από dim459 » 12 Αύγ 2012, 00:26
Χωρίς να μπορώ να σου δώσω ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη απάντηση, σε κάποιες εκδόσεις τους περιλαμβάνουν και κλειστούς οδηγούς τρίτων.
Πχ σε εγκατάσταση των 7 ultimate, υπήρχε προεγκατεστημένος ο driver της nvidia, δεν ξέρω αν ισχύει και σε φτηνότερες εκδόσεις.
Επίσης αρκετά συχνά υπάρχουν και οι drivers για κάποια από τα πιο διαδεδομένα ασύρματα τσιπ, ομοίως και για κάποιους εκτυπωτές.
Ο κανόνας πάντως είναι ότι περνάς τους drivers μόνος σου, χωρίς να λαμβάνεις και πολύ σοβαρά υπ' όψιν τις υποδείξεις του κατασκευαστή υλικού, ότι η τάδε συσκευή δεν υποστηρίζεται πλέον από drivers στη συγκεκριμένη έκδοση windows.
Πχ στο laptop μου για το οποίο η Acer έδινε drivers μέχρι τα χρ, όσες συσκευές δεν είχαν δουλέψει απευθείας με τα 7, δούλεψαν χωρίς κανένα πρόβλημα με drivers για vista.
Off topic:
Τώρα για ποιο λόγο έκανα τέτοια φρικτά πράγματα ; Ήμουν κλεισμένος στο σπίτι 15 μέρες με ανεμοβλογιά και έκανα αηδίες αφού είχα κόψει φλέβες και δεν πέρναγε η ώρα. Μόλις ανάρρωσα ήταν πλέον καιρός να το φορμάρω εκ νέου, για μια καθαρή εγκατάσταση linux.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.