Για διαβάστε σας παρακαλώ αυτή τη δημοσίευση:
http://blog.mandriva.com/en/2013/07/04/ ... ependence/
Και πείτε μου τις σκέψεις σας ubuntάδες μου!!! ( Αμερικανιά δεν είναι το ubuntu;)

xXx έγραψε:( Αμερικανιά δεν είναι το ubuntu;)
ChrisMiNT έγραψε:H Canonical είναι Βρετανική εταιρεία αλλά και η Βρετανία δεν φημίζεται για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

xXx έγραψε:Για διαβάστε σας παρακαλώ αυτή τη δημοσίευση:
http://blog.mandriva.com/en/2013/07/04/ ... ependence/
Αρχικό άρθρο έγραψε:Οι πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με την συλλογή και την παρακολούθηση των δεδομένων από κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Internet ήταν πολύ καλά γνωστές εδώ και χρόνια μεταξύ της τεχνολογικής κοινότητας. Οι λεπτομέρειες και οι ειδικές δραστηριότητες πάντως όπως το σχέδιο PRISM μπορεί να μην ήταν θέματα ευρέως γνωστά. Είναι όμως γεγονός ότι κάθε οργάνωση ή άτομο που συνδέεται με το Internet - που σημαίνει πολλά παγκοσμίως - πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει την ιδιωτικότητα και την κυριότητα των δεδομένων του. Δεν είναι απλώς θέμα εθνικού συμφέροντος και εθνικής κυριαρχίας των χωρών. Δεν είναι απλώς ένα πολιτικό ζήτημα που θα μπορούσε να επιλυθεί μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης για παράδειγμα. Το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και την κυριότητα των δεδομένων αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα στο Διαδίκτυο και αλλού.
Υπήρξαν εκτεταμένες συζητήσεις για αυτό το θέμα μέσα στο Mandriva, και θεωρήσαμε ότι έπρεπε να τονίσουμε ότι αυτές οι ανησυχίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για εμάς και θα πρέπει να είναι το ίδιο σε εσάς.
Το Mandriva έχει δεσμευτεί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών της και την ψηφιακή ανεξαρτησία εδώ και χρόνια. Αλλά θα θέλαμε να σας δείξουμε πώς με τη χρήση τεχνολογιών και λύσεων του Mandriva, καθώς και την επικείμενη διανομή OpenMandriva Linux, θα είναι δυνατή η σημαντική ελαχιστοποίηση της συλλογής δεδομένων από συγκεκριμένες κυβερνητικές υπηρεσίες και η διατήρηση και ακόμη και προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ιδιοκτησίας επί των δεδομένων του καθενός.
παρακάτω υπάρχουν αρκετά μέτρα τα οποία μπορεί κανείς να λάβει προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο πάνω από τα δεδομένα του και τα συστήματά του, ενώ χρησιμοποιεί εντελώς δωρεάν και Open Source Software stacks:Εντοπισμός και επιλογή hardware που έχει κατασκευαστεί έξω από τις ΗΠΑ, πιθανώς από κατασκευαστή που δεν βασίζεται εκεί. Μπορείτε να αποκτήσετε μια ολόκληρη υποδομή από αυτούς τους προμηθευτές ξεκινώντας με servers και φτάνοντας στους επιτραπέζιους, φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες, ακόμη και smartphones.
Επιλέξτε Mandriva Business server για τον πυρήνα της επιχείρησής σας: Το Mandriva Business server αναπτύσσεται ολοκληρωτικά στη Γαλλία, από την Mandriva SA. Στον πυρήνα της, χρησιμοποιούμε επίσης μια τροποποιημένη έκδοση της Mageia, η οποία είναι μια γαλλική κοινοτική διανομή.
Μπορείτε να εκτελείτε γενικές εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού και Ανοικτού Κώδικα από πάνω του, όπως διακομιστές εφαρμογών, ημερολόγιο, κλπ. Το ωραίο μέρος εδώ είναι ότι μπορείτε ήδη να τα εκτελείτε μέσω MBS.
Για τους επιτραπέζιους υπολογιστές σας, τρέξτε την επερχόμενη διανομή OpenMandriva Linux. Το OpenMandriva είναι ένα κοινοτικό project βασισμένο στη Γαλλία. Έχει αλλάξει τη βάση του επάνω στο Rosa, μια διανομή Linux που βασίζεται επίσης σε πρώην διανομές Mandriva που προέρχονται από τη Ρωσία. Μπορείτε να καταλήξετε με μια ολόκληρη υποδομή που βασίζεται σε μη Αμερικανούς προμηθευτές και που δεν βάζει τα δεδομένα σας σε μια τοποθεσία που να επιτρέπει σε αμερικανικούς κυβερνητικούς φορείς να συλλέγουν και να παρακολουθούν ό, τι δικαιωματικά ανήκει σε σας.
Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, μπορείτε να διαχειριστείτε ολόκληρο το IT των συστημάτων σας με τη χρήση του Mandriva Pulse2. Το Mandriva Pulse είναι μια μοναδική λύση για τη διαχείριση ετερογενών και πολυ-sites πληροφοριακών συστημάτων και μπορεί να επεκταθεί από 20 θέσεις σε καλά πάνω από 20.000 θέσεις.
Το Mandriva έχει δέσμευση να εξασφαλίσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας και την προστασία των δεδομένων σας. Οι λύσεις που αναπτύσσουμε αναπτύχθηκαν στη Γαλλία και στη Βραζιλία. Εμείς δεν παραδίδουμε τα δεδομένα σας σε κανέναν και δεν υπαγόμαστε στους κανονισμούς των ΗΠΑ σχετικά με τα δεδομένα παρακολούθησης, καθώς και απαγορεύσεις εξαγωγών.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Mandriva έχει δεσμευτεί να σας παρέχει την καλύτερη επιλογή και να εξασφαλίσει την ψηφιακή ανεξαρτησία σας.
xXx έγραψε:Και πείτε μου τις σκέψεις σας ubuntάδες μου!!!
xXx έγραψε:Αμερικανιά δεν είναι το ubuntu
xXx έγραψε:Και πείτε μου τις σκέψεις σας ubuntάδες μου!!!

fkol k4 έγραψε:Είναι μια έξυπνη διαφημιστική καταχώρηση του Mandriva η οποία στοχεύει στο κοινό που προσφάτως έμαθε τα περί παρακολούθησης των δεδομένων από την NSA.
έγραψε:Είναι μια έξυπνη διαφημιστική καταχώρηση του Mandriva η οποία «εκμεταλλεύεται τις πρόσφατες ειδήσεις και ανακοινώσεις» περί παρακολούθησης των δεδομένων από την NSA.

Learner έγραψε:Τα υπόλοιπα είναι για να εξασκούμαστε στο τυφλό σύστημα.

fkol k4 έγραψε:Σύνδεσμοι για τη Red Hat, αναφορά σε παλιούς πολιτικούς, ζιβάγκο, success story, κοινωνικά συμβόλαια, αντερώτηση, όλα τα έχω ο κακομοίρης, μη μου τα βγάζεις άχρηστα

xXx έγραψε:α) Δεν ήθελα να θίξω κανένα από αυτό το φόρουμ.
xXx έγραψε:τουλάχιστον κάποιοι από εσάς που ξέρω ότι έχετε εμπειρία με τον προγραμματισμό και "ζύμωση" με τον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού λόγω μεταφράσεων και άλλων δραστηριοτήτων, να μας δώσετε μία αντικειμενική άποψη.
xXx έγραψε:Διαβάζοντας το προαναφερθέν άρθρο, το μυαλό μου πήγε στο εξής:
Το ίδιο το λειτουργικό να έχει "κρυφά" τη δυνατότητα να δίνει πληροφορίες για τον "κάτοχο" σε τρίτους.
Και αυτό να γίνεται είτε από επιλογή του μάστερ σεφ, είτε από επιβολή νομοθεσίας.

xXx έγραψε:(Μπογιατζής είμαι, οικοδόμος,
xXx έγραψε:Κατ' αρχάς:
xXx έγραψε:κάποια ανίατη αρρώστια.
xXx έγραψε:Λόγω παλαιότητας των μηχανημάτων που έχω στην κατοχή μου
xXx έγραψε:για διασταύρωση λειτουργικότητας των bash script μου και άλλων προγραμμάτων που κατά καιρούς φτιάχνω
xXx έγραψε:σε ότι αφορά τα διαθέσιμα προγράμματα και τη χρηστικότητα του μηχανήματος.
xXx έγραψε:το προαναφερθέν άρθρο
xXx έγραψε:είτε από επιβολή νομοθεσίας
xXx έγραψε:Το εν λόγω άρθρο,
xXx έγραψε:ελαφρά τη καρδία
xXx έγραψε:έχετε εμπειρία με τον προγραμματισμό και "ζύμωση" με τον πηγαίο κώδικα