geosanto έγραψε:Ως γνωστόν ο απαισιόδοξος, είναι ο καλά ενημερωμένος αισιόδοξος. Δυστυχώς την όποια αποτυχία των windows δεν την καρπώνεται το GNU/Linux γιατί η πλειοψηφία των χρηστών δεν το βλέπει ως εναλλακτική λύση, αλλά απλά περιμένει την επόμενη win-έκδοση, αφού τους υπόσχονται (φυσικά) ότι θα είναι καλλίτερη.
Ίσως . Προσωπικά ήρθα στο Linux γιατί δεν με ικανοποίησαν τα windows . Hμουν χρήστης πολλά χρόνια των xp (απο τότε που βγήκαν) και μόλις βγήκαν τα 7 και τα έβαλα (vista δε δοκιμασα καθόλου) δεν μου άρεσαν καθόλου και έτσι είπα να δοκιμάσω το Linux κάνοντας πειράματα με διάφορες διανομές τους πρώτους μήνες έως ότου καταστάλαξα στο Ubuntu !! Θέλω να σου πώ ότι υπάρχουν χρήστες που έχουν ήδη κουραστεί απο τα windows και ενδεχομένως αυτό να αποτελέσει την αφορμή
geosanto έγραψε:
Η Μικρο-μαλακή έχει την ικανότητα, μέσω της τεράστιας διαφήμισης που θα κάνει, να το κάνει επιτυχία. Δεν θα άφηνε πότε την ιερή αγελάδα της (windows) να ξεπέσει.
Πραγματικά αν είχε τόσο καλό promotion το ΕΛ/ΛΑΚ και το Ubuntu θα είχε κάνει θραύση . Υπάρχει κάποιος που δεν το πιστεύει αυτό ; Σε promotion υστερεί το Linux μόνο !!!
geosanto έγραψε:
Η ιστορία διδάσκει ότι μετά από μια μεγάλη επιτυχία, ακολουθεί μια αποτυχία και κατευθείαν μια ακόμη επιτυχία. Τα επιτυχημένα 98αρια, τα διαδέχτηκε η απόλυτη αποτυχία τα millennium. Γρήγορα τα μάζεψε και έβγαλε τα πολύ επιτυχημένα XP. Τα οποία φυσικά τα διαδέχτηκαν τα αποτυχημένα Vista, αλλά και αυτά έδωσαν με την σειρά τους τα επιτυχημένα Win 7.
Θεωρείς επιτυχημένα τα windows 7 ? Εχω πολλούς γνωστούς που δεν έχουν ακόμα αφήσει τα xp γιατί δεν τους άρεσαν-βόλεψαν τα 7 !!! Τα 7 σίγουρα ήταν καλύτερα από τα vista αλλά δεν τα λες και επιτυχημένα . Ας μην ήταν προεγκατεστημένα σε τόσους προς πώληση υπολογιστές και θα σου έλεγα εγώ πόσες άδειες θα είχε πουλήσει η ms
geosanto έγραψε:
Να είσαι σίγουρος όμως, ότι επειδή δεν είναι καιρός για πειράματα από κανέναν, το πιθανότερο είναι να τα κυκλοφορήσει σε αρκετές "edition", ώστε να πιάσει όλο το φάσμα της αγοράς. Παραδοσιακό, tablet και Cloud computing. Παράλληλα έχει ήδη έτοιμη εναλλακτική λύση αν πάει κάτι στραβά.
Αν καταφέρουμε και συνεννοηθούμε, ποια θα είναι η γραμμή μας έναντι των tablet και του Cloud computing, τότε ίσως καταφέρουμε να δώσουμε μια πειστική απάντηση και για τα desktop. Γιατί μέχρι τώρα αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις, για το ποιο γραφικό περιβάλλων είναι καλύτερο, λες και το GNU/Linux είναι μόνο αυτό.
O κάθε ένας ορίζει διαφορετικά τις ανάγκες του . Για εμένα για παράδειγμα τα tablets είναι ανούσια , υπάρχουν όμως άτομα που τα θεωρούν χρήσιμα . Ίσως κάποιοι που η δουλειά τους , τους επιβάλει να έχουν έναν υπολογιστή συνέχεια στο δρόμο μαζί τους . Δεν ξέρω τι είδους δουλειά θα απαιτούσε κάτι τέτοιο .. Παρ'όλα αυτά πιστεύω ότι τα tablets δε θα μπούνε σε κάθε σπίτι όπως κατάφερε το desktop και το laptop !!! Eπομένως στόχος κατ'εμέ θα έπρεπε να ήταν αυτά τα 2 και μετά τα tablets !!!!
Όσον αναφορά το Cloud computing , μερικές εφαρμογές Cloud είναι χρήσιμες , από εκεί και πέρα το να στηθεί ένα ολόκληρο λειτουργικό σε αυτά τα πρότυπα (βλέπε chrome os ή firefox ετοιμάζει παρόμοιο τώρα ) είναι κάτι περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν θα το χρησιμοποιήσουν πολλοί χρηστές .. ίσως ένα 3-4% των χρηστών (;) μπορεί και λιγότερο
tolis_01 έγραψε:Μέχρι στιγμής πάντως, μόνο αποτυχημένη δεν μπορείς να πεις την πορεία των windows 8.
Γιατί το λές αυτό ; Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει και τις καλύτερες εντυπώσεις από το μέσο χρήστη