Εγώ μέχρι στιγμής έχω συναντήσει δύο κατηγορίες ατόμων που επιλέγουν mac.
Η μία είναι χρώμα, γραφικό περιβάλλον και η άλλη επαγγελματίας, εργάζομαι δημιουργώ.
Και τις δύο κατηγορίες τις χαίρομαι αρκεί να περνούν καλά οι άνθρωποι.
Εγώ έχω Sony Vaio το μοντέλο που αναφέρεται στην υπογραφή. Ποτέ δεν θα αγόραζα Sony για τον λόγω που προαναφέρεται.
Η αγορά έγινε όμως γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο τους "ξέμεινε" (stock) και το αγόρασα από 1050 euro 670 euro πριν τρία χρόνια περίπου.
Εμένα μου αρκεί που τρέχει άριστα linux.
Υπολογίζω και σε κάτι ακόμα για το μέλλον. Ένα laptop έχει την στενότητα της αναβάθμισης και της διάρκειας ζωής. Δες λίγο τις αντιστάσεις και τους πυκνωτές που είναι έτοιμοι να εκραγούν στριμωγμένοι σ' ένα τόσο μικρό χώρο. Χωρίς την βάση με επιπλέον αεεεεεεερα θα τα είχε "τινάξει" το καημένο.
Οπότε θα προτιμήσω ένα πύργο με μία μητρική που να έχει φουτουριστικές τάσεις, να βλέπει όσο το δυνατόν γίνεται μπροστά για να μπορώ να αναβαθμίσω.
Ποτέ όμως δεν αναφέρομαι με σιγουριά, τάσεις πολλές υπάρχουν, μονοπάτια πολλά, γούστα και διάθεση ψυχής και τσέπης.
Τελικά πολλά είναι αυτά που μου αρέσουν. Κάτι στα γρήγορα πάνω στα πόδια μου να κάνω, κάτι φανταστικό σε μεγάλη οθόνη να χαζέψω και τώρα παλεύω στον κόσμο του Arch να δημιουργηθώ.
Ο υπολογιστής είναι το μέσο. Η καρδιά, η ζωή είναι το λειτουργικό και μάλιστα το ανοιχτό.