Μηνιαίος λογαριασμός ... του pc ?

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Μηνιαίος λογαριασμός ... του pc ?

Δημοσίευσηαπό chazisop » 31 Δεκ 2008, 05:47

Σαν να μην έφτανε πως υπάρχουν εκδόσεις του λειτουργικού τις οι οποίες φτάνουν τα 500 δολλάρια , τώρα η MS ουσιαστικά πατεντάρει την "ενοικίαση" συστημάτων αντί για την αγορά τους . Δηλαδή ? Δηλαδή αντί να πληρώνεις το hardware και το software μια και καλή , θα πληρώνεις ανάλογα με το πόσο τα χρησιμοποιείς ,πιθανώς χρησιμοποιώντας ένα μέρος των δυνατοτήτων του υπολογιστή σου και κλειδωμένος σε κάποιο πάροχο (μάλλον τον ISP). Η χρέωση ξεκινά το 1 δολλάριο (?!??!?!) των ώρα για απλή χρήση εφαρμογών γραφείου , 1.25 για παιχνίδια και ούτω καθεξής. Περισσότερα :

http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&taxonomyName=Software&articleId=9124459&taxonomyId=18&pageNumber=1

Πολύ κακόγουστο αστείο. Και η Πρωταπριλιά απέχει πολύ ακόμα. Χωρίς να θέλω να είμαι προκατειλλημένος . Προσπάθησαν να δεσμεύσουν το λογισμικό . Μετά τo Internet και τα file formats. Τώρα και καλά λέγοντας μας πως ΙΣΩΣ θα έχουμε και κέρδος θα δεσμεύσουν και το hardware ??

Επίσης για όσους πιστεύουν πως η ιδέα είναι πρωτότυπη , κάτι τέτοιο δεν ισχύει . Ουσιαστικά αποτελεί μια "ειδική" περίπτωση του cloud computing , όπου ως χρήστης χρησιμοποιείς το "cloud", το οποίο συνήθως αποτελείται από πάρα πολλά μηχανήματα , ουσιαστικά δηλαδή την επεξεργαστική ισχύ (ίσως και αποθηκευτικό χώρο) μιας εταιρίας, για να τρέξεις τις εφαρμογές σου. Σε αυτή τη περίπτωση , ενοικιάζεις ένα και μοναδικό μηχάνημα και θα πληρώνεις ανάλογα τη χρήση που κάνεις , όπως γίνεται και στο cloud computing. Η διαφορά είναι πως το cloud computing είναι χρήσιμο γιατί απευθύνεται σε εταιρίες που θέλουν "στιβαρά" συστήματα για τις εφαρμογές τους (δες προσομοιώσεις) αλλά δε θέλουν να επενδύσουν σε κάποιο supercomputer. Αντίθετα πιστεύω πως ο απλός χρήστης προτιμά να ελέγχει το σύστημα του ο ίδιος χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους για τη χρήση του . Αυτό είναι και το νόημα του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ υπολογιστή.

Και αυτό με φέρνει στο τελευταίο και για μένα όχι τό πιο σημαντικό ζήτημα (μπορεί να κάνω μεγάλο λάθος αλλά δε θέλω και να συνομοσιολογώ) . Η χρέωση θα γίνεται με φάση το "φόρτο" του μηχανήματος . Σκέφτηκαν ίσως πως εγώ να μη θέλω να ξέρουν πόσο φορτώνω το σύστημα μου ? Ένα απλό πράγμα που μου έρχεται είναι πως αν το σύστημα χρέωσης ανιχνεύει μια συνεχή χρήση του hardware που σχετίζεται με τα δίκτυα , προφανώς αυτό σημαίνει πως εγώ "κατεβάζω" κάτι . Και αν το upload είναι πολύ υψηλό , προφανώς είναι p2p . Άρα μπορώ να πω στο σύστημα , ξέρεις κάτι , ρίξε την απόδοση του δικτύου . Welcome to traffic shaping v2 , client-oriented ?
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Μηνιαίος λογαριασμός ... του pc ?

Δημοσίευσηαπό kriti » 31 Δεκ 2008, 09:25

Εικόνα
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 31 Δεκ 2008, 09:58

Μαζί με τα κοινόχρηστα και την ΔΕΗ, θα σου λέει η γυναίκα σου: αγάπη μου , μην ξεχάσεις οταν μπεις στο ιντερνετ να πληρώσεις και την Microsoft :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Να μην το σχολιάσω αυτό τώρα, που θα έχεις και κέρδος. Η καλή μας η εταιρεία , σκέφτεται τον καϋμένο τον κόσμο και θα χάσει αυτή λεφτά
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaNick » 31 Δεκ 2008, 17:51

Κέρδος, ε;

Μμμ. Για να δούμε: είμαι ένα internet cafe, κάνω μια συμφωνία χοντρική με τη MS και νοικιάζω τα PC - όποια αρέσουν σε μένα (τελευταίο H/W χωρίς ανάγκες για συντήρηση, πάγια, HelpDesk, Admins, Network Admins, κλπ) και κατόπιν τα υπενοικιάζω στους πελάτες μου να παίζουν ό,τι παιχνιδάκι τραβάει η ψυχή τους!

Δε μου φαίνεται κι άσχημη σαν ιδέα για internet cafe μαγαζάρες.

Τι λέτε;
PaNick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 31 Δεκ 2008, 18:16

Εγώ γνωριζω εταιριες που νοικιαζουν τις γλαστρες με τα φυτα που εχουν στα γραφεια και τους διαδρομους. Μην σας φαινεται τιποτα παράξενο. Αυτο ειναι επιχειρηματικοτητα. Μπορεις να πουλησεις ακομα και το νερο των θαλασσων και τον αερα που αναπνεουμε, αρκει να βρεις καποιον που να εχει (η να πιστευει οτι εχει) λογους να τα αγορασει.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 31 Δεκ 2008, 19:31

Καλά μην το βλέπετε τόσο μακριά. Με την άνοδο του cloud computing όλο και περισσότερες εταιρίες θα μισθώνουν υπηρεσίες στο δίκτυο. Θέμα χρόνου είναι οι διάφορες δωρεάν υπηρεσίες να γίνουν επί πληρωμής. Ειδικά ο συνδυασμός cloud-computing και virtualization θα δημιουργήσει όλο και πιο πολλά "μισθώτα". Ουσιαστικά θα νοικιάζεις έναν ιδεατό υπολογιστή μέσω δικτύου και όλα θα γίνονται remote. Ήδη μετά το Web 2.0 βλέπουμε το Web 3.0. :P
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 02 Ιαν 2009, 01:15

Το πού προσανατολίζονται γίνεται εμφανές με το:

έγραψε:The security module would also lock the PC to a specific supplier, perhaps an ISP, much as a subsidized cell phone is locked to a specific mobile carrier for the life of a contract.

Και βέβαια, για να γίνει αυτό πρέπει:

έγραψε:Key to the concept is something Microsoft called a "security module," embedded either in the hardware or provided as software,

Και καλά να είναι software: βάζεις άλλο λειτουργικό και καθάρισες! Αν όμως κάποια στιγμή, όλα τα νέα pc έρχονται "κλειδωμένα" by hardware εξαρχής, τι γίνεται? :!: :roll: :roll:

.....Και μη χειρότερα :evil:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 02 Ιαν 2009, 12:31

Custum pc και αστους να .........
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας