελληνικά και να δουλέψω το modem μου, στα windows, σε desktop χρήση, δεν γυρνάω. Πιο σημαντικός είναι ο ασπασμός της ιδεολογίας πάνω στην οποία βασίζεται ολόκληρο το σύμπαν του ελεύθερου λογισμικού παρά ο άρτος και θεάματα και η επιφανειακότητα των κλειστών συστημάτων. Τουλάχιστον εγώ θα νιώθω υποκριτής όταν σε μια συζήτηση μιλάω για ισότητα, παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες αλλά όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου (που αντιπροσωπεύει ολόκληρη την τεχνολογική και πολιτισμική εξέλιξη της εποχής μας) με τα windows, θα μοστράρω σε πρώτη μούρη ακριβώς το αντίθετο. Είναι σαν κάποιος να παλεύει για τα δικαιώματα των ζώων και στα πρώτα κρύα να φοράει γούνα.
Αυτά για τα οποία παλεύει το ελεύθερο λογισμικό βασίζονται σε βασικές ανάγκες του ανθρώπου που καμιά τεχνολογία και κανένα καλοσχεδιασμένο κουμπί στο interface του πιο δημοφιλούς προγράμματος δεν μπορεί να τα καλύψει. Και αν μπορέσει, τότε μάλλον κάτι έχουμε χάσει.
Θα μου πεις βέβαια, τι να κάνω, να ταλαιπωρούμαι για να υποστηρίζω απλά ιδέες; Ε, απ' ότι φαίνεται τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή απαιτούν και κάποιες θυσίες. Αλλά αν η θυσία μου τελικά, είναι απλά λίγο παιδεματάκι για να κάνω έναν εκτυπωτή να δουλέψει και το να μην παίξω το τελευταίο παιχνίδι με τα fancy γραφικά, ε δεν νομίζω ότι θυσίασα και κάτι σπουδαίο.
Με καταλαβαίνει κανείς ρε παιδιά;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 05 Δεκ 2009, 02:13

Apopas έγραψε:Πάντως να σας πω κάτι ρε παιδιά; Και στο 1999 να γυρίσει το Linux που κάθε διανομή με πέθαινε για να καταφέρω να γράψω ελληνικά και να δουλέψω το modem μου, στα windows, σε desktop χρήση, δεν γυρνάω. Πιο σημαντικός είναι ο ασπασμός της ιδεολογίας πάνω στην οποία βασίζεται ολόκληρο το σύμπαν του ελεύθερου λογισμικού παρά ο άρτος και θεάματα και η επιφανειακότητα των κλειστών συστημάτων. Τουλάχιστον εγώ θα νιώθω υποκριτής όταν σε μια συζήτηση μιλάω για ισότητα, παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες αλλά όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου (που αντιπροσωπεύει ολόκληρη την τεχνολογική και πολιτισμική εξέλιξη της εποχής μας) με τα windows, θα μοστράρω σε πρώτη μούρη ακριβώς το αντίθετο. Είναι σαν κάποιος να παλεύει για τα δικαιώματα των ζώων και στα πρώτα κρύα να φοράει γούνα.
Αυτά για τα οποία παλεύει το ελεύθερο λογισμικό βασίζονται σε βασικές ανάγκες του ανθρώπου που καμιά τεχνολογία και κανένα καλοσχεδιασμένο κουμπί στο interface του πιο δημοφιλούς προγράμματος δεν μπορεί να τα καλύψει. Και αν μπορέσει, τότε μάλλον κάτι έχουμε χάσει.
Θα μου πεις βέβαια, τι να κάνω, να ταλαιπωρούμαι για να υποστηρίζω απλά ιδέες; Ε, απ' ότι φαίνεται τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή απαιτούν και κάποιες θυσίες. Αλλά αν η θυσία μου τελικά, είναι απλά λίγο παιδεματάκι για να κάνω έναν εκτυπωτή να δουλέψει και το να μην παίξω το τελευταίο παιχνίδι με τα fancy γραφικά, ε δεν νομίζω ότι θυσίασα και κάτι σπουδαίο.
Με καταλαβαίνει κανείς ρε παιδιά;

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό positron » 05 Δεκ 2009, 03:12

Apopas +1 :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bow:
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom 9950 Quad-Core Processor│Mobo :Asus M3A78 Pro│ 2 GiB Ram│ nVidia 9800 GS │ Intel HDA │ 1440x900

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
positron
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 05 Δεκ 2009, 03:36

Apopas ήσουν απλά άψογος :bow: :bow:
τα είπες όπως έπρεπε να τα πεις :bow: :bow:
το κακό είναι οτι δεν σκέφτονται όλοι σαν εσένα... δλδ όπως τα είπες και νιώθεις, όχι πως κανείς άλλος απο εδώ μέσα δεν σκέφτεται έτσι, αλλά καταλαβαίνετε... και δεν αναφέρομαι μόνο στο MS αλλά στους πάντες... και το χειρότερο απο όλα (για εμένα τουλάχιστον) είναι οι "πατέντες"...

καμιά φορά σκέφτομαι πως θα ήταν σήμερα με λειτουργικά/εφαρμογές ανοιχτού κώδικα, με αυτή τη φιλοσοφία γενικότερα και χωρίς πατέντες... πόσο μπροστά θα ήμασταν... (απο όλες τις απόψεις είτε τεχνολογικά, είτε φιλοσοφικά είτε είτε είτε...)
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 05 Δεκ 2009, 04:22

Οι πατέντες στο software κάνουν στην πληροφορική όσο κακό θα έκανε και ο Πυθαγόρας αν είχε πατεντάρει το θεώρημά του. Είναι απλά αισχρά δημιουργήματα, βρώμικου χρήματος, αρρωστημένης αντίληψης και φαντασίας που στραγγαλίζουν την ελεύθερη επιστημονική εξέλιξη και τη διάδοση της γνώσης. :sick:
Εάν σήμερα ίσχυε η φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού ως κανόνας, το σίγουρο είναι ότι θα είχαμε αρτιότερη διδασκαλία στα σχολεία με αποτέλεσμα και καλύτερη γνώση πληροφορικής από τον κόσμο και επίσης μικρότερη σπατάλη χρημάτων για πληροφοριακά συστήματα από τους δημόσιους φορείς. Επίσης και οι μικρότερες χώρες θα είχαν ελπίδες ανάπτυξης της τεχνολογίας του software και θα χρησιμοποιούσαν το χρήμα τους για πάρτη τους αντί να το στέλνουν σωριδόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 05 Δεκ 2009, 11:20

Apopas έγραψε:Με καταλαβαίνει κανείς ρε παιδιά;

Apopas είμαστε εδώ γιατί καταλαβαίνουμε , ούτε να γκρεμίσουμε θέλουμε ούτε να κάψουμε , δεν είσαι μόνος σε αυτή την αγωνία , απλά δεν είμαστε πολλοί ,ακριβώς διότι έκλεισαν και έκρυψαν την γνώση ,προσπαθούν ακόμα και σήμερα να επιβάλουν μεσαίωνες ,ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ , θα κουρέψουμε το πρόβατο για να ντυθούμε δεν θα σκοτώσουμε την αρκούδα , θα μάθουμε και άλλους να ψαρεύουν για να χορτάσουν δέν θα τους δώσουμε απλά ένα ψάρι για να καλύψουμε τις ενοχές μας , ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για αυτό παλεύουμε και θα παλεύουμε έστω κι αν τις περισσότερες φορές μοιάζει μάταιο η αδύνατο , κάθε σπόρος που ρίχνουμε πάντα κάτι αφήνει πίσω .
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 05 Δεκ 2009, 12:42

Αυτό δια του λόγου το αληθές .

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,49 ... ri-625-xml
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ