Προστασία στο Ubuntu ??

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Προστασία στο Ubuntu ??

Δημοσίευσηαπό Bagelis » 09 Δεκ 2009, 22:50

Γεία σας παιδιά ! Είμαι καινούργιος χρήστης όπως μπορεί να καταλάβατε , και έχω μια απορία : πως προστατεύονται το linux και ιδιάιτερα το Ubuntu , γιατί δεν έχω δει κάποιο "antivirus" kai έχω βαρεθεί την πιπίλα των φίλων μου οτι και καλά μπορούν να hackaroun το linux πιο εύκολα απο ότι ένα Windows 7,Vista,Xp. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

Υ.Γ Αν δεν έβαλα το post στο σωστό μέρος παρακαλώ να το μεταφέρεται!!!
Γνώσεις ⇛ Linux:Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Χαμηλός ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04( LTS ) x64 bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel core i5 │ 8GB │Nvidia GTS 250 1Gb │8139 │ HDD Audio │ TFT 22'' │
Άβαταρ μέλους
Bagelis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Προστασία στο Ubuntu ??

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 09 Δεκ 2009, 23:02

Μπορεις να βαλεις ενα firewall αν θες...
(synaptic package manager -> γραψε "gufw")
Αλλα να σου πω την αληθεια δεν χρειαζεσαι προστασια πιστευω...Οσο για τους φιλους...Ολοι ειμαστε καλοι στα λογια...κ εγω λεω οτι σπαω ενα Mac πιο ευκολα απο ενα windows ( :crazy: :eh: :problem: :silent: )
:D :D :D :D :D

THINK LINUX BE FREE...!!!

Off topic:
Καλο ειναι να βουταμε λιγο την γλωσσα στο μυαλο πριν μιλησουμε...Και να φροντιζουμε αυτα που πεταμε να μην ξεπερνανε το μποι μας :!:
Τελευταία επεξεργασία από Alexandros_ και 09 Δεκ 2009, 23:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 09 Δεκ 2009, 23:06

Bagelis έγραψε:Γεία σας παιδιά ! Είμαι καινούργιος χρήστης όπως μπορεί να καταλάβατε , και έχω μια απορία : πως προστατεύονται το linux και ιδιάιτερα το Ubuntu , γιατί δεν έχω δει κάποιο "antivirus" kai έχω βαρεθεί την πιπίλα των φίλων μου οτι και καλά μπορούν να hackaroun το linux πιο εύκολα απο ότι ένα Windows 7,Vista,Xp. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)
Υ.Γ Αν δεν έβαλα το post στο σωστό μέρος παρακαλώ να το μεταφέρεται!!!

Καλώς ήρθες φίλε μου!
Επειδή δεν έχει antivirus το λένε αυτό? :lol:
Αυτό το χακαρισμα έχει γίνει σαν τραγουδιστές... όλοι πλέον είναι τραγουδιστές! :D Έτσι είναι και από την άλλη... όλοι είναι χακερ... :lol:

Πρέπει να τους εξηγήσεις την αρχιτεκτονική του πυρήνα του Linux να τους αναφέρεις και για τη registry στα παράθυρα... τις βιβλιοθήκες και πως χρησιμοποιούνται στα 2 λειτουργικά...
Θέλει χρόνο..
Εγώ σου προτείνω να ασχοληθείς να μάθεις για σένα 5 πράγματα παραπάνω και να δουλεύεις όμορφα και ωραία παρά να εξηγήσεις τι γίνεται...
Το έχω περάσει και εγώ αυτό... :wave:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 09 Δεκ 2009, 23:13

Antivirus δεν χρειάζεσαι (όχι ακόμα τουλάχιστον).
Τώρα για το firewall δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς, δεν νομίζω πως είναι τόσο χάκερ οι φίλοι σου :mrgreen:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Bagelis » 09 Δεκ 2009, 23:44

Δεν είναι τιποτα σπουδαίο αλπά έχω βαρεθεί κάθε φορά που πάω να τους βάλω μυαλό σχετικά με την φιλοσοφία του Open Source , αυτοί μου λένε συνέχεια την ίδια ιστορία δλδ " εσύ μην μιλάς γιατί δεν έχεις καν antivirus για να προστατευτείς , οποισδήποτε μπορεί να σε hackari όποτε το θελήσει" . Αυτό το λένε συνήθως όταν μιλούν για κάποιο σφάλμα και εγώ απλά τους λέω ότι αν έχω κάποιο πρόβλημα το μόνο που χρειάζεται είναι να μπώ σε ένα forum ( αυτό το forum εννοώ ) και να δώ πως να λύσω το πρόβλημα. Γελάω μαζί τους αλλά μετά πετάνε αυτό για την προστασία και δεν ξέρω τι να απαντήσω !!! Μάγκες και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας !!! ;)
Γνώσεις ⇛ Linux:Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Χαμηλός ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04( LTS ) x64 bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel core i5 │ 8GB │Nvidia GTS 250 1Gb │8139 │ HDD Audio │ TFT 22'' │
Άβαταρ μέλους
Bagelis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 09 Δεκ 2009, 23:52

Antivirus υπάρχει, το clamav. Απλά στο ubuntu έχεις ελάχιστες πιθανότητες να μολυνθείς, μιας και όλα τα πακέτα βρίσκονται μέσα σε repositories, ελεγμένα.
Από firewall, το linux έχει πάντα μέσα το iptables (όπως και τα windows έχουν το δικό τους ενσωματομένο firewall). Για να το διαχειριστείς υπάρχουν πακέτα με gui αλλά δεν ξέρω κανένα :(
Κατά τα άλλα, σε μια επίθεση χάκερ, το ίδιο ευάλωτοι είστε και οι δυο, οπότε δεν χρειάζεται να κοροιδεύει κανένας :P
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 10 Δεκ 2009, 00:09

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας

Για αρχή θα συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες!
Όσον αφορά το hacking δεν είμαι ειδήμων αλλά νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που σε προστατεύει περισσότερο είναι ένα firewall και όχι ένα antivirus, βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος....
Και για να ξέρεις υπάρχει ενσωματωμένο firewall στο Ubuntu το οποίο από προεπιλογή είναι απενεργοποιημένο αλλά αν θες ντε και καλά να το χρησιμοποιήσεις μπορείς να ακολουθήσεις αυτόν τον οδηγό.
Και κάτι ακόμα: παρόλο που το firewall είναι απενεργοποιημένο το Ubuntu είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην στέλνει τίποτα προς το δίκτυο, έτσι ο υπολογιστής σου είναι σαν να μην υπάρχει καν στο διαδίκτυο (εκτός και αν εσύ αλλάξεις τις ρυθμήσεις και αρχίσεις να στέλνεις πακέτα..)
Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις κάνοντας έναν έλεγχο εδώ. Απλά πάτησε το κουμπί που λέει "All Service Ports". Μόλις τελειώσει τον έλεγχο από κάτω θα σου βγάλει μία περιγραφή σχετικά με τα αποτελέσματα. Εκεί παλαιότερα έγραφε πως αυτά τα (τόσο καλά) αποτελέσματα ήταν ασυνήθιστα για windows (ναι καλά διάβασες!!) αλλά τώρα που το είδα ξανά το έχουν αφαιρέσει.....
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 10 Δεκ 2009, 00:24

Δώσε τους να διαβάσουν πως χακάρανε τα συστήματα και ποιο άντεξε απο τα 3
Mac OS X, Linux and Windows Vista Hack :mrgreen:

Και τώρα θα γίνει και νέο τεστ drive hack test http://cansecwest.com/ . :clap: :clap: :clap:
Και μετά ας κάνουν τουμπεκί πριν αμολάνε χαζομάρες :lol: :lol: :lol:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 10 Δεκ 2009, 00:30

Για βασικό firewall στο 9.10 δώσε σε τερματικό:

$ sudo ufw allow ssh/tcp
$ sudo ufw logging on
$ sudo ufw enable
$ sudo ufw status

Antivirus δε χρειάζεσαι αν εγκαθιστάς από εγκεκριμένα repositories και όχι από .deb που κατεβάζεις
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 10 Δεκ 2009, 00:41

emmsarris έγραψε:
$ sudo ufw allow ssh/tcp
$ sudo ufw logging on
$ sudo ufw enable
$ sudo ufw status

Με αυτά που αναφέρεις ναι μεν θα ενεργοποιήσει το firewall αλλά θα τα αφήσει και όλα ανοιχτά :!: :!: Κάτι αρκετά επικίνδυνο.
Καλύτερα να ακολουθήσει τον οδηγό στον οποίο τον παραπέμπω παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας