Καλημέρα στην κοινότητα.
Δεν το εβαλα το θεμα στις καρτες γραφικων, γιατι πιο πολύ γενική απορία εχω και όχι συγκεκριμενο προβλημα με καποια καρτα/drivers κτλπ.
Βλέπω ότι πουλιούνται MACBooks με διπλά γραφικά.
Πχ αυτο: http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/AP ... langId=-18
Εχει intel iris και Nvidia 750m.
Πως δουλευουν τα διπλά γραφικά στο OSX ? Δεν εχω τετοιο λαπτοπ και δεν ξέρω καθόλου.
- Δουλευουν οπως και στο linux? Δλδ μέσω ενός αντίστοιχου Bumblebee επιλέγεις μονος σου ποια προγραμματα θελεις να ανοιγεις με την descrete και φτιαχνεις ξεχωριστούς launchers?
- Δουλευουν όπως στα windows? Δλδ μπαινει αυτοματα η descrete όταν υπάρξει ανάγκη για βαρυτερα γραφικά?
Αν συμβαινει το 2ο, δλδ η descrete να μπαινει αυτοματα... πώς γινεται αυτο σε ενα unix λειτουργικο? Νομιζα πως οι διπλες καρτες δουλευουν κατά τον αυτόματο τρόπο μόνο σε windows.
Και το linux σε unix δεν πατανε? Δλδ η Nvidia εχει βγάλει drivers για να δουλευουν σωστα οι διπλες καρτες σε unix λειτουργικό απλά δεν τους ελευθερώνει για linux (ουτε ως κλειστους?)
Αν καταλαβαινω καλά, δεν πρεπει να εχουν τραγικές διαφορές σαν βάση τα OSX με το linux. Δλδ πιο κοντα ειναι το linux με τα OSX παρά το linux με τα Win.
Αρα θα μπορούσε να υπάρχει και ενας σωστός driver για διπλές καρτες και σε LINUX, απλά πρέπει να πληρωθεί η Νvidia για να τον ελευθερώσει?
Πιστευω πως η τραγικά υψηλές τιμές στα MAC δεν εχουν να κανουν με την ποιότητα κατασκευης. Εχουν να κανουν με τα μεγάλα ποσά που πληρώνει η apple σε κάθε μεγαλη εταιρία που παραδοσιακά εβγαζε οδηγους και προγραμματα μονο για win (πχ adobe, nvidia κτλπ), ωστε να βγαζει οδηγούς και προγραμματα και για unix.