Κάποια καλή πλατφόρμα ιστοσελίδας;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάποια καλή πλατφόρμα ιστοσελίδας;

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 09 Φεβ 2011, 15:50

ναι το δοκιμασα σε joomla αλλα δεν βρηκα το extension/module που θα κανει αυτο που θελω
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 09 Φεβ 2011, 16:11

M.Jackson έγραψε:ναι το δοκιμασα σε joomla αλλα δεν βρηκα το extension/module που θα κανει αυτο που θελω

Στο drupal έψαξες; Μου κάνει εντύπωση τι είναι αυτό πυο μπορεί να θες και να μην το βρίσκεις, ανάμεσα σε χιλιάδες extentions!! Τι ακριβώς θες να φτιάξεις;
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 09 Φεβ 2011, 16:34

M.Jackson έγραψε:Καλησπέρα θέλω να δοκιμάσω κάτι και χρειάζομαι μια καλή πλατφόρμα ιστοσελίδας με την οποία να μπορώ να κάνω εγγραφή σαν χρήστης και να έχει ένα control panel και να μπορεί να ανεβάζει αρχεία από το pc στον server μέσο αυτού. Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Κάθε CMS έχει τρόπο για να «ανεβάζεις» αρχεία.
Αναζήτησε για «file management», π.χ. http://extensions.joomla.org/extensions ... management

Προσωπικά προτείνω WordPress που έχει και αυτό File Management, και μπορείς να «ανεβάσεις» και πολλαπλά αρχεία. Τώρα όλα το επιτρέπουν αυτό.
Ανάλογα με τον πάροχο (webhosting) που έχεις, αν επιτρέπει SFTP, μπορείς να κάνεις μια σύνδεση με το Nautilus του Ubuntu, οπότε θα έχεις ένα παράθυρο του Nautilus που θα είναι τα απομακρυσμένα αρχεία. Κάνεις αντιγραφή και επικόλληση, κτλ, και όλα αυτά με την ασφάλεια του SSH.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 09 Φεβ 2011, 20:51

digibill έγραψε:
M.Jackson έγραψε:ναι το δοκιμασα σε joomla αλλα δεν βρηκα το extension/module που θα κανει αυτο που θελω

Στο drupal έψαξες; Μου κάνει εντύπωση τι είναι αυτό πυο μπορεί να θες και να μην το βρίσκεις, ανάμεσα σε χιλιάδες extentions!! Τι ακριβώς θες να φτιάξεις;

Αυτό που ψάχνω είναι λίγο πολύπλοκο δηλαδή:
α) Να δημιουργώ εγώ έως admin users που θέλω (εγγραφή) αλλά όχι ανοικτό για όλους
β) Κάθε user μου να έχει δικό του folder στον server και να μην έχει πρόσβαση άλλως εκτός από τον user
γ) μεσω του control panel που θα έχει ο user να μπορεί να κάνει: upload, download, delete τα αρχεια του

αυτα.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 09 Φεβ 2011, 22:29

M.Jackson έγραψε:
Αυτό που ψάχνω είναι λίγο πολύπλοκο δηλαδή:
α) Να δημιουργώ εγώ έως admin users που θέλω (εγγραφή) αλλά όχι ανοικτό για όλους
β) Κάθε user μου να έχει δικό του folder στον server και να μην έχει πρόσβαση άλλως εκτός από τον user
γ) μεσω του control panel που θα έχει ο user να μπορεί να κάνει: upload, download, delete τα αρχεια του

αυτα.

Και το joomla και το drupal τα κάνουν αυτά με την χρήση διαφορετικών πρόσθετων. Δυστυχώς δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο αυτή την στιγμή να σε καθοδηγήσω βήμα - βήμα, είμαι 100% σίγουρος όμως ότι έχω συναντήσει σχετικά πρόσθετα σε joomla και drupal που δούλεψα πρόσθετα.
Βέβαια, εάν δεν επιθυμείς άλλες λειτουργίες, ίσως να ήταν πιο πρακτικό να έκανες την δουλειά σου μέσω ftp, δημιουργώντας απλά στον server σου έναν ftp λογαριασμό για κάθε χρήστη που επιθυμείς και δίνοντας τα απαραίτητα permissions.....
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 09 Φεβ 2011, 22:36

οκ θα ξανα ρίξω μια ματια εγω και αν δεν βρω κατι θα ζητησω ξανα την βοήθεια σας :)
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 14 Μάιος 2011, 13:15

Σχετική ερώτηση, για να μην ανοίξω άλλο θέμα: Βλέπω ότι το synaptic εγκαθιστά το drupal 6. Όμως το 7 ήδη κυκλοφορεί σε σταθερή έκδοση. Εγκαθιστώ αυτό που μου προσφέρει σήμερα το synaptic και κάποια στιγμή θα μου δοθεί δυνατότητα αναβάθμισης, ή να εγκαταστήσω το 7 εκτός synaptic;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μάριος Ζηντίλης » 14 Μάιος 2011, 19:19

Το 7 εκτός Synaptic. Όλα τα CMS έχουν τρύπες ασφαλείας, και πρέπει να κυνηγάς τις καινούριες εκδόσεις και αναβαθμίσεις συνεχώς. Πρόσφατα κλήθηκα να βοηθήσω σε μια εγκατάσταση Joomla η οποία ήταν θύμα επίθεσης, και ούτε το θέαμα ήταν ωραίο, ούτε η εμπειρία ευχάριστη (αν και διδακτική), ούτε και η λύση ήταν εύκολη... Πάντα τις πιο πρόσφατες εκδόσεις!
Άβαταρ μέλους
Μάριος Ζηντίλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 14 Μάιος 2011, 21:40

ok, ευχαριστώ Μάριε, αυτό θα κάνω.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 15 Μάιος 2011, 07:49

Μάριος Ζηντίλης έγραψε:Το 7 εκτός Synaptic. Όλα τα CMS έχουν τρύπες ασφαλείας, και πρέπει να κυνηγάς τις καινούριες εκδόσεις και αναβαθμίσεις συνεχώς. Πρόσφατα κλήθηκα να βοηθήσω σε μια εγκατάσταση Joomla η οποία ήταν θύμα επίθεσης, και ούτε το θέαμα ήταν ωραίο, ούτε η εμπειρία ευχάριστη (αν και διδακτική), ούτε και η λύση ήταν εύκολη... Πάντα τις πιο πρόσφατες εκδόσεις!

To drupal 6 δεν έχει κενά ασφαλείας σε σχέση με το 7. Μάλιστα, το 6 συνεχίζει να ανανεώνεται κανονικά με security patches παράλληλα με το 7.
Επειδή τα έχω δουλέψει κατά κόρον και τα δυο, το 7 είναι αρκετά πιο καλοστημένο σε κάποια πράγματα (έχει καλύτερη δομή των σελίδων διαχείρισης και έχει ενσωματώσει στον πυρήνα μερικά πολύ χρήσιμα modules που πριν ήταν ανεξάρτητα) αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχει τεσταριστεί στον βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί το 6, και επιπλέον δεν εχουν κυκλοφορήσει όλα τα modules με έκδοση για αυτό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα. πρόσφατα έστηνα ένα cms για μια σελίδα τρίτου και αφού έστησα όοοοοοοοοοοολο το site πάνω σε drupal 7 (για να του έχω περασμένη τη νεώτερη έκδοση, καθώς η αναβάθμιση από 6 σε 7 δεν είναι και το πιο απλό πράγμα) τελικά διαπίστωσα ένα bug του 7 με την διαχείριση εικόνων!! :wtf: :wtf: Καθώς η προθεσμία τελείωνε και άκρη δεν βρισκόταν, αναγκάστηκα να στήσω εξαρχής το site σε drupal 6 :!:

Εγώ προς το παρόν συστήνω drupal 6.........
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας