Βρε παιδιά, δείτε αν μπορείτε να με βοηθήσετε να... βοηθήσω φίλο μου που έβαλε σύνδεση hol από χτες και βλέπει μόνο Ελλάδα! Τι στην ευχή; Η μόνη εξήγηση που μπορώ εγώ να σκεφτώ είναι να έχει πέσει η γραμμή της hol με το εξωτερικό, αλλά στην τεχνική βοήθεια δεν του λένε αυτό το πράγμα (βλ. παρακάτω) και δεν ξέρω πώς να τον βοηθήσω, αφού εγώ έχω otenet.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
α) έκανε νέα σύνδεση χτες, στη hol
b) υποτίθεται ότι βάζει ένα κωδικό της hol στο browser και κατόπιν έχει πρόσβαση στο 192.168.2.1 για να δει το ρούτερ (πρώτη φορά ακούω αυτή τη διαδικασία)
γ) μου λέει ότι έκανε το πρώτο βήμα, έγινε αποδεκτός ο κωδικός από το ρούτερ, αλλά στο 192.168.2.1 του λέει access denied και έτσι δεν βλέπει το ρούτερ. Μου φάνηκε παράξενο, αλλά από την τεχνική βοήθεια του λένε ότι ο router είναι προρυθμισμένος. Καλά έχει επίσης κωδικό και password χρήστη; Μα το Θεό, δεν καταλαβαίνω... Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω:
δ) έχει σύνδεση και βλέπει όλες τις διευθύνσεις που έχουν κατάληξη gr αλλά μόνο αυτές! Τον έβαλα και το εξακρίβωσε με πέντε διαφορετικές διευθύνσεις που δουλεύουν όλες, πχ. βλέπει σωστή ώρα (συνεπώς δεν είναι cashe-αρισμένες. Ας πούμε βλέπει skroutz, in, οτιδήποτε άλλο gr)
ε) δεν βλέπει καμία απολύτως διεύθυνση που τελειώνει σε com, org, co.uk κλπ.
στ) Ο thunderbird του κατεβάζει τα μηνύματα κανονικά (έχει freemail το οποίο είναι σε ελληνικό server).
Από την τεχνική βοήθεια της hol του λένε... «να αλλάξετε το καλώδιο ethernet»!!! pardon?
Τι στην ευχή; Έχετε κάποια ιδέα; Οι hol-άδες ανάμεσά μας τι λένε;
ύβρις: γκουχ, γκουχ, ο φίλος έχει παράθυρα...