Το θεμα μεταφερθηκε στην κατηγορια : Περί Τεχνολογίας
Το θεμα μεταφερθηκε στην κατηγορια : Περί Τεχνολογίας

tolis_01 έγραψε:Antivirus υπάρχει, το clamav. Απλά στο ubuntu έχεις ελάχιστες πιθανότητες να μολυνθείς, μιας και όλα τα πακέτα βρίσκονται μέσα σε repositories, ελεγμένα.
Από firewall, το linux έχει πάντα μέσα το iptables (όπως και τα windows έχουν το δικό τους ενσωματομένο firewall). Για να το διαχειριστείς υπάρχουν πακέτα με gui αλλά δεν ξέρω κανένα![]()
Κατά τα άλλα, σε μια επίθεση χάκερ, το ίδιο ευάλωτοι είστε και οι δυο, οπότε δεν χρειάζεται να κοροιδεύει κανένας

linuxman έγραψε:Εάν δεν έχεις κανένα Service που είναι ανοικτό προς τα έξω τι επίθεση να σου κάνουν ?
Ναι μπορείς να ρο ρυθμίσεις , άλλα τότε θα φανούν τι αφήνεις ανοικτά και τι όχι και ποιες είναι filtered πόρτες .
Αν το βάλεις φρέσκο και δεν το πειράξεις δεν υπάρχει πρόβλημα .

Bagelis έγραψε:Γεία σας παιδιά ! Είμαι καινούργιος χρήστης όπως μπορεί να καταλάβατε , και έχω μια απορία : πως προστατεύονται το linux και ιδιάιτερα το Ubuntu , γιατί δεν έχω δει κάποιο "antivirus" kai έχω βαρεθεί την πιπίλα των φίλων μου οτι και καλά μπορούν να hackaroun το linux πιο εύκολα απο ότι ένα Windows 7,Vista,Xp. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας![]()

Epirotes έγραψε:Όπως σου ανέφεραν και οι προλαλήσαντες το Linux και το Ubuntu δεν χρειάζεται antivirus, παρ' όλα αυτά καλό είναι να υπάρχει ένα, για να σκανάρεις τυχών στικάκια, CD/DVD ή/και δισκέτες φίλων σου που τρέχουν παράθυρα του Μπιλάκου.

tolis_01 έγραψε:Από ασφάλεια συστημάτων δεν κατέχω, αλλά όντως, όπως λέει και ο emmsaris, όλοι έχουμε messengers, torrents, browser, java runtime κλπ ανοιχτά προς τα έξω.
emmsarris έγραψε:linuxman έγραψε:Εάν δεν έχεις κανένα Service που είναι ανοικτό προς τα έξω τι επίθεση να σου κάνουν ?
Ναι μπορείς να ρο ρυθμίσεις , άλλα τότε θα φανούν τι αφήνεις ανοικτά και τι όχι και ποιες είναι filtered πόρτες .
Αν το βάλεις φρέσκο και δεν το πειράξεις δεν υπάρχει πρόβλημα .
Ναι αλλά αν δεν έχει το router firewall, τρέχεις ένα messenger, ένα torrent-client και τον firefox, τότε δεν είσαι εκτεθημένος?
Ερώτηση άγνοιας είναι.