Φίλτρα νερού.

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Φίλτρα νερού.

Δημοσίευσηαπό malos » 08 Μαρ 2011, 00:28

Καλησπέρα.
Θέλω να κάνω μια έρευνα περί φίλτρων του νερού.
Η αλήθεια είναι πως φάγαμε φλασιά με τη γυναίκα μου υπέρ του μωρού μας σχετικά με το νερό που πίνουμε.
Έχω ακούσει και κάτι για εδώ (Σαλαμίνα) .. εντάξει ! Ειήσεις καφενείου... αλλά ποτέ δεν ξέρεις :wtf:
Επειδή δεν ξέρω πως να το ψάξω έγκυρα ζητάω τη βοήθειά σας.

Αναρωτιέμαι τι πληροφορίες να ψάξω. Υπάρχουν τεχνικά χαρακτηριστικά ας πούμε ... όπως κοιτάμε τους δίσκους ( λέμε τώρα έτσι ; )
Υπάρχει τεχνολογία αντικροβιακή ; :?: σε αυτά τα προιόντα ; Αν ναι χημική ; μηχανική ;
Ή τέλος πάντων εσείς :think: είσαστε ικανοποιημένοι ή ξέρετε μία καλή μάρκα;

Ευχαριστώ.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Θίλτρα νερού.

Δημοσίευσηαπό konnn » 08 Μαρ 2011, 00:40

Να έχει UV ακτινοβολία...
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Re: Θίλτρα νερού.

Δημοσίευσηαπό mouths » 08 Μαρ 2011, 01:07

Βάλε στήν αναζήτηση "φίλτρα νερού ενεργού άνθρακα"

σου στέλνω καί ένα ΠΜ
    Linux:χαμηλό | προγραμματισμος:οχι | αγγλικα:καλα
    Ubuntu 10.04 LTS - Debian Squeeze (dual boot)
    HP Pavilion dv5-1160ev (Core 2 Duo 2.53 GHz) | 3GB | nVidia 9600M GT | 15.4in WXGA
Άβαταρ μέλους
mouths
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Φίλτρα νερού.

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 08 Μαρ 2011, 02:01

Το μόνο που ξέρω είναι ότι αν δεν τους αλλάζεις φίλτρο συχνά, γίνονται χειρότερα από το να μην τα είχες. Επίσης ξέρω ότι αυτά που κάνουν δουλειά είναι πανάκριβα. Και το πιο σημαντικό, αν χρησιμοποιείς εμφιαλωμένο, πρόσεξε τα πλαστικά, αν τα έχει βαρέσει ο ήλιος βγάζουν διάφορα χημικο-σαν-ορμονικά επικίνδυνα. Τι να πω, αν δεν ανέβεις σε ένα βουνό ψηλά να μαζεύεις νερό απ' τη πηγή και να έχεις το κήπο σου... τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα χρόνια είναι τα πιο επικίνδυνα για τα μωρά, μην μπερδεύεις όμως τα χημικά με τα μικρόβια, τα μικρόβια τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνα, ενώ χημικά όπως χλωρίνες και καθαριστικά κάνουν περισσότερη ζημιά από ότι νομίζουμε...
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 08 Μαρ 2011, 14:21

Υπαρχουν πολλες μεθοδοι να 'φιλτραρεις το νερο της βρυσης...

α) Αποσταξη. Δεν γνωριζω καποια συσκευη που να την κανει στο σπιτι, και, αν υπαρχει, θα ειναι πανακριβη. Δεν εχεις μικροβια και αλατα, αλλα δεν ξερω τι γινεται με τα χλωρια και λοιπα σχετικα πτητικα χημικα. Νερο απεσταγμενο/απιονισμενο μπορει να βρεις στη σουπερμαρκετ, αλλα το μειονεκτημα της συσκευασιας σε φτηνα πλαστικα δοχεια υπαρχει.

β) Reverse osmosis. Αφαιρει αλατα, χλωρια και τα περισσοτερα απο τα βλαβερα χημικα, αν οχι ολα. Σχετικα ακριβες οικιακες συσκευες, αλλα υπαρχουν.

γ) Φιλτρα ενεργου ανθρακα. Κανουν αρκετα καλη δουλεια στην αφαιρεση χλωριου, μεταλλων και αλλων χημικων. Σχετικα φτηνη λυση. Εγω χρησιμοποιω για 25 χρονια μια συσκευη της Teledyne Water Pik Instapure που προσαρμοζεται στη βρυση και εχει επιλογεα αν θες να φιλτραρεις το νερο η οχι (δεν χρειαζεσαι φιλτραρισμα για να πλυνεις ενα πιατο πχ.

Δειχνει καπως ετσι
Εικόνα

Το φερνει στην Ελλαδα ο Γιαννοπουλος Αγγελοπουλος.

Παρομοιο στη δουλεια ειναι το φιλτρο Britta, απλα βαζεις το νερο σε μια ειδικη κανατα και περναει απο φιλτρο ενεργου ανθρακα καθως το χυνεις στο ποτηρι.

Αν το συνδυασεις με ενα φιλτρο που μαλακωνει το νερο (χημικο) θα εχεις πολυ καλο αποτελεσμα. Το τελευταιο, δεν ειναι και φθηνο...

δ) Φιλτρα σπιτιου. Το βαζεις μετα το μετρητη. Φιλτραρει ολο το νερο και αφαιρει σκουριες και σχετικα χοντρα σωματιδια. Δεν εχει επιρροη στα αλατα και μετρια επιρροη στο χλωριο.

Αυτα ξερω... και κανω...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 08 Μαρ 2011, 14:25

Δείτε και αυτό http://www.alarco.gr/ .
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 08 Μαρ 2011, 22:04

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους.
Είμαστε υπό σκέψη.
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lamprakis » 08 Μαρ 2011, 22:55

Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ δύσκολο να συντηρήσεις ένα φίλτρο νερού στο σπίτι και το πιθανότερο είναι μετά από λίγο καιρό να είναι πιο επιβαρυμένο το νερό (τουλάχιστον σε μικροβιακό φορτίο) απο ότι το νερό που μπαίνει στο φίλτρο. Από την εμπειρία μου έχω δει ακόμη και βιομηχανικά UV να λειτουργούν σαν επωαστήρες.

Τέλος πάντων, αν θες οπωσδήποτε, πρέπει να ξέρεις που θα εστιάσεις, θα πρέπει δηλαδή να έχεις αναλύσεις νερού της βρύσης και να δεις τι είναι αυτό που θες να καθαρίσεις από το νερό. Εκτός από τις τεχνολογίες που ειπώθηκαν παραπάνω υπάρχουν κι άλλες όπως η όζωνωση αλλά δεν ξέρω αν παίζει σε οικιακή κλίμακα.

Επίσης, εφόσον το θες για παιδί, αν καταλήξεις σε UV (το οποίο δεν συνιστώ για οικιακή χρήση) μίλα με κάποιον γιατρό πριν αποφασίσεις, δεν ξέρω εάν ένα αποστειρωμένο νερό είναι και το καλύτερο πράγμα για τον παιδικό οργανισμό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 64bit σε Toshiba Satellite A200 19L
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo T7200 │ 2 X 1024MB │ NVIDIA GeForce Go 7300 │ Realtek HD ALC861D │ 15.4" 1280X800
lamprakis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 08 Μαρ 2011, 23:36

MakisM1 έγραψε:δ) Φιλτρα σπιτιου. Το βαζεις μετα το μετρητη. Φιλτραρει ολο το νερο και αφαιρει σκουριες και σχετικα χοντρα σωματιδια. Δεν εχει επιρροη στα αλατα και μετρια επιρροη στο χλωριο.

Αυτό ίσως θα έπρεπε νά μπαίνει έτσι κι αλλιώς, προστατεύει επίσης καί πλυντήρια, καζανάκια, θερμοσίφωνες.
(έχω δει θερμοσίφωνο κατεστραμμένο μετά από 3ετή χρήση γεμάτο τελείως από λάσπη καί σκουριά

lamprakis έγραψε:Τέλος πάντων, αν θες οπωσδήποτε, πρέπει να ξέρεις που θα εστιάσεις, θα πρέπει δηλαδή να έχεις αναλύσεις νερού της βρύσης και να δεις τι είναι αυτό που θες να καθαρίσεις από το νερό.

Συμφωνώ απόλυτα, απ`όσο γνωρίζω δέν υπάρχει φίλτρο πού να καλύπτει τά πάντα,
κάνε τήν ανάλυση καί θα κατευθυνθείς ανάλογα σε αναζήτηση και αγορά

lamprakis έγραψε:δεν ξέρω εάν ένα αποστειρωμένο νερό είναι και το καλύτερο πράγμα για τον παιδικό οργανισμό.

η αποστείρωση πόσιμου νερού από τήν παροχή μας καί μετά, έχει νόημα μόνο στήν περίπτωση πού υπάρχει επιβεβαιωμένα υψηλό φορτίο παθογόνων μικροοργανισμών, (ή καί χαμηλό αλλά να αφορά μικροοργανισμούς μεγάλης λοιμογόνου δύναμης)

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 09 Μαρ 2011, 00:27

Μια χαρά οι συμβουλές σας παιδιά. Στη δουλειά με αποθαρύναν με το απιχείρημα "αν πίνει το μωρό 'καθαρό' νερό συνέχεια, τι θα γίνει αν χρειαστεί να πιει ότι πίνει όλος ο κόσμος ; " και είναι σεβαστή απορία.
Μου είπαν επίσης ότι έχουμε και δω κάποιον φορέα που μπορεί να κάνει αναλύσεις. Εγώ μόνο το Χημείο του Κράτους έχω ακουστά.Θα στραφώ μάλλον στη διαδικασία να αναλύσω το νερό. Ίσως να είναι πιο εύκολο ως διαδικασία από ότι νομίζω. Τους πας το νερό και ζητάς ανάλυση έτσι; Πληρώνεις πολλά ;
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας