linuxman έγραψε:
Πόσο βγήκαν τα μεταφορικά απο εκεί ?
Αξίζει να το κάνεις , δεν θα ήτανε να πιο φτηνά να πάρεις ένα Dell εδώ και να βάλεις από πάνω το Λίνουξ ?
Όπως έγραψα και πάνω η μεταφορά έγινε μέσω γνωστού. Δηλαδή η dell έστειλε το laptop στην αμερική. Αποκεί το laptop συσκευάστηκε (τυλίχτηκε σαν δώρο) και ήρθε στην αμερικάνικη βάση 115 στη Σούδα Χανίων (χωρίς τελωνείο δηλαδή). Η πρώτη αποστολή μέσα στην αμερική δεν κόστισε τίποτα γιατί ήταν προσφορά της μαμάς DELL. Η δεύτερη πάλι δεν κόστισε τίποτα γιατί έγινε για λογαριασμό ενός φίλου που δουλεύει εκεί(στην βάση) και είναι Αμερικανός υπήκοος.
Φυσικά αν δεν είχα ξανακάνει κάτι τέτοιο δεν θα έμπαινα στον κόπο ούτε καν να το ψάξω. Αλλά για μένα ήταν απλά ένα τηλέφωνο και το επιχείρησα γιατί είχα το know how. Εξάλλου ήθελα να δώ πως είναι, τί δουλεία έχει γίνει. Μεταξύ μας ήθελα απλά να νιώσω πως είναι να ανοίγεις το laptop και να μην έχει windows πάνω. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά είναι αλλιώς να νιώθεις οτι σε υπολογίζουν. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι το προεγκατεστημένο linux(ή όποιο άλλο ελεύθερο λογισμικό) είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε στα σχολεία, στο δημόσιο κτλ...
Τέλος αυτό που έχω να πώ είναι οτι αν έπαιρνα από εδώ το laptop και του έβαζα Ubuntu θα ήταν ακριβώς το ίδιο αφού στο laptop δεν παρατήρησα πουθενά ουσιαστική παρέμβαση της DELL. Πέρα απο τα desktop wallpapers και to recovery δηλαδή. Προφανώς η "παρέμβαση" της εταιρίας ήταν η συναρμολόγηση linux friendly hardware. Έτσι δεν νομίζω οποιαδήποτε διανομή να "αντιμετωπίσει" πρόβλημα να κάτσει πάνω. Το λέω αυτό γιατί κάποια απο τα μικρά notebook που βγαίνουν με προεγκατεστημένο linux (λέμε τώρα..... όσο το limpus και το Xandros είναι linux) έχουν και κάποιους proprietary drivers για κάποιες συσκευές γραμμένους από την μαμά εταιρία.