Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

Δημοσίευσηαπό bullgr » 16 Οκτ 2008, 12:09

Διάβασα όλες τις απόψεις σας και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήρε τόση έκταση το θέμα τη στιγμή που τα πράγματα είναι απλά:
Έχεις πολλά λεφτά; Θα πάρεις ότι καλύτερο μπορείς...
Δεν έχεις πολλά λεφτά; Θα κοιτάξεις εναλλακτικές λύσεις.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, αυτή είναι η ζωή. Ο έχων και ο μή έχων.
Και αυτός που δεν έχει θα πρέπει να συμβιβαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση και όχι να γίνει κλέφτης.

Και εγώ μένω με το 14 ετών αυτοκίνητό μου Golf 3 όταν βλέπω το άλλο το μ@λ@κιστήρι να κυκλοφορεί το νέο Golf GTI που πήρε με τα λεφτά του μπαμπά. Αλλά τι να κάνω; Συμβιβάζομαι... Δεν πάω να το κλέψω επειδή είναι καλύτερο και ότι πρέπει να το αποκτήσω με οποιοδήποτε κόστος...

Ήθελα notebook... Χαλβάδιαζα το Lenovo Thinkpad αλλά δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στη τιμή του (950 ευρώ) και συμβιβάστηκα με το απλό μοντέλο της Lenovo (500 ευρώ). Τι να έφτιαχνα; Να έσπαγα τη βιτρίνα του καταστήματος το βράδυ για να το αποκτήσω;

Το ίδιο ισχύει και για το λογισμικό... Στο χώρο της εργασίας μου χρησιμοποιώ τα τελευταία 8 χρόνια photoshop. Και στο σπίτι μη μπορώντας να συνηθίσω με τίποτα το gimp διαπίστωσα ότι θέλω οπωσδήποτε το photoshop. Δεν ήμουν όμως διατεθειμένος λόγω οικονομικής στενότητας να δώσω 700 ευρώ για την καινούργια έκδοση του photoshop.

Θα μπορούσα θα μου πείτε να βάλω πειρατικό... Όμως εδώ είναι η εναλλακτική λύση που πρέπει να κάνει κάποιος. Τι έκανα; Έψαξα στο ebay και αγόρασα το photoshop 6 γνησιότατο και στο κουτί του με όλο το χαρτομάνι στη τιμή των... 50 ευρώ!!!
Και κάνω άψογα τη δουλειά μου, και είμαι και νόμιμος...

Αλλά επειδή στο θέμα του λογισμικού η κατάσταση εδώ στη Ελλάδα είναι "χύμα" και ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς νομικές συνέπειες, έχουν μάθει όλοι την εύκολη λύση: Κατεβάζουμε την τελευταία σπασμένη έκδοση του λογισμικού που θέλουμε και είμαστε οι πρώτοι "μάγκες". Εάν όμως ερχόταν ο νόμος, το κράτος, και τους μάγκωνε τους "μάγκες" και τους έλεγε "θα πληρώσεις πρόστιμο Χ10 το κόστος που αντιστοιχεί στην αξία του πειρατικού λογισμικού που έχεις" θα βλέπαμε πόσο "μάγκες" θα ήταν μερικοί.

Και αυτό περί αισχροκέρδειας των εταιριών λογισμικού, δεν συμφωνώ γιατί όταν πχ το photoshop κοστίζει 700 ευρώ και ο εργοδότης μου (εκδόσεις) βγάζει 1000 ευρώ καθαρά από μια δουλειά (πχ φυλλάδιο), κάνει απόσβεση δηλαδή το photoshop με μια δουλειά, τότε που είναι η αισχοκέρδεια;

Μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι τα επαγγελματικά προγράμματα απευθύνονται στους επαγγελματίες. Όταν τα χρησιμοποιούν επαγγελματίες τα κάνουν απόσβεση και πολύ γρήγορα μάλιστα. Αυτά τα προγράμματα δεν είναι για οικιακή χρήση... Εκεί εννοείται ότι η τιμή τους ξεφεύγει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να μιλάμε για αισχροκέρδεια ή να δικαιολογήσουμε τους πειρατές ως "αντάρτες" των καλών χρηστών.

Δεν σου φταίει η adobe που βγάζει το photoshop για επαγγελματίες εάν θέλεις εσύ να το χρησιμοποιήσεις στο σπίτι για να κάνεις επεξεργασία τις φωτογραφίες που έβγαλες στις διακοπές σου...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 16 Οκτ 2008, 15:49

Συνεχιζω να μην θεωρω κλεφτες τα πιτσιρικια που εχουν σπασμενα προγραμματα δεν μιλαω για επαγγελματιες οπου ασφαλως πρεπει να πληρωνουν τις εφαρμογες που χρησιμοποιουν αφου κερδιζουν απο αυτες χρημα.
Μακαρι καποτε να υπαρχουν εφαρμογες free για ολα και να μην αναγκαζονται να χρησιμοποιουν σπαστιρια.
Μηπως το κρατος πρεπει να επιδοτει πανεπιστημια για να βγαζουν εφαρμογες φθηνες η και τζαμπα για προσωπικη τουλαχιστον χρηση?
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Οκτ 2008, 15:56

kriti έγραψε:Συνεχιζω να μην θεωρω κλεφτες τα πιτσιρικια που εχουν σπασμενα προγραμματα δεν μιλαω για επαγγελματιες οπου ασφαλως πρεπει να πληρωνουν τις εφαρμογες που χρησιμοποιουν αφου κερδιζουν απο αυτες χρημα.
Μακαρι καποτε να υπαρχουν εφαρμογες free για ολα και να μην αναγκαζονται να χρησιμοποιουν σπαστιρια.
Μηπως το κρατος πρεπει να επιδοτει πανεπιστημια για να βγαζουν εφαρμογες φθηνες η και τζαμπα για προσωπικη τουλαχιστον χρηση?

Μήπως το κράτος πρέπει να επιδοτεί πανεπιστήμια για να βγάζουν εφαρμογές φθηνές η και τζάμπα για προσωπική τουλάχιστον χρήση Όχι , άλλα μπορούμε να έχουμε Ανοικτό Λογισμικό και στο ΑΕΙ , ΤΕΙ , ΙΕΕΚ , σχολεία κτλ και δεν χρειάζεται να πληρώσουμε τίποτα , και με μερικές ομάδες εργασίας μέσα από τα πανεπιστήμια να τις κάνουμε και καλύτερες σε μετάφραση και λειτουργία .

Υ.Γ. Είναι κλέφτες , απλός δεν τους είπε κανείς ότι υπάρχει και το άλλο ελεύθερο και εύκολο που μπορούνε να το έχουν χωρίς κόπο, άλλα όταν βλέπουν στο σχολείο , ΑΕΙ ,ΤΕΙ κτλ ότι τα προγράμματα είναι με crack το βλέπουν και το κάνουν και ίδιοι .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jarlaxl » 16 Οκτ 2008, 16:37

bullgr έγραψε:
Και αυτός που δεν έχει θα πρέπει να συμβιβαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση και όχι να γίνει κλέφτης.

Και ο Τσε Γκεβαρα για καποιους ηταν κλεφτης και για καποιους αλλους οχι αλλα απ οτι γνωριζω δεν συμβιβαστηκε(κατα γενικη αποδοχη) με την υπαρχουσα κατάσταση.

Πάντως το θεμα ειναι οτι οι ιδιες εταιρειες προωθουν/αφηνουν/χαιρονται τα σπασμενα.

Υπόθεση: Τα Μ$ win... βγαινουν ετσι ωστε να μην σπανε με τιποτα. (υπάρχουν προγράμματα που δεν τα χουν σπασει-με την εννοια οτι η σπασμενη μορφη τους ειναι ουσιαστικα αχρηστη).
Συμφέρει την Μ$ (και όλες τις εταιρειες που εχουν λογισμικο πανω σε αυτη)?
Αρα θα κανει αυτο που θα της αποδωσει μεγιστο κερδος και δλδ θα κανει ενα προιον να σπαει τοσο ωστε το σπασμενο να μην ειναι βολικο σε αυτους που το εχουν αναγκη αλλα να μπορει να ειναι ευχρηστο(θυματοποιηση) σε καποιον που δεν το ξερει ακομα και οταν το χρειαστει να ανγκαστει να το πληρωσει για να εχει πληρη υποστηριξη.

Και οσο αφορα το κρατος υπαρχει κρατος(στην ευρωπη) που εχει δωσει αδεια σε εταιρειες να αποκτουν το ΙΡ (απο τον ISP) των χρηστων που κατεβάζουν παρανομα πραγματα. Ποιες εταιρειες το κανουν αυτο? Οι εταιρειες μουσικης ταινιων κτλ αλλά οχι οι εταιρειες λογισμικου. Αν το κανε και η bobe αυτο μαλλον θα φαληριζε γτ οι νεοι χρηστες δεν θα δοκιμαζαν το bobe ακομα και αν τους ελεγαν οτι ηταν 1000 φορες καλυτερο. Θα προτιμουσαν να δοκιμασουν κατι δωρεαν και θα λεγαν θα αγορασω το bobe μετα που δεν θα το αγοραζαν γτ θα λεγαν οπως ο john-eco ουφ τωρα δεν βαριεσαι που να το μαθαινω και να τους πληρωνω. Αρα δεν θεωρω κλοπη αυτο που οι εταιρειες ουσιαστικα προωθουν και θελουν.
Άβαταρ μέλους
jarlaxl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 16 Οκτ 2008, 19:11

ενα κοριτσακι 15-16 παντω εκανε πολλη χαρα οταν της εδωσα το autocad σπασμενο πηγενε σε ΤΕΕκαι σιγουρα δεν της περισσευαν τα 1000 τοσα ευρω να το αγορασει για να το μαθει καλυτερα απο τις λιγες ωρες που το εκανε στην ταξη
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 16 Οκτ 2008, 19:17

bullgr έγραψε:Διάβασα όλες τις απόψεις σας και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήρε τόση έκταση το θέμα τη στιγμή που τα πράγματα είναι απλά:
Έχεις πολλά λεφτά; Θα πάρεις ότι καλύτερο μπορείς...
Δεν έχεις πολλά λεφτά; Θα κοιτάξεις εναλλακτικές λύσεις.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, αυτή είναι η ζωή. Ο έχων και ο μή έχων.

Και εγώ μένω με το 14 ετών αυτοκίνητό μου Golf 3 όταν βλέπω το άλλο το μ@λ@κιστήρι να κυκλοφορεί το νέο Golf GTI που πήρε με τα λεφτά του μπαμπά. Αλλά τι να κάνω; Συμβιβάζομαι... Δεν πάω να το κλέψω επειδή είναι καλύτερο και ότι πρέπει να το αποκτήσω με οποιοδήποτε κόστος...

Ήθελα notebook... Χαλβάδιαζα το Lenovo Thinkpad αλλά δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στη τιμή του (950 ευρώ) και συμβιβάστηκα με το απλό μοντέλο της Lenovo (500 ευρώ). Τι να έφτιαχνα; Να έσπαγα τη βιτρίνα του καταστήματος το βράδυ για να το αποκτήσω;

Το ίδιο ισχύει και για το λογισμικό... Στο χώρο της εργασίας μου χρησιμοποιώ τα τελευταία 8 χρόνια photoshop. Και στο σπίτι μη μπορώντας να συνηθίσω με τίποτα το gimp διαπίστωσα ότι θέλω οπωσδήποτε το photoshop. Δεν ήμουν όμως διατεθειμένος λόγω οικονομικής στενότητας να δώσω 700 ευρώ για την καινούργια έκδοση του photoshop.

Θα μπορούσα θα μου πείτε να βάλω πειρατικό... Όμως εδώ είναι η εναλλακτική λύση που πρέπει να κάνει κάποιος. Τι έκανα; Έψαξα στο ebay και αγόρασα το photoshop 6 γνησιότατο και στο κουτί του με όλο το χαρτομάνι στη τιμή των... 50 ευρώ!!!
Και κάνω άψογα τη δουλειά μου, και είμαι και νόμιμος...

Αλλά επειδή στο θέμα του λογισμικού η κατάσταση εδώ στη Ελλάδα είναι "χύμα" και ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς νομικές συνέπειες, έχουν μάθει όλοι την εύκολη λύση: Κατεβάζουμε την τελευταία σπασμένη έκδοση του λογισμικού που θέλουμε και είμαστε οι πρώτοι "μάγκες". Εάν όμως ερχόταν ο νόμος, το κράτος, και τους μάγκωνε τους "μάγκες" και τους έλεγε "θα πληρώσεις πρόστιμο Χ10 το κόστος που αντιστοιχεί στην αξία του πειρατικού λογισμικού που έχεις" θα βλέπαμε πόσο "μάγκες" θα ήταν μερικοί.

Και αυτό περί αισχροκέρδειας των εταιριών λογισμικού, δεν συμφωνώ γιατί όταν πχ το photoshop κοστίζει 700 ευρώ και ο εργοδότης μου (εκδόσεις) βγάζει 1000 ευρώ καθαρά από μια δουλειά (πχ φυλλάδιο), κάνει απόσβεση δηλαδή το photoshop με μια δουλειά, τότε που είναι η αισχοκέρδεια;

Μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι τα επαγγελματικά προγράμματα απευθύνονται στους επαγγελματίες. Όταν τα χρησιμοποιούν επαγγελματίες τα κάνουν απόσβεση και πολύ γρήγορα μάλιστα. Αυτά τα προγράμματα δεν είναι για οικιακή χρήση... Εκεί εννοείται ότι η τιμή τους ξεφεύγει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να μιλάμε για αισχροκέρδεια ή να δικαιολογήσουμε τους πειρατές ως "αντάρτες" των καλών χρηστών.

Δεν σου φταίει η adobe που βγάζει το photoshop για επαγγελματίες εάν θέλεις εσύ να το χρησιμοποιήσεις στο σπίτι για να κάνεις επεξεργασία τις φωτογραφίες που έβγαλες στις διακοπές σου...

+10

Το πως και πόσο ξεχειλώνει ο καθένας τις έννοιες αριστερά, δεξιά, καλώς, κακώς, λογικά, επανάσταση, αντίσταση, σωστό, ιδέα, δικαίωμα και άλλες ευαίσθητες έννοιες για να μπορούν να χωρούν τις προσωπικές του παραχωρήσεις, είναι θέμα για διδακτορικό.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 16 Οκτ 2008, 19:33

kriti έγραψε:ενα κοριτσακι 15-16 παντω εκανε πολλη χαρα οταν της εδωσα το autocad σπασμενο πηγενε σε ΤΕΕκαι σιγουρα δεν της περισσευαν τα 1000 τοσα ευρω να το αγορασει για να το μαθει καλυτερα απο τις λιγες ωρες που το εκανε στην ταξη

Εδώ θίγονται άλλα ζητήματα - πρώτον η άθλια κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τα σχολικά εργαστήρια και δεύτερον αυτό του ποιός αποφασίζει σε ποιό λογισμικό θα εκπαιδευτεί κάποιος και το πως λαμβάνεται αυτή η απόφαση...
Ακόμη και σε πλαίσια που ένα συγκεκριμένο πακέτο λογισμικού δεν "προωθείται" (π.χ. ECDL που δε λέει οτι πρέπει να εκαπιδευτείς πάνω σε συγκεκριμένη πλατφόρμα/εφαρμογές) μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα οτι οι "όροι του παιχνιδιού" μας επιβάλλουν πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις (π.χ. τα τεστ για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση αφορούν αποκλειστικά ένα συγκεκριμένο λειτουργικό και συγκεκριμένες εφαρμογές - πως εγώ θα εξεταστώ σε κάτι άλλο;;;;;)

Πάντως, όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε τμήματα πληροφορικής, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες παρέχουν τις εφαρμογές δωρεάν για αποκλειστικά εκπαιδευτικούς λόγους (π.χ. η MS μέσω του MSDNAA) - αλλά προφανώς με σκοπό ο αυριανός επαγγελματίας να είναι εκπαιδευμένος σε αυτές και εξαρτημένος από αυτές...

Παρ' όλα αυτά, η πειρατία παραμένει παράνομη πράξη και είναι καταδικαστέα (από εμένα τουλάχιστον στο μέγιστο βαθμό), όσο ακριβό και αν είναι ένα προιόν.
Η λύση δεν είναι το πειρατικό αντίγραφο, γιατί έτσι συμβάλλουμε στη διαιώνιση του προβλήματος - το προϊόν παραμένει δημοφιλές και τις περισσότερες φορές εδραιώνεται στην αγορά - π.χ. Windows, Photoshop, Nero κλπ. - με αποτέλεσμα όταν αύριο κάποιος το χρειαστεί για επαγγελματικούς σκοπούς να αναγκαστεί να το αγοράσει (αφού αυτό ξέρει - αυτό εμπιστεύεται).

Η λύση είναι η επανεξέταση των αναγκών μας, η έρευνα αγοράς, η δοκιμή και η προσπάθεια.
(Βέβαια, για να ευδοκιμήσουν όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις - π.χ. όταν ο καθηγητής σου ζητά να του παραδώσεις την εργασία ως zipped Workspace του MS Visual Studio αλλιώς δε τη δέχεται δεν έχεις και πολλά περιθώρια...)
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Οκτ 2008, 20:14

έγραψε:Πάντως, όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε τμήματα πληροφορικής, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες παρέχουν τις εφαρμογές δωρεάν για αποκλειστικά εκπαιδευτικούς λόγους (π.χ. η MS μέσω του MSDNAA) - αλλά προφανώς με σκοπό ο αυριανός επαγγελματίας να είναι εκπαιδευμένος σε αυτές και εξαρτημένος από αυτές...

Επειδή ενασχολήθηκα με αυτά λίγο να ξέρετε δεν είναι καθόλου δωρεάν , δωρεάν το γράφουνε έχει κόστος και μάλιστα κανονικό πολλές φορές όταν δεν είναι για πολλές άδειες άλλα για λίγες , τίποτα δεν είναι δωρεάν απο την MS ειδικά , με μικρότερο κόστος ίσος όχι δωρεάν , μην το πιστεύετε .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 16 Οκτ 2008, 21:16

Mου φαινετε περιεργη μια τετοια συζητηση σε αυτο το forum.Οταν υπαρχει μονοπολειο (κρατικο η οχι) ,η δυνατοτητα επιλογης δηλαδη,τοτε η ενοια κλοπη αποκτα μποσικα ενοιοτε και μεγαλα.Δεν βγαζω το ψωμι μου με το pc.Αν ομως το εβγαζα και το λογισμικο ηταν 1 (m$) ,τοτε....... Αυτος ομως δεν και ο λογος υπαρξης αυτου του forum; Η διαδοση και υποστηριξη του ελευθερου λογισμικου με ανεξοδες λυσεις για τον απλο χρηστη και την δυνατοτητα επιλογων για τον επαγγελματια.
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 16 Οκτ 2008, 22:19

εχετε σκεφτει ποτε οτι το ιντερνετ ειναι το μοναδικο σημειο οπου δεν υπαρχουν πλουσιοι και φτωχοι.................
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας