Έχω ένα windows mobile Κινητό mio(έχει wifi) ,πολύ ωραίο και αποθηκευτικό χώρο μπόλικο (είχε και κάρτα μέσα).Είναι δυνατόν να του αλλάξω λειτουργικό?Sympian δεν κάνει.Είναι για συγκεκρημένα κινητά και ειδικά για nokia.Υπάρχει κάποια εφαρμογή linux για κινητά?Ή μόνο windows κάνουν για το συγκεκρημένο?
(από την στιγμή που έβαλα Linux στον υπολογιστή και συνδέσω το κινητό μου ,δεν το βλέπει το λαπτοπ μου-δεν με πολυαπασχολεί βέβαια).
2) Επειδή τον μάιο πάω στρατό θα ήθελα αν γνωρίζετε να μου προτείνετε ένα κινητό χωρίς κάμερα αλλά με δυνατότητα να μπαίνω στο ίντερνετ (μόνο browsing-email-τπτ άλλο).3d αν γίνεται (wifi δεν το χρειάζομαι-που να βρείς δίκτυο στον στρατό και μάλιστα ξεκλείδωτο
Όλα αυτά αφορούν την εκπαίδευση.Αφού τελειώσουμε με την εκπαίδευση είμαστε πιο χαλαροί πάνω στις συσκευές που θα χρησιμοποιήσουμε (εξαρτάται με ποιούς έχεις βέβαια).
3)Το τελευταίο κομμάτι είναι οι φορητοί υπολογιστές στον στρατό.Σε πολλές μονάδες επιτρέπεται η χρήση τους (εννοείται όχι εν ώρα υπηρεσίας) οπότε τέρμα τα βάσανα με τα κινητά.usb stickακι ιντερνετ ή κλέβουμε από κάναν άλλον με την χρήση backtrack linux (είναι απαραίτητα αυτά ή θα μπορούσα να κατεβάσω και να εγκαταστήσω τις ανάλογες εφαρμογές στο ubuntu?)Και πάμε λοιπόν στην ερώτηση:laptop ή netbook στον στρατό?
Σίγουρα θα ήταν καλυτερα τα netbook επειδή πιάνουν λιγότερο χώρο.Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα βολέυομαι καθόλου.Δεν μπορώ να τα συνηθίσω.Όσους γνωρίζω που πήγαν στρατό (2) είχαν laptops.
Υ.Σ. Σίγουρα έχουμε καιρό μέχρι τότε αλλά θέλω να προετοιμάζομαι με τα κατάλληλα αντικείμενα από τώρα.