Εχει κανείς χρησιμοποιήσει Arch / άλλες διανομές ;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Εχει κανείς χρησιμοποιήσει Arch / άλλες διανομές ;

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 14 Μαρ 2010, 12:50

kito έγραψε:@sneferu,μπορείς να κοιτάξεις και αυτόν τον οδηγό απο τον Thiseas.

Off topic:
Ναι, μονο που χρησιμοποιει παραθυρα! :P

:mrgreen:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kito » 14 Μαρ 2010, 15:41

so what?Απαγορευεται?προφανως θα έχει σε καποιο partition και gentoo,αντε στην χειρώτερη σε VM/VB..
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.10 32bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 3.00GHz │ 1GB │ GeForce 8600 GT/PCI/SSE2 │ HDA VIA VT82xx │ TFT 17''
Άβαταρ μέλους
kito
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 14 Μαρ 2010, 16:26

Τώρα τελευταία έχω ψηθεί πολύ και εγώ να κάνω μια βουτιά στα βαθιά...
Gentoo, Arch ή και FreeBSD!
Εάν έχω χρόνο θα γίνει και αυτό.Πιστεύω πως μόνο και μόνο από την σωστή εγκατάσταση και συντήρηση ενός συστήματος με κάποιο τέτοιο λειτουργικό σύστημα, κερδίζεις πολλές γνώσεις και εμπειρία στο τι γίνεται στο παρασκήνιο...
Επίσης πραγματικά είναι τεράστιο + το γεγονός πως φτιάχνεις εσύ κομμάτι κομμάτι όλο το ΛΣ στα μέτρα σου!Η απόδοση του συστήματος σου εκτινάσσετε στα ύψη, καθώς δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό "αρχείο" που δεν χρειάζεσαι!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 14 Μαρ 2010, 16:47

KiRiLoS έγραψε:Η απόδοση του συστήματος σου εκτινάσσετε στα ύψη, καθώς δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό "αρχείο" που δεν χρειάζεσαι!

Ή που νομίζεις ότι δεν χρειάζεσαι... αλλά ο παθών είναι και μαθών... ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 15 Μαρ 2010, 14:20

Apopas έγραψε:
KiRiLoS έγραψε:Η απόδοση του συστήματος σου εκτινάσσετε στα ύψη, καθώς δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό "αρχείο" που δεν χρειάζεσαι!

Ή που νομίζεις ότι δεν χρειάζεσαι... αλλά ο παθών είναι και μαθών... ;)

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.Εάν δεις πως τελικά θέλεις κάτι που δεν έχεις περάσει το περνάς...
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 15 Μαρ 2010, 15:26

KiRiLoS έγραψε:Εάν δεις πως τελικά θέλεις κάτι που δεν έχεις περάσει το περνάς...

Εδώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ταχύτητα και η ευκολία...
Φαντάσου για παράδειγμα να είσαι με το laptop σου κάπου έξω και να διαπιστώσεις ότι δεν έχεις περάσει το module της ασύρματης κάρτας. ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 15 Μαρ 2010, 18:50

ftso έγραψε:
KiRiLoS έγραψε:Εάν δεις πως τελικά θέλεις κάτι που δεν έχεις περάσει το περνάς...

Εδώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ταχύτητα και η ευκολία...
Φαντάσου για παράδειγμα να είσαι με το laptop σου κάπου έξω και να διαπιστώσεις ότι δεν έχεις περάσει το module της ασύρματης κάρτας. ;)

Υποτίθεται ότι ξέρεις τι κάνεις και ότι για αυτά τα βασικά πράγματα έχεις φροντίσει από πριν!Δεν νομίζω πως γίνεται να ξεχάσεις κάτι τόσο σημαντικό!Μετά από αυτά κάνεις ότι άλλη ρύθμιση είναι να κάνεις!Δεν είναι μια απλή εφαρμογή που ξέχασες να περάσεις...
ubuntu 10.04 x32
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 15 Μαρ 2010, 19:12

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Το Gentoo, για παράδειγμα, σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις και ποιες επιλογές ενός προγράμματος θα εγκατασταθούν σε τρομερό βαθμό. Ε αυτές είναι τόσο πολλές που αν δεν έχεις μεγάλη πείρα δεν γνωρίζεις τι είναι τι ακριβώς και που χρειάζεται ή απλά πιστεύεις ότι δεν είναι σημαντική μια επιλογή. Οπότε, αργότερα, όταν πας να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα που χρειάζεται κάποιο άλλο να είναι ήδη εγκατεστημένο μαζί με μια συγκεκριμένη επιλογή, τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα καθώς το επαναχτίσιμο του παλιότερου προγράμματος ώστε να ενεργοποιήσεις την επιλογή που τότε δνε σου γέμιζε το μάτι, μπορεί να απαιτεί το επαναχτίσιμο εκατοντάδων άλλων. Κια καλά να είανι κάποιο πρόγραμμα γραφικού περιβάλλοντος. Αν είναι, όμως, η καρδιά του ίδιου του γραφικού; ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 16 Μαρ 2010, 11:14

Ψάχνοντας γιὰ μία διανομὴ κυλιόμενη, ἐγκατέλειψα γιὰ κάμποσο διάστημα τὸ Ubuntu καὶ τὸ Debian καὶ τὸ ἔριξα στὸ ψάξιμο. Ἀφοῦ ἀπέρριψα, λόγῳ δυσκολίας, τὸ Gentoo, γιὰ περίπου ἕνα δίμηνο φιλοξένησα στὸν desktop ὑπολογιστή μου τὸ Arch, ἔχοντας ἱδρώσει νὰ τὸ στήσω. Δὲν θυμᾶμαι τὶ πῆγε στραβά, ἀλλὰ ἡ κατάληξη ἦταν ἕνα μεγαλοπρεπέστατο freeze. Εὐτυχῶς τὸ home εἶναι πάντα σὲ χωριστὸ partition, ἔτσι ὅλη αὐτὴ ἡ περιπέτεια δὲν μοῦ στοίχισε πολλὰ πράγματα. Τώρα τόσο τὸ desktop μου ὅσο καὶ τὸ laptop φορᾶνε Ubuntu καὶ μόνο σὲ VB ἔχει ἐγκατασταθεῖ τὸ Sabayon 5.1 (μὲ Gnome, πάντα!), ἀφοῦ τὸ μικρόβιο δὲ λέει νὰ μὲ ἀφήσει.
Πάντως τὸ Arch, ὅσο κι ἂν δὲν μοῦ ἔκατσε, δὲν παύει νὰ μὲ τσιγκλάει σὰν ἰδέα. Ἐγὼ στὴ θέση σου θὰ τοῦ ἔδινα μιὰ εὐκαιρία στὸ Virtual Box ἢ στὸ Qemu.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 16 Μαρ 2010, 20:07

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μέσω live flash drive τις ουμπουντικές παραλλαγές, ultimate και Remix. Η δεύτερη μου αρέσει πολύ και παίζει ικανοποιητικά ακόμη και στο asus 900.
Aπό φεντοριανές, τις διανομές fedora 12 & sugar/olpc. Η Fedora 12 μου αρέσει πολύ και μοιάζει με το Ουμπούντου αρκετά. Στο στικάκι παίζει βολίδα, πιο γρήγορα από το εγκατεστημένο λειτουργικό! Όμως όταν κάνεις update χρειάζεσαι άαααααπειρη ώρα για ενημέρωση, γιατί η αποθήκευση στο στικάκι είναι αργή.
Η διεπαφή sugar είναι πολύ όμορφη για παιδιά [γι' αυτά εξ άλλου προορίζεται] αλλά για να δεις τα μαγικά που κάνει από άποψη ομαδικών εργασιών χρειάζεσαι τον υπολογιστή OLPC που δεν τον έχω, είναι και θέμα hardware .
Απόπειρες που έκανα με Puppy linux μου έσπασαν τα νεύρα, γιατί δεν αναγνώρισαν διάφορους οδηγούς, κάρτες κτλ., δεν κατάφερα ούτε στο διαδίκτυο να μπω.
Σε Asus Eee PC 900 έχω χρησιμοποιήσει μια εκδοχή του xandros αλλά τα αποθετήριά του δεν είναι ικανοποιητικά, η ενημέρωση είναι προβληματική, όμως το λειτουργικό είναι όμορφο.

Συμπέρασμα: ubuntu & fedora οι αγαπημένες μου. :D
Αυτές χρησιμοποιώ και στο σπίτι και στη δουλειά [σχολική βιβλιοθήκη], 95%.
Το 5% αφορά το σύστημα αυτοματισμού βιβλιοθηκών που λειτουργεί μόνο με windows NT [ναι το λειτουργικό του περασμένου αιώνα],
κι αυτό διότι δεν έμαθα ακόμη να χρησιμοποιώ εικονική μηχανή [wine].
Πειραματίζομαι όμως και με ελεύθερου λογισμικού αυτοματισμούς βιβλιοθηκών.

Πάντως το arch είναι ο επόμενος στόχος μου, αν το καταφέρω με live flash drive.
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας