Handycam dcr-dvd106E και memory stick pro duo

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Handycam dcr-dvd106E και memory stick pro duo

Δημοσίευσηαπό malos » 26 Ιουν 2010, 18:12

Καλησπέρα!
Πρωτού με κράξετε γι αυτό που θα ρωτήσω, θέλω να δηλώσω ότι μόνο εδώ μέσα σας θεωρώ φίλους μου και ότι έχω δυσκολία συγκέντρωσης. Οπότε άλλο forum θα με μπερδέψει με τη δομή του. Παρόλα αυτά βρήκα ένα, έκανα λογαριασμό και έκανα ένα post-ερώτηση .................... αλλά τους φοβάμαι ρε που είναι ξένοι :shifty: :shifty: :shifty: Άμα δε μου πουν; Άμα με βρίσουν;
Ο λόγος που ρωτάω εδώ είναι οι πιθανότητες να έχετε τριφτεί λίγο με το θέμα. (Άμα με βρίσετε εσείς δεν με νοιάζει!!
Δεν πονάει και τόσο από σας μωρέ :roll: :roll: :roll: )

Το post που τους έκανα είναι :
___________________________________________________________________________________________________________
Καλησπέρα σας.
Χαίρομαι που βρήκα το forum σας και ελπίζω να με βοηθήσετε.
Έχω μία δυσκολία στο να κατανοήσω τι γίνεται με το θέμα που λέει περίπου ο τίτλος του νήματος που έθεσα.
Έχω την συγκεκριμένη κάμερα και μέχρι τώρα αποθήκευα τα video που έκανα λήψη σε dvdάκι μικρό.
Προχθές αγόρασα μία Sundisk κάρτα μνήμης, των 4G, pro duo.
Δεν είχα διαβάσει το manual γιατί κάπου έχει χαθεί.
Θυμάμαι όμως ότι αυτόν τον τύπο κάρτας παίρνει ή την memory stick Duo (σκέτο, χωρίς "pro" ).
Απογοητεύτηκα γιατί υποπτεύομαι ότι μάλλον δεν γράφει video αυτή η μηχανή, στην κάρτα.

Κάτι που στην φωτογραφική μου μηχανή (μία sony cybershot DSC-S650) δεν συνέβη !!! Το αντίθετο μάλιστα. Την έβαλα στο να τραβάει video, και παρόλο που μετά από μισή ώρα σώθηκε η μπαταρία της και έσβησε η μηχανή, το ωιδεο γράφτηκε μια χαρά.

Η video κάμερα μου από την άλλη .... βλέπει το memory stick. Και μπορεί να του γράφει και φωτογραφίες μάλιστα. Αλλά video δεν έχω καταλάβει ακόμα αν μπορώ να γράψω.
Έψαξα σε αναζητήσεις αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι.
Έχω και θέμα με τα αγγλικά.

Γνωρίζετε κάτι παιδιά ; Μήπως χάνω κάτι στο menu της κάμερας; Το μόνο που βλέπω είναι το κουμπί εγγραφής και όταν το πατάω μου λέει "no disk" !!!
Ψάχνω να βρω ρύθμιση που να ορίζει "γράψε στην κάρτα και όχι στο δισκάκι" Αλλά δεν βρίσκω.
Μήπως πάλι έπρεπε να πάρω την MS duo (σκέτο) ;

Σας ευχαριστώ.
___________________________________________________________________________________________________________

Σας ευχαριστώ και σας ! 8-)
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Handycam dcr-dvd106E και memory stick pro duo

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 26 Ιουν 2010, 18:31

Θα έλεγε να ψάξεις να βρεις το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο της εν λόγω κάμερας, στην σελίδα της Sony, ώστε να δεις αν δουλεύει η εν λόγω κάρτα μνήμης με την κάμερα.Off topic:
Κατά τ' άλλα: και κατά το ceterum censeo κλπ. Ceterum censeo Sony delenda esse. Μαύρο στην Sony και μποϊκοτάρισμα των προϊόντων της - έχω κι εγώ μια πονεμένη ιστορία με κάμερα της Sony και ανύπαρκτη υποστήριξη (μόνο για ΧΡ, όλοι η άλλοι να πάνε να ...)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 26 Ιουν 2010, 18:46

Ενα γρηγορο ψαξιμο στο Internet βρηκε αυτο

http://www.twenga.co.uk/prices-Handycam ... s-115370-0

το οποιο λεει οτι μπορει να παιξει και απλο και Pro.

Εγω εχω μια αρχαια Sony DCR TRV33E η οποια εχει τις εξης επιλογες στο διακοπτη On-Off:
Εικόνα
VCR (αναπαραγωγη-παιζει το βιντεο που τραβηξες)
On-Off
Camera (Βιντεοκαμερα-γραφει στο μεσο DV-Tape για μενα DVD για σενα)
Memory (εδω, αν πατησω το κουμπακι της εγγραφης, γραφει βιντεο, αν πατησω το κουμπακι της'φωτογραφικης' (ειναι διαφορετικο) τραβαει φωτογραφια :thumbup: ) και τα αποθηκευει στην καρτα μνημης...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 26 Ιουν 2010, 20:11

Να 'στε καλά ρε παιδιά.
@Epirotes την Σόνυ τελευταία δεν την πολυχωνεύω.
Θυμάμαι ότι ποτέ δεν έβρισκα ελληνικό manual. Πράγμα που δείχνει ένα γράψιμο από την μεριά τους.
Ούτε στις συσκευές ελληνικά. Μου τη δίνει να βλέπω Ελβετικά, Suomi (αυτός καιρός είναι να ψάξω κανένα google για να μάοω επιτέλους τι στον π... είναι αυτό το Suomi), Τουρκικά, και ότι άλλο.... και να μην βάζουν έναν λογισμικατζή να χώσει ελληνικά. Λες και λίγα βγάζουν από την Ελλάδα.
Για το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο που λες ... να πω κάτι εδώ που παρέλειψα! Δεν το έχω χάσει. Τους είπα ψέματα για να μη με κράξουν :oops: Αλλά δεν το καταλαβαίνω ρε γ*****! Ειλικρινά κάτι παθαίνω όταν βλέπω εγχειρίδια. Χαμένα πράγματα, εισαγωγές που με κουράζουν... άσε! Λειτουργώ με την λογική που λειτουργώ και στην ubuntu μου.
Αν χάσω μια ρύθμιση κάθομαι και ψάχνω τους φακέλους όλου του /etc ή του /usr κλπ για να βρω αρχεία κειμένου να κατανοήσω και μετά να πειράξω. Έτσι έπαιξα και με την κωλοκάμερα που ακόμα δεν ξέρω γιατί την αγόρασα! Η φωτογραφική παρεπιπτόντως μια χαρά δουλειά κάνει γι αυτό το θέμα! Κουφό δεν είναι;

@Μάκη μακάρι να είχε και μένα κανένα τέτοιο πανελάκι. Μόνο το κουμπί εγγραφής ( σε λειτουργία video) και μετά no disk. Ένας γνωστός μου κάνει λέει την εξής κουφή πατέντα! Το γυρνάει σε λειτουργία photo αλλά μετά δεν πατάει το κουμπί για φωτό αλλά αυτό για video. Και έτσι του γράφει στην κάρτα μνήμης! Sony κι αυτός μια παλία που παίρνει κασετάκι σαν τη δικιά σου. Άλλαν ντάλον

Τελικά οι ....άκες μου πουλήσαν ένα πράγμα που γράφει σε μινι dvd άμεσα. και μπορεί να γράφει και φωτογραφίες στο dvd αλλά και στο στικάκι. Πόσο χρήσιμο είναι αυτό τώρα. Θα μου πεις .... "γιατί δεν ρωτάς τι παίρνεις"';
Αν όμως έχεις αγοραστική εμπειρία .. οι πωλητές να λένε ένα σωρό "dvi, Bf, vcr, και δεν έχει τέλος, και δεν ξέρεις ούτε τα μισά... τι να κάνεις ; Να ρωτήσεις "πες μου πρώτα τι είναι το dvi;". Απλά λες 'Αγοράζω κάμερα', που γράφει; σε dvdάκι! Ωραία!!! Μια χαρά!!! (και μάλιστα μου είπαν ότι βάζεις το μινι αυτό dvdάκι και κατευθείαν σε οικιακούς player ή στο pc σου. Δεν το ήξερα μέχρι τότε. Και τότε παρατήρησα το πορτάκι των players. Τέλεια λέω. Όσο είσαι Γροιλανδός άλλο τόσο είδα τα dvdάκια μ'αυτόν τον τρόπο 3 χρόνια τώρα). Μιαχαρά σου λέω. Μου λένα μετά ότι παίρνει και κάρτα μνήμης! Πσο μπορεί να φταίω που περιμένω εξ' ορισμού μία γ..... video κάμερα απλώς να γράφει video στο μέσο που έχει η ίδια κατασκευάσει; (την υποδοχή του memory stick) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 26 Ιουν 2010, 23:33

Από μια Sony minidv πενταετίας που έχω μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι στο stick αποθηκεύει μόνο φωτογραφίες και όχι video (καλά με το τρελλό bitrate του minidv και τις χωρητικότητες τις εποχής δε θα χώραγε ούτως ή άλλως στο stick).
Πιθανώς κάτι τέτοιο συντρέχει και στη δική σου περίπτωση.
Περί Sony θα πω μόνο ένα : hardware από άνω του μέσω όρου έως εκπληκτικό και firmware σκατά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bendersteed » 27 Ιουν 2010, 00:20

Off topic:
Suomi είναι η Φιλανδία
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Arch 64bit@Compal Fl90
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ RAM 2GB │ NVIDIA 8600GT │ 4965 │ Bluetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bendersteed
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 27 Ιουν 2010, 04:44

@ malos: σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί κάπως έτσι είμαι κι εγώ με τα εγχειρίδια. Πρώτα παιδεύομαι με τις ώρες να το λύσω πρακτικά το ζήτημα και μετά αρχίζω να ξεφυλλίζω το εγχειρίδιο. :shock: :lol: Κι όντως η κατάσταση με τα εγχειρίδια είναι τραγική γενικά :cry: , αν κι έχει βελτιωθεί σε σχέση με πολύ παλιότερα (πριν 20 χρόνια και βάλε χονδρικά). Όσο για τα mini-DVD (τέτοια έχω κι εγώ) παίζουν σε υπολογιστή ή/και σε βίντεο εφόσον έχουν πρώτα γίνει finalize, δηλ. έχουν τελειοποιηθεί, δηλ. στην ουσία παίρνει όλα τ' αρχεία σου και τα φτιάχνει μια ταινία. ;)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 27 Ιουν 2010, 07:38

Σε μενα παντως γραφει κανονικα βιντεο στην Memory Stick Pro Duo.Ειμαι κατοχος μιας cybershot DSC-παρακατω δε θυμαμαι ! :lol: Εχω να τη χρησιμοποιησω αιωνες οποτε δεν δοκιμασα καν τι γινεται στο ubuntu με την εν λογω μηχανη.Αν τη βλεπει,πως τη βλεπει,αν παιζει τα βιντεο κλπ.Παντως απο τη στιγμη που εχει υποδοχη για stick δε βρισκω κανενα λογο να μη γραφει τα βιντεο!
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 27 Ιουν 2010, 11:56

malos έγραψε:Να 'στε καλά ρε παιδιά.
...
@Μάκη μακάρι να είχε και μένα κανένα τέτοιο πανελάκι. Μόνο το κουμπί εγγραφής ( σε λειτουργία video) και μετά no disk. Ένας γνωστός μου κάνει λέει την εξής κουφή πατέντα! Το γυρνάει σε λειτουργία photo αλλά μετά δεν πατάει το κουμπί για φωτό αλλά αυτό για video. Και έτσι του γράφει στην κάρτα μνήμης! Sony κι αυτός μια παλία που παίρνει κασετάκι σαν τη δικιά σου. Άλλαν ντάλον

Αυτο κανω και γω... Το γυριζω στο Memory και αντι να πατησω το κουμπακι για φωτογραφιες, παταω το κουμπακι εγγραφης βιντεο και μου αποθηκευει βιντεο στην καρτα. Επειδη η καρτα εχει πολυ μικρη χωρητικοτητα, τραβας καμμια 20αρια δευτερολεπτα βιντεο και τελειωσες... Δεν εχει χρηστικοτητα δηλαδη, απλα... γινεται!

Παντως, για του στραβου το δικιο... το hardware δεν παιζεται...

Η μηχανη ειναι του 2003, τοτε οι ψηφιακες ειχαν 2-3 megapixel με το ζορι, αυτη εχει περιπου 1 mp.

Κοιταχτε λεπτομερεια σε φουλ optical zoom στα 10 περιπου μετρα, καθε τριχα φαινεται στο κεφαλι της καλλονης...

Εικόνα

Για καποιο διαστημα δεν κουβαλουσα ψηφιακη καμερα στα ταξιδια μου, μεχρι που πηρα την Canon Ixus 960 και τωρα δεν κουβαλαω βιντεοκαμερα...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 29 Ιουν 2010, 22:56

Να 'στε καλά ρε παιδιά όλοι σας!
Έμαθα πολλά.
Συμφωνώ περί Sony hardware.
Θα παίρνω dvdάκια και θα τα κάνω finilize. Και το έχω δει στο menu πολλές φορές!
Που να ξερα ο βλάχος τι είναι;
Πάντως η φωτογραφική τραβάει μια χαρά τα video και τα γράφει στο στικ.
Όχι όμως με την ποιότητα της videocameraς ... αλλά ... εντάξει.
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ