Εμπειρίες λοιπόν:
Αυτή τη στιγμή σου γράφω από το live cd του elemental, οπότε έχω και σαφή εικόνα:
+ Τι μου άρεσε
1. Το plymouth! (μάλλον θα το βάλω και στο ubuntu μου!)
2. Το wallpaper "the power" (πολύ καλό!!!)
3. Η υπερπληθώρα εφαρμογών
4. Το xfce αντί του lxde της προηγούμενης έκδοσης (καλή κίνηση μιας και βρέθηκε το monomaxaki με lxde)
5. Η οργάνωση του μενού.
6. Το gpicview αντί οποιουδήποτε άλλου υπέρβαρου προβολέα εικόνων.
7. Τα πρόσθετα του browser!!!
8. Η ύπαρξη του OpenOffice! Ε, πως να το κάνουμε; Βαρύ βαρύ, αλλά δε δουλεύεις με abiword και gnumeric..!
9. Η χρήση ΕΝΟΣ και συμμαζεμένου panel αντί των 2 του xubuntu
10. Η χρήση του συμμαζεμένου και κομψού gnome-brave.
* Τι μου έλειπε:
1. Ένας αναπαραγωγός μουσικής (deadbeef, audacious, exaile, κλπ) και ένας αναπαραγωγός βίντεο χωριστά (vlc, totem, κλπ).
2. Θέματα gtk, εκτός των προεπιλεγμένων του xfce.
3. Μια πιο "εξέχουσα" θέση για το διαχειριστή ρυθμίσεων του xfce...
4. Το ubuntu-tweak (που είχες στην προηγούμενη έκδοση), ίσως και το bleachbit...
-Τι δε μου άρεσε:
1. Το προεπιλεγμένο wallpaper (To power σπέρνει!!!)
2. Το f-spot. Το σιχαίνομαι και στο ubuntu!!! Πολύ καλύτερος είναι ο gthumb ο νεότερος (από τα repo του webupd8.org)
3. Η χρήση του Namoroka (namoroka, shiretoko, erumo... σαν anime ακούγονται -- ξέρω ξέρω περιοχές της ιαπωνίας είναι!!!) για το όνομά του και μόνο! Θα μπορούσε να ήταν ο abrowser (το ίδιο είναι ρε παιδί μου, αλλά άλλο να σε ρωτάνε -ποιό browser χρησιμοποιείς; -Το Namoroka και άλλο -Τον abrowser ή τον Firefox!)
4. Ο gdm που δεν έχει ούτε θέμα ούτε background! (Να υποθέσω ότι σου ξέφυγε κατά την απεγκατάσταση πακέτων του xfce?)
5. Η χρήση του emesene έναντι pidgin ή empathy που υποστηρίζουν περισσότερα πρωτόκολλα.
6. Το qbittorrent, ως qt εφαρμογή, αντί μιας gtk (deluge, transmission...)
7. O gnome-mplayer ως μοναδικός αναπαραγωγός πολυμέσων.
8. Μόνο και μόνο για να υποστηρίξουμε ελληνικά project: η χρήση του deja-dup έναντι του ελληνικού lucky backup (το οποίο είναι βέβαια σε qt, αλλά αφού έβαλες που έβαλες το qbittorrent...)
Γενικά πάντως πολύ καλύτερη προσπάθεια από οποιεσδήποτε άλλες έχω δει μέχρι τώρα. Και ΠΛΗΡΗΣ...!
σσ. Για να μη σου φανεί ότι σε πήρα από τα μούτρα κι έχω πολλά αρνητικά, να σου πω πως αν εγκαθιστούσα το elemental θα αντικαθιστούσα πολύ λιγότερες εφαρμογές απ'ότι στο xubuntu, χώρια που σ'αυτό λείπουν και βασικές εφαρμογές... Ε, στο κάτω κάτω δε μπορούμε νά'μαστε και όλοι ευχαριστημένοι! Άσε που γενικά είμαι και περίεργος άνθρωπος

.
Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά