simosx έγραψε:είμαστε πολλά μέλη, και θέλουμε υπολογιστές δίχως Windows. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε το πρόβλημα ότι ο υπολογιστής με Linux δε συγκρίνεται με τον αντίστοιχο με Windows, και ως πελάτες βγαίνουμε χαμένοι.
Φίλε Σίμο ο υπολογιστής είναι ένας. Τι πάει να πει υπολογιστής με Linux και υπολογιστής με windows; Προσωπικά δεν την δέχομαι αυτή την διάκριση, γιατί όποτε το ακούω αυτό νιώθω (με όλο μου το σεβασμό) σαν "άτομο με ειδικές ανάγκες".
Είπαμε. Άλλο το λειτουργικό, άλλο το μηχάνημα. Οι υπολογιστές πρέπει να πωλούνται χωρίς λειτουργικό. Όποιος το θέλει να το ζητάει και να το αγοράζει χωριστά. Τέλος.*
Αν αρχίσεις τις συγκρίσεις μεταξύ των μηχανημάτων, πέφτεις στην παγίδα τους. Σου λένε άλλος κωδικός, άλλο μηχάνημα και μπλα, μπλα, μπλα... ΟΧΙ. Το τάδε μηχάνημα θέλω και το θέλω χωρίς λειτουργικό. Έτσι απλά το θέλω να διακοσμήσω το τραπεζάκι μου στο σπίτι.
logari81 έγραψε:Καραμπινάτη περίπτωση για να συμπεριλφθει στα γράμματα που στέλνουμε στην Ευρωπαική ένωση. Το έχω δει και σε άλλα καταστήματα αλλα δυστυχώς δεν τα έχω συγκρατήσει. Καποιος που έχει χρόνο και διάθεση ας βρει καμια 10αρια τετοια και ας τα στειλουμε στις αρμοδιες αρχές της ΕΕ.
Καμία (Ευρωπαϊκή;) ένωση και καμία δημόσια αρχή δεν θα ασχοληθεί με την τιμολογιακή πολιτική των εταιριών. Τόσο θέλουν, τόσο χρεώνουν. Το θέμα είναι να καταλάβουν (με την σθεναρή στάση μας), ότι το λειτουργικό (καθώς συνοδεύεται από την δικιά του EULA) δεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι όπως ισχυρίζονται, αλλά πρέπει να πωλείται χωριστά.
Το να βρεις ανάλογες περιπτώσεις δεν λέει τίποτα. (Σαν τεχνικός μπορώ να σου πω δεκάδες) Εμείς οι καταναλωτές πρέπει να αρχίσουμε να τιμωρούμε τις εταιρίες και όχι οι "ενώσεις". (Ας θυμηθούμε την περίπτωση της
System-γκαφ που ενώ στην αρχή έκανε μήνυση μετά τα μάζεψε όλα!)
Αυτό δεν γίνεται με "γράμματα διαμαρτυρίας". Ο τρόπος είναι απλός. Κύριοι(;) πήρα το μηχάνημα που ήθελα, πάρτε πίσω τα παντζούρια και αποδώσετε μου την χρηματική διαφορά. Τελεία και παύλα. Αν συνοδευτεί αυτό, με μια προσφορά κατάθεσης του ποσού αυτού, υπέρ της κοινότητας, αυτό θα ήταν ότι το καλύτερο. (Να δω την MS να χρηματοδοτεί άθελα της το Linux και τι στον κόσμο!).
Υ.Γ. * Και μην μου πει κανείς για το γνωστό βίντεο!