Desktop forever!
Για εργονομικους λογους. Μετα απο συνεχη χρηση laptop για μια τριετια, αρχισα να εχω σοβαρα προβληματα (μουδιασμα αγκωνα, καρπου, πονοι στον αυχενα). Χρειαστηκα καποιες συνεδριες με φυσιοθεραπευτη για να ερθω στα ισια μου.
Εφτιαξα ενα μικρο Workstation, εργονομικο, με την οθονη στο σωστο υψος, το πληκτρολογιο/ποντικι σε δικο του συρταρι, στο σωστο υψος και τα προβληματα δεν ξαναεμφανιστηκαν. Μετα πεθανε και το laptop...
Καθομαι μπροστα σε terminal απο το 79... πολλοι απο σας ειτε δεν ειχαν γεννηθει, ειτε δεν ηξεραν τι ειναι το terminal. Παντα ειχα ψιλοπροβληματα με την πλατη μου τα οποια απεδιδα στο γυμναστηριο, λαθος ασκησεις κλπ. Το 99 πηρα μια μεταθεση Νορβηγια, και την πρωτη βδομαδα που ημουν στο γραφειο, ηρθε ειδικα εκπαιδευμενη τεχνικος να μου στησει το γραφειο (οχι μονο το PC αλλα και το γραφειο που εγραφα με το χερι και το σχεδιαστηριο). Αποτελεσμα... σε ενα μηνα εξαφανιστηκαν οι ενοχλησεις, οι οποιες ξαναεμφανιστηκαν 2 μηνες απο την επιστροφη μου απο Νορβηγια.
Για την ηλικια μου,
Μεγαλη οθονη
Εργονομικο workstation
Desktop για αναβαθμισεις!!
Laptop (netbook) για τις εκδρομες, διακοπες, συναντησεις εκτος γραφιου.
Φιλικα
ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279