[Poll]Ποιες άλλες διανομές linux έχετε δοκιμάσει;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ποιες άλλες διανομές linux έχετε δοκιμάσει;

Fedora
30
18%
OpenSuse
26
16%
Debian
25
15%
Mandriva
17
10%
Sabayon
9
5%
Arch
11
7%
Sidux
6
4%
Slackware
6
4%
Mint
26
16%
Άλλη (ποια;)
11
7%

Σύνολο ψήφων : 167

Re: [Poll]Ποιες άλλες διανομές linux έχετε δοκιμάσει;

Δημοσίευσηαπό malos » 29 Μάιος 2010, 01:10

fedora, SUSE, Mandriva, PCLOS, Ultimate Ubuntu, Debian, vixta, DreamLinux, mint, Arch
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 29 Μάιος 2010, 02:26

OpenSUSE, Sabayon, Arch, Mint, Ultimate Ubuntu.

Πολυ γρηγορα σχολια:
OpenSuSE: αδιαφορο
Arch: Πολυ ενδιαφερον λειτουργικο - Πολυ ενδιαφερουσα κοινοτητα, αλλα απευθυνεται σε πιο power linux users και ακομη εχω ελαχιστη εμπειρια. Σιγουρα θα το ξαναδοκιμασω στο μελλον.
Sabayon: Εντυπωσιακο! Αρκει να ελυνε καποια προβληματακια. Θα βοηθουσε αν ειχε μεγαλυτερη κοινοτητα. Επισης ειμαι συνηθισμενος στο συστημα του Debian και ολα αυτα με το Portage με ψιλοκουρασαν. Πιθανον να το δοκιμασω ξανα στο μελλον.
Mint: Ειχε καλες προοπτικες αλλα για καποιο λογο δεν μου αρεσε καθολου.
Ultimate Ubuntu: Καλη προσπαθεια, αλλα το παρακανει με ολα αυτα τα adds. Θελω κατι που να βρισκεται στο μεταιχμιο μεταξυ Ubuntu και Ultimate Edition.

Γιατι χρησιμοποιω το Ubuntu?
Ειναι ενα decent λειτουργικο, δεν εχω κανενα βασικο παραπονο και πανω απο ολα εχει πολυ μεγαλη κοινοτητα, που σημαινει πως τα περισσοτερα προβληματα λυνονται πολυ ευκολα.
Ποια διανομη προκειται να δοκιμασω στο μελλον?
Σιγουρα το Arch μολις αποκτησω αρκετη εμπειρια.
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
OS: Ubuntu 10.04 64 bit + Windows 7 64 bit (Games) (dual boot)
CPU: AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion
MoBo: ASUS Crosshair III Formula
RAM: Corsair Dominator DDR3 3X2GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5
Monitor: Samsung Syncmaster P2370 23"
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dstil » 09 Νοέμ 2010, 12:59

Παιδιά μία ερώτηση επειδή λέτε τι έχετε δοκιμάσει αλλά δεν αναφέρετε αρκετές συγκριτικές διαφορές με Ubuntu για τον υπερ-απλό χρήστη:

έχω δοκιμάσει Ubuntu, Ubuntu Netbook, Xubuntu, Lubuntu από κυρίως διανομές όλα σε 10.04 και 10.10.
και έχω τρέξει από live USB κάτι netbookοειδή όπως Meego, xPuD, και Jolicloud για δοκιμή.

Θέλω να βρώ μία διανομή που να μην βασίζεται στο Ubuntu αλλά να έχει τους αυτοματισμούς και τις ευκολίες του Ubuntu κυρίως όσον αφορά τη χρήση.
δεν με πειράζει να έχει πιο δύσκολη αρχική εγκατάσταση εφόσον βρω οδηγό.

Ευκολίες και αυτοματισμούς εννοώ:
- να μπορώ να εγκαταστήσω επιπλέον εφαρμογές με εύκολο τρόπο:
με κάτι σαν synaptic ή ακόμα καλύτερα μέσα απο τερματικό με 3 απλά βήματα 1) προσθήκη αποθετήριο 2) apt-get update 3) install

- Updates: να είναι τόσο εύκολο όσο το Ubuntu υπάρχει; δηλαδή εάν έχω κάνει εγκατάσταση μέσω προσθήκης αποθετηρίου (ppa) να παίρνει και τα Updates αυτόματα από εκει και να μην ασχολούμαι άλλο.

- Να έχει πολλές επιλογές σε εφαρμογές. Όπως φτιάχνουν έτοιμα πακέτα για εγκατάσταση μέσα απο ppa και να μην χρειάζεται να κάνω compile τον κώδικα (εκτός και είναι απλό και δεν το έχω καταλάβει). Να υποστηρίζονται τα updates σε αυτές τις εφαρμογές για εμενα είναι σημαντικό. χρησιμοποιώ αρκετά GIMP και επεξεργασία video Openshot+Blender.

- Να είναι plug&play σε πολλά όπως σε 3G internet USB stick. (το Ubuntu είναι!!!!)

Μέχρι στιγμής έχω την εντύπωση (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι το PClinuxOS ή το καινούργιο Mint (Debian και όχι Ubuntu) είναι πιο κοντά σε αυτό που ζητώ.
Θα κάνω εγκατάσταση VirtualBox (ή κάτι άλλο;) για να δοκιμάσω αυτά που θα μου προτείνετε.

Υ.Γ. αν υπάρχει και εξελληνισμένο περιβάλλον λειτουργίας μετά ακόμα καλύτερα αλλά δεν αποτελεί ιδιαίτερο κριτήριο.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε Acer Aspire 5738ZG
Προδιαγραφές ⇛ T4200│ RAM 4GB │ NVIDIA G105M (512 απο συστημα) │
Dstil
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 09 Νοέμ 2010, 13:14

Αυτό που είπες.Debian Mint.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 11 Νοέμ 2010, 21:58

Όντως debian mint.
Σίγουρα είναι πιο εύκολο (λόγω αποφασισμένων προεπιλογών) από το debian, από την άλλη όμως κάποιες ευκολίες του ubuntu λείπουν (άσε και τα σπαστικά, κατά την υποκειμενικότατη άποψη μου, menus του mιnt, αν και αυτά ευτυχώς αλλάζουν εύκολα)
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας