Dell Netbook with ubuntu 8.04

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Dell Netbook with ubuntu 8.04

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 12 Νοέμ 2008, 21:28

Λοιπόν οι εξελίξεις στον χώρο των υπολογιστών γενικά θεωρώ πλέον πως είναι ραγδαίες. Η Dell το δικό της netobook αποφάσισε να το διαθέτει

στην αγορά με ubuntu 8.04 κάτι που τώρα δεν το είχαμε δει σε άλλα του είδους. Μέχρι πρότεινος ήτανε προσαρμοσμένες διανομές για τους

υπερφορητούς που πιο πολύ θύμιζαν μενού κινητού τηλεφώνου παρά υπολογιστή. Με αυτήν την κίνηση η Dell όμως νομίζω πως πάει ένα βήμα

μπροστά από τις άλλες εταιρείες. Και η ΗΡ, ετοιμάζει δική της λειτουργικό πλέον βασισμένο στην Mandriva αυτήν την φορά.

Τρέχουν τα γεγονότα, τρέχουν.

Κι εδώ το λίνκ για τον φορητό http://www.linuxdevices.com/news/NS9975696819.html
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Dell Netbook with ubuntu 8.04

Δημοσίευσηαπό sorolop » 13 Νοέμ 2008, 11:31

Πολυ ωραιο! και σχετικα φτηνο.
Αν καποια στιγμη το αγορασω θα του περασω τα xubuntu και θα πηγαινει σφαιρα!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Desktop
Λειτουργικό σε Η/Υ: Ubuntu 9.10 (karmic)
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz │ RAM 4021 MB │ Nvidia GeForce 8800 GT │ Κάρτα ήχου: Intel 82801G HD
Άβαταρ μέλους
sorolop
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 13 Νοέμ 2008, 11:51

Έχει καιρό που η Dell σε κάποιες χώρες διαθέτει κάποιους Η/Υ με ubuntu προεγκατεστημένο.
Το νέο θα ήταν μέσα σε αυτές τις χώρες να ήταν και η ...Ελλάδα! ... η οποία νομίζω ότι ακόμη δεν είναι.
Βεβαίως όσο περισσότεροι από εμάς ζητάμε από την Dell και από τις άλλες εταιρίες προεγκατεστημένο linux, ιδίως μάλιστα αν στέλνουμε το αίτημα μας εγγράφως με email και επωνύμως ως διαμαρτυρία, τότε όλο και περισσότερο θα αυξάνει η πιθανότητα να δούμε ubuntu linux προεγκατεστημένο ;)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 13 Νοέμ 2008, 15:24

Ηλία δεν έχεις και αδικο. Ψάχνομαι τι να πάρω και έλεγα να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα για να δω άν υπάρχει περίπτωση να έρθει και στην

Ελλάδα, αλλά δεν το βλέπω. Μάλλον θα καταλήξω με Linpus, δεν είναι κακό λίγο που το είδα.

Βέβαια δεν ξέρω εάν αυτά τα λειτουργικά "παίρνουν" πείραγμα και παραμετροποιήσεις σε ολα τα επίπεδα. Ξέρει κανείς?
Εικόνα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 13 Νοέμ 2008, 15:38

Εμένα γιατί δε μου λέει πολλά το mini inspiron?
Θα προτιμούσα το Msi WInd ή καποιο Asus Eee pc.
Είπαμε καλή και άγια η Dell αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές στην αγορά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 13 Νοέμ 2008, 18:21

Σαφώς και υπάρχουν και άλλες επιλογές και όσο περνάει ο καιροός θα υπάρχουν όλο και περισσότερες σε αυτή την κατηγορία. Απλώς το ανέφερα επειδή θα

τρέχει ubuntu 8.04.

Προσωπικά προσανατολίζομαι στο εξής : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907451, το οποίο το δούλεψα λιγάκι στο Πλαίσιο και μπορώ να πω

πως μου φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών από αυτού του είδους τα μηχανήματα.
Εικόνα
pleiades place
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cost@s » 18 Νοέμ 2008, 21:52

giannis12a έγραψε:Λοιπόν οι εξελίξεις στον χώρο των υπολογιστών γενικά θεωρώ πλέον πως είναι ραγδαίες. Η Dell το δικό της netobook αποφάσισε να το διαθέτει

στην αγορά με ubuntu 8.04 κάτι που τώρα δεν το είχαμε δει σε άλλα του είδους. Μέχρι πρότεινος ήτανε προσαρμοσμένες διανομές για τους

υπερφορητούς που πιο πολύ θύμιζαν μενού κινητού τηλεφώνου παρά υπολογιστή. Με αυτήν την κίνηση η Dell όμως νομίζω πως πάει ένα βήμα

μπροστά από τις άλλες εταιρείες. Και η ΗΡ, ετοιμάζει δική της λειτουργικό πλέον βασισμένο στην Mandriva αυτήν την φορά.

Τρέχουν τα γεγονότα, τρέχουν.

Κι εδώ το λίνκ για τον φορητό http://www.linuxdevices.com/news/NS9975696819.html

Πότε αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ;
cost@s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 18 Νοέμ 2008, 22:27

Δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την αντιπροσωπεία.
Εικόνα
pleiades place
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hoo2 » 21 Νοέμ 2008, 15:17

Παιδιά παρήγγειλα για τη θεία μου Dell XPS σειρά M από το site της αμερικής, μέσω ενός γνωστού που μένει εκεί. Στην αρχή προσπάθησα να το κάνω μέσω της Ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά αν έχεις το θεό σου, δεν ήξεραν για τι πράγμα τους μιλάω. Έτσι κατέφυγα στην λύση του εξωτερικού.

Το laptop ήρθε σε μια βδομάδα συνολικά και εννοείται ότι όλα δουλεύουν ρολόι. Μέχρι και libdvdcss2 είχε πάνω. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω το time zone, να προσθέσω Ελληνική διόρθωση και μερικές εφαρμογές. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ευχάριστα πλέον είναι τα πράγματα όταν δεν χρειάζεται να κάνεις format τα windows και να στήσεις τα πάντα από την αρχή. Απλά πατάς το κουμπί και ανοίγει το PC μπαίνει στο internet από την ασύρματη κάρτα (intel 3945).... γενικά είναι .......άαααααλλη φάση. :D :D

Α... Να αναφέρω οτι τώρα η θεία μου έχει και 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη απο την canonical για 2 μήνες. Βέβαια εξακολουθεί και παίρνει εμένα τηλέφωνο.... :(

Μάλλον πρέπει να ετοιμάσουμε μια διαμαρτυρία που να την υπογράψουμε όλοι (βγάλτε όλοι PGP κλειδιά) και να την στείλουμε αρχικά στην DELL αλλά και στις άλλες εταιρίες.
hoo2™
Άβαταρ μέλους
hoo2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Νοέμ 2008, 15:22

hoo2 έγραψε:Παιδιά παρήγγειλα για τη θεία μου Dell XPS σειρά M από το site της αμερικής, μέσω ενός γνωστού που μένει εκεί. Στην αρχή προσπάθησα να το κάνω μέσω της Ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά αν έχεις το θεό σου, δεν ήξεραν για τι πράγμα τους μιλάω. Έτσι κατέφυγα στην λύση του εξωτερικού.

Το laptop ήρθε σε μια βδομάδα συνολικά και εννοείται ότι όλα δουλεύουν ρολόι. Μέχρι και libdvdcss2 είχε πάνω. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω το time zone, να προσθέσω Ελληνική διόρθωση και μερικές εφαρμογές. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ευχάριστα πλέον είναι τα πράγματα όταν δεν χρειάζεται να κάνεις format τα windows και να στήσεις τα πάντα από την αρχή. Απλά πατάς το κουμπί και ανοίγει το PC μπαίνει στο internet από την ασύρματη κάρτα (intel 3945).... γενικά είναι .......άαααααλλη φάση. :D :D

Α... Να αναφέρω οτι τώρα η θεία μου έχει και 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη απο την canonical για 2 μήνες. Βέβαια εξακολουθεί και παίρνει εμένα τηλέφωνο.... :(

Μάλλον πρέπει να ετοιμάσουμε μια διαμαρτυρία που να την υπογράψουμε όλοι (βγάλτε όλοι PGP κλειδιά) και να την στείλουμε αρχικά στην DELL αλλά και στις άλλες εταιρίες.

Πόσο βγήκαν τα μεταφορικά απο εκεί ?
Αξίζει να το κάνεις , δεν θα ήτανε να πιο φτηνά να πάρεις ένα Dell εδώ και να βάλεις από πάνω το Λίνουξ ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας