Επειδή το έθεσα ως θέμα σε άλλο μου post και επειδή μπορεί να κυκλοφορεί κάτι που να μην το γνωρίζω, υπάρχει μήπως καμιά έκδοση του Ubuntu που να έχει περιβάλλον το οποίο να ταυτίζεται απολύτως με τα Windows;
Όταν λέω απολύτως εννοώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Ακόμη δλδ και η εικόνα στο desktop να είναι το γνωστό πράσινο λειβάδι. Δηλαδή να το δίνουμε στον άσχετο χρήστη, στη νοικοκυρά για παράδειγμα και να μην παίρνει χαμπάρι ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Ακόμη και ο FF να έχει interface και την εμφάνιση του ΙΕ και το VLC το skin του Windows Media Player κοκ.
Ο απλός χρήστης δεν έχει ιδέα από υπολογιστές. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πατάει εικονίδια. Αυτό το εικονίδιο για να μπω στο Internet. Εκείνο το εικονίδιο για να γράψω ένα κείμενο. Το τρίτο εικονίδιο για να ακούσω μουσική. Το άλλο εικονίδιο για να δω μια ταινία.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, όταν ο κόσμος ακούει για Linux φοβάται και αισθάνεται άβολα. Λέει εγώ δεν ξέρω από αυτά τα πράγματά (ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ). Τώρα ό,τι και να μου λέτε εσείς για ανοιχτό κώδικα και ιστορίες για αγρίους, εγώ τα ακούω βερεσέ. Εγώ τα εικονίδια μου θέλω να πατάω και να κάνω την δουλίτσα μου.
Αυτό δυστυχώς η κοινότητα του Linux δεν το έχει καταλάβει. Και μέχρι να το καταλάβει, τα παραθύρια θα έχουν την πρωτοκαθεδρία. Θα αναλωνόμαστε σε ουτοπικές συζητήσεις του τύπου "ο κόσμος πρέπει να μάθει..." και "η τάδε διανομή είναι ΣΧΕΔΟΝ ίδια με τα Windows" και φυσικά θα μένουμε στάσιμοι.
Προτιμάμε να είμαστε μια κλειστή "ελίτ" και περιμένουμε να πάει το βουνό στο Μωάμεθ.
Επειδή όμως καλή είναι η "ορθοδοξία" αλλά όταν θέλεις να βάλεις Ubuntu σε υπολογιστές που θα χρησιμοποιούνται από άσχετους δεν βοηθάει πολύ, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καμιά τέτοια έκδοση. Επαναλαμβάνω κάτι απολύτως πανομοιότυπο και όχι τύπου Windows όπως το KDE.
Αν όχι, προβλέπεται να δημιουργηθεί τιποτε σχετικό;