Ubuntu με interface Windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ubuntu με interface Windows

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 29 Σεπ 2009, 11:53

Επειδή το έθεσα ως θέμα σε άλλο μου post και επειδή μπορεί να κυκλοφορεί κάτι που να μην το γνωρίζω, υπάρχει μήπως καμιά έκδοση του Ubuntu που να έχει περιβάλλον το οποίο να ταυτίζεται απολύτως με τα Windows;

Όταν λέω απολύτως εννοώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Ακόμη δλδ και η εικόνα στο desktop να είναι το γνωστό πράσινο λειβάδι. Δηλαδή να το δίνουμε στον άσχετο χρήστη, στη νοικοκυρά για παράδειγμα και να μην παίρνει χαμπάρι ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Ακόμη και ο FF να έχει interface και την εμφάνιση του ΙΕ και το VLC το skin του Windows Media Player κοκ.

Ο απλός χρήστης δεν έχει ιδέα από υπολογιστές. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πατάει εικονίδια. Αυτό το εικονίδιο για να μπω στο Internet. Εκείνο το εικονίδιο για να γράψω ένα κείμενο. Το τρίτο εικονίδιο για να ακούσω μουσική. Το άλλο εικονίδιο για να δω μια ταινία.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, όταν ο κόσμος ακούει για Linux φοβάται και αισθάνεται άβολα. Λέει εγώ δεν ξέρω από αυτά τα πράγματά (ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ). Τώρα ό,τι και να μου λέτε εσείς για ανοιχτό κώδικα και ιστορίες για αγρίους, εγώ τα ακούω βερεσέ. Εγώ τα εικονίδια μου θέλω να πατάω και να κάνω την δουλίτσα μου.

Αυτό δυστυχώς η κοινότητα του Linux δεν το έχει καταλάβει. Και μέχρι να το καταλάβει, τα παραθύρια θα έχουν την πρωτοκαθεδρία. Θα αναλωνόμαστε σε ουτοπικές συζητήσεις του τύπου "ο κόσμος πρέπει να μάθει..." και "η τάδε διανομή είναι ΣΧΕΔΟΝ ίδια με τα Windows" και φυσικά θα μένουμε στάσιμοι.

Προτιμάμε να είμαστε μια κλειστή "ελίτ" και περιμένουμε να πάει το βουνό στο Μωάμεθ.

Επειδή όμως καλή είναι η "ορθοδοξία" αλλά όταν θέλεις να βάλεις Ubuntu σε υπολογιστές που θα χρησιμοποιούνται από άσχετους δεν βοηθάει πολύ, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καμιά τέτοια έκδοση. Επαναλαμβάνω κάτι απολύτως πανομοιότυπο και όχι τύπου Windows όπως το KDE.

Αν όχι, προβλέπεται να δημιουργηθεί τιποτε σχετικό;
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu με interface Windows

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Σεπ 2009, 12:36

Υπήρχαν διανομές σαν το Linux XP αλλά ποτέ δεν πέτυχαν και ούτε πρόκειται.
Εδώ αλλάζουν τα ίδια τα windows. Με ποια ακριβώς windows θέλεις να μοιάζει; Με τα xp; Τα vista; Τα 7;
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 29 Σεπ 2009, 12:42

Σαν το XP προφανώς. Αυτό ξέρει όλος ο κόσμος, αυτό εμπιστεύεται ;)

Εξάλλου δεν λέω για κάτι αυτόνομο. Λέω για μια "ποικιλία" του Ubuntu. Να μπορείς δλδ να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του Ubuntu και σε τέτοια μορφή. Αν είναι κάτι τελείως αυτονομο, λογικό μου φαίνεται να μην τραβήξει.
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 29 Σεπ 2009, 12:44

έγραψε:και φυσικά θα μένουμε στάσιμοι.

Είσαι απίστευτα ανενημέρωτος.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 29 Σεπ 2009, 12:46

Σχετικά με το interface των Windows που θέλει να δεί ο απλός χρήστης - και να παραμείνει η ζωή του εύκολη :eh: -δεν έχω δεί προσωπικά κάπου...

Το μόνο που έχω διαβάσει είναι οτι η εκδοση Mint πλησιάζει αρκετά. Απο την άλλη το Ubuntu έχει τόσα να αλλάξεις που μπορείς άνετα να προσαρμόσεις τις ανάγκες σου εκεί που θέλεις.
Σήμερα και στο Linux πατάς ενα κουμπάκι.. παίζει η μουσική, πατάς άλλο... μπαίνεις internet... κτλ

Δεν νομίζω να είναι και τόσο δύσκολο... :think:
το θέμα είναι αυτό που λές, ότι δεν πρόκειτε κάποιος να ασχοληθεί και να μάθει γιατί έχει συνηθήσει τα παραθύρια που σχεδόν όλα είναι στο "πιάτο" :roll:

Το Ubuntu και γενικά το Linux είναι ξεχωριστό και δεν νομίζω στο μέλλον να το γυρίσει στην εικόνα που έχουν τα παράθυρα...
Τα παράθυρα όμως πλησιάζουν σε Linuxαδικες εκδοχές σιγά σιγά... Όπως τα 7... έχει διαφορετικό στύλ με εξ-Π..δεν θα το μάθεις?
Για μένα τα πράγματα είναι απλά...
Σε ένας αρχάριο τελείως και στα παράθυρα και στο Ubuntu θα εξηγήσεις μερικά πράγματα. Είναι ο ίδιος χρόνος και κόπος. Έχω βάλει σε πόσα laptop σε συναδέλφους και φίλους ubuntu, τους έδειξα κάποια απλά πράγματα και απλα τώρα τους βοηθάω σε ερωτήματα για να καταλάβουν.. Είναι όλοι τους ικανοποιημένοι...

Όλα είναι θέμα μυαλού... ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Σεπ 2009, 12:47

Alexandros έγραψε:Σαν το XP προφανώς. Αυτό ξέρει όλος ο κόσμος, αυτό εμπιστεύεται ;)

Για να εμπιστεύεται κάποιος τα xp (λειτουργικό του 2001) θα πρέπει να μην έχει ιδέα από υπολογιστές. Άρα είτε χρησιμοποιεί windows, είτε linux, είτε mac, το ίδιο θα είναι. Γιατί να τον πείσουμε να βάλει ubuntu;

Alexandros έγραψε:Εξάλλου δεν λέω για κάτι αυτόνομο. Λέω για μια "ποικιλία" του Ubuntu. Να μπορείς δλδ να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του Ubuntu και σε τέτοια μορφή. Αν είναι κάτι τελείως αυτονομο, λογικό μου φαίνεται να μην τραβήξει.

Λογικά θα υπάρχει xp theme για gtk2 στο gnome-look.
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 29 Σεπ 2009, 13:16

Nisok έγραψε:
έγραψε:και φυσικά θα μένουμε στάσιμοι.

Είσαι απίστευτα ανενημέρωτος.

Ενδεχομένως. Αυτό που εννοώ είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Windows χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο.

Για τα άλλα θέματα που τέθηκαν. Το interface των XP είναι ένα interface το οποίο ξέρει να το χρησιμοποιεί και η κουτσή Μαρία. Προφανώς και το Ubuntu έχει κουμπάκια προφανώς και θέλει λίγο χρόνο να το μάθεις και όλα αυτά τα πράγματα που αναμασάμε ανέκαθεν.

Το ζήτημα είναι πως μέχρι να βγει μια έκδοση που να ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με τα παραθύρια, ο απλός χρήστης θα το φοβάται το Linux.

Από εκεί και πέρα μπορούμε να κάνουμε θεωρητικές συζητήσεις όσες θέλετε. Εγώ αυτό που χρειάζομαι είναι να μπορώ να δώσω στη νοικοκυρά ένα σύστημα για το οποίο δεν θα καταλάβει ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Στο οποίο θα πατάει ακριβώς τα ίδια εικονίδια. Με ότιδήποτε άλλο δεν πρόκειται να ασχοληθεί and that's that.

Είτε το δεχόμαστε και προχωράμε είτε απλώς περιμένουμε να τα θαλασσώσει η Microsoft (όπως π.χ. με τα Vista) για να μαζέψουμε κόσμο.

Σε όσους μιλάω για το Ubuntu μου λένε "που να μπαίνω τώρα στη διαδίκασία να μαθαίνω καινούργια πράγματα". Όσο και να τους εξηγώ ότι δεν είναι τίποτε σπουδαίο, δεν τους πείθω. Αν τους έδινα κάτι που να μην το ξεχωρίζουν από αυτό που ξέρουν ήδη, το πρόβλημα θα λυνόταν αυτομάτως. ;)
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Σεπ 2009, 13:23

ΚΑΘΕ λέξη που λες είναι τελείως λάθος.

- Το interface δεν μπορεί να αντιγραφεί από επίσημη διανομή (πχ της canonical) γιατί υπάρχουν copyrights.
- Και να το αντιγράψουν (που το έχουν αντιγράψει στο gnome-look), που θα βοηθήσει αν το πανομοιότυπο εικονίδιο του msn δεν ανοίγει τον windows live messenger αλλά το amsn;
- Όποιος χρησιμοποιεί το pc μόνο για facebook μπορεί να μείνει στα windows. Γιατί τόσος ζήλος να τους πείσεις να "αλλαξοπιστήσουν";
- Τα vista ήταν καλύτερα από τα xp σε νέα pc.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 29 Σεπ 2009, 13:31

@Alexandros
Έχεις μια εντελώς εσφαλμένη αντίληψη πάνω στο θέμα.

Αυτό που αποθαρίνει τους νέους χρήστες δεν είναι το χρώμα των παραθύρων αλλά οι νέες εφαρμογές και η διαφορετική φιλοσοφία.

κ.τ.λ.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 29 Σεπ 2009, 13:36

Μετέφερα τη συζήτηση στο Περί τεχνολογίας, μιας και είναι ανοιχτή συζήτηση και δεν σχετίζεται άμεσα με το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux που είναι διαθέσιμο τώρα.

προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας