Νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα ταιριάζει καλύτερα στην ενότητα -->
Περί ΤεχνολογίαςΜπορώ να πω ότι είδα τα σχόλια του άρθρου και από ένα σημείο και μετά άρχισα να ξενερώνω, ειδικά με κάτι σχόλια όπως το παρακάτω:
έγραψε:eleos pia... oti malakia skeftoun kapoioi linuxades, thn petane apo dw kai apo kei...
pou ta eidane auta, pragmatika den mporw na katalabw...
Το σχόλιο που παρέθεσα το οποίο μπορείτε να το βρείτε στα σχόλια του άρθρου στο in.gr είναι τραγελαφικό και κάτι άλλα σχόλια σαν αυτό. Σαφέστατα κάποια πράγματα που λέγονται από χρήστες Linux είναι υπερβολικά και δεν αναφέρομαι σε κάτι συγκεκριμένο τώρα, αλλά από την άλλη κάτι τέτοιες αντιδράσεις από την πλευρά μερικών όπως στο παραπάνω σχόλιο είναι για γέλια. Αυτού του είδους η γλώσσα που χρησιμοποιώ και εγώ τώρα, αυτή η γλώσσα του να χρησιμοποιείς διάφορες λέξεις που μειώνουν την τάδε γνώμη την τάδε άποψη ναι μεν περιέχει ένα είδος πονηριάς αλλά από την άλλη πλέων εντοπίζεται πολύ εύκολα. Όμως το βλέπετε, ήδη ανέφερα και μόνος μου το ότι και εγώ γράφω με τέτοιο τρόπο σε αυτό το ποστ.
Ωστόσο ή διαφορά μας με αυτούς τους ανθρώπους που συμπεριφέρονται έτσι είναι ότι καταλαβαίνουμε πως εμείς δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιες περιπτώσεις σε βάθος <<Ας τους να λένε>>, το πολύ πολύ μπορεί να ήταν από αυτούς τους χρήστες που δοκίμασαν το Ubuntu και μόλις είδαν πρόβλημα αναρωτιέμαι πόσο ασχολήθηκαν με αυτό και αν έψαξαν με τον σωστό τρόπο για να βρουν λύσεις. Βλέπετε το Windows εκπαιδεύει καλά τους χρήστες του για το πως να βρίσκουν λύσεις και να είναι υπομονετικοί στα προβλήματα τους, φυσικά και δεν μιλάω σοβαρά. Ακόμα πιο τραγικό είναι το να μην έχουν χρησιμοποιήσει Linux και να το μειώνουν έτσι επειδή έχουν.... κέφια (;), εκτός αν περίμεναν ότι με το Ubuntu θα λύσουν τα προβλήματα τους πηγαίνοντας τον υπολογιστή σε μαγαζιά για τεχνική υποστήριξη αγνοώντας για την κοινότητα εδώ. Και που αναφέρω εγώ όλα αυτά τώρα τα λέω με καλό τρόπο, κοιτάξτε το κλίμα στα σχόλια του άρθρου και δείτε το κλίμα που έχει η κοινότητα εδώ. Μα καμία σχέση;
Ως ελληνική κοινότητα του Ubuntu εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και προς ποια κατεύθυνση να οδεύει το Ubuntu, το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του Ubuntu και γενικότερα του ΕΛ/ΛΑΚ. Όταν χρησιμοποιούσα Windows όμως σε τι μπορούσα να συμβάλω ώστε να γίνει καλύτερο το λογισμικό της Microsoft; Και μόνο που θα το αγοράσω συμβάλλω; Σιγά μην το αγοράσω, για λογισμικό που κοστίζει χρήματα το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι μπούρδα τα Windows. Δηλαδή αυτοί που αγόρασαν τα windows αν έδιναν τα χρήματα στους Ubuntu developers θα θελα να δω πως θα ήταν το Ubuntu. Φυσικά όμως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο και καλύτερα γιατί εμείς υποστηρίζουμε το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Τα προβλήματα όμως ποιος θα μου τα λύση με την death screen και όλα τα άλλα; Οι χρήστες Windows έχουν μπει σε έναν τρόπο σκέψης που πραγματικά αδιαφορούν για το αν θα βοηθήσουν την Microsoft ή όχι, για αυτό και πάρα πολλοί δεν δίνουν ούτε δεκάρα και κατεβάζουν τα Windows από το διαδίκτυο σπασμένο ή βρίσκουν έναν αντιγραμμένο δίσκο. Αλλά να βοηθήσουν την Microsoft σε τι έτσι και αλλιώς; Μια επιχείρηση που θέλει να τα οικονομάει είναι και οι χρήστες των Windows είναι χρήστες που θέλουν να ασχολούνται με cracks, κωδικούς, patches, επανεκκινήσεις, ιούς, τον Bill Gates να ντρέπεται όταν σε παρουσιάσεις των Windows φαίνονται τα errors δημοσίως και και και από τι φαίνεται. Τέλος πάντων κουτά λόγια και μπερδεμένα, οι χρήστες των Windows συμφεροντολόγοι είναι από τι φαίνεται στην πράξη αλλά μπορούν να πουν κάτι τέτοιο για εμάς; Έλεος δηλαδή.