Windows 8 μια αποτυχία (;)

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Windows 8 μια αποτυχία (;)

Δημοσίευσηαπό geosanto » 14 Σεπ 2011, 13:45

ALdaperan έγραψε:Θέλω να σου πώ ότι υπάρχουν χρήστες που έχουν ήδη κουραστεί απο τα windows και ενδεχομένως αυτό να αποτελέσει την αφορμή

Δεν διαφωνώ. Πάντα και παντού υπάρχουν οι δυσαρεστημένοι. Αλλά το ξαναλέω. Οι πλειοψηφία των χρηστών δεν το βλέπει ως εναλλακτική λύση. Παραμένει στα windows και απλά περιμένει την επόμενη έκδοση. Η μειοψηφία της μειοψηφίας αναζητεί εναλλακτικά λειτουργικά. Άλλα το GNU/Linux δεν θέλει μόνο αυτούς. Τους θέλει όλους. Ακόμα και τους ευχαριστημένους από τα windows. Το θέμα είναι να βρει τρόπο να τους κερδίσει. Αυτό βέβαια δεν γίνεται με ευχολόγια, ούτε με ευσεβείς πόθους, αλλά με πλήρη κατανόηση της ροής των γεγονότων και την υιοθέτηση των βέλτιστων αποφάσεων γι' αυτό.

ALdaperan έγραψε:Θεωρείς επιτυχημένα τα windows 7 ?

Ακόμα και εγώ να τα θεωρήσω αποτυχημένα, το μερίδιο αγοράς θα με διαψεύσει.

ALdaperan έγραψε:Ας μην ήταν προεγκατεστημένα σε τόσους προς πώληση υπολογιστές και θα σου έλεγα εγώ πόσες άδειες θα είχε πουλήσει η ms

Ναι άλλα ως γνωστόν με "αν" και "άμα" είναι γεμάτη η ιστορία.

ALdaperan έγραψε:
Για εμένα για παράδειγμα τα tablets είναι ανούσια
πιστεύω ότι τα tablets δε θα μπούνε σε κάθε σπίτι όπως κατάφερε το desktop και το laptop
στόχος κατ'εμέ θα έπρεπε να ήταν αυτά τα 2 και μετά τα tablets
το Cloud computing , μερικές εφαρμογές Cloud είναι χρήσιμες
το να στηθεί ένα ολόκληρο λειτουργικό σε αυτά τα πρότυπα (βλέπε chrome os ή firefox ετοιμάζει παρόμοιο τώρα ) είναι κάτι περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν θα το χρησιμοποιήσουν πολλοί χρηστές .. ίσως ένα 3-4% των χρηστών (;) μπορεί και λιγότερο

Όπως θα πρόσεξες όλες είναι προσωπικές εκτιμήσεις και μόνο. Στο μαγαζί μου η μεγάλη πλειοψηφία μου ζητάει τα ακριβώς αντίθετα. Κάποτε λέγαμε τα ίδια για τα κινητά. Ότι θα ασχολούνται μόνο μικρές και εξειδικευμένες εταιρίες, όπως και ότι το μερίδιο αγοράς τους θα είναι επίσης ένα 3-4% γιατί είναι κάτι που αφορά τους πολύ πλούσιους χρήστες. Η συνέχεια είναι γνωστή.
Γνώσεις Linux: Καλές┃Προγραμματισμός: Ναι┃Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 14 Σεπ 2011, 14:06

ALdaperan έγραψε:

Πραγματικά αν είχε τόσο καλό promotion το ΕΛ/ΛΑΚ και το Ubuntu θα είχε κάνει θραύση . Υπάρχει κάποιος που δεν το πιστεύει αυτό ; Σε promotion υστερεί το Linux μόνο !!!

Γιατί το λές αυτό ; Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει και τις καλύτερες εντυπώσεις από το μέσο χρήστη

Μήπως το linux δεν έχει καλό promotion (πόσο μάλλον εφάμιλο των windows) επειδή δεν είναι εμπορικό προϊόν; Γιατί να κάνεις promotion σε κάτι μι εμπορικό; (και όταν λέω promotion, εννοώ εμπορική διαφήμιση, συμφωνίες με oem κατασκευαστές κλπ. Γιατί από φίλο σε φίλο, όλοι προτείνουμε linux).

Εγώ στα διάφορα φορουμς πάντως που "κυκλοφορώ", βλέπω ενθουσιασμό για τα windows 8.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konsoulito » 14 Σεπ 2011, 18:30

toumbo έγραψε:Δειτε και αυτο http://goo.gl/h5Tjv Εντιπωσιαστηκε ο τυπος!!Που να εβλεπε το λινουξ και το kde!!!

Φίλε toumbo, εγώ έγραψα το παραπάνω άρθρο το οποίο παραθέτεις και μπορώ να σου επιβεβαιώσω πως έχω ιδέα από linux (συγκεκριμένα ubuntu, όχι σε προχωρημένο επίπεδο όμως) και τα χρησιμοποιώ ως μόνιμο λειτουργικό στο laptop μου. Το θέμα είναι πως κάποιοι είναι τόσο κολλημένοι με ένα λειτουργικό (είτε linux είτε windows είτε mac os είτε ό,τι άλλο) και δε θέλουν να βλέπουν καν τα υπόλοιπα. Η γνώμη μου για το windows 8 είναι αυτή στο άρθρο που έδωσες και δεν αλλάζει ό,τι λειτουργικό κι αν χρησιμοποιώ.
konsoulito
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geosanto » 14 Σεπ 2011, 18:42

Φίλε @konsoulito αν και ετεροχρονισμένα καλώς ήρθες.

Όπως θα σου πουν φαντάζομαι και οι υπόλοιποι συμφορουμίτες, δεν είμαστε κολλημένοι με ένα λειτουργικό. Μην το βλέπεις έτσι γιατί χάνεις τα περισσότερα.

Ποια είναι αυτά; Η ελευθερία στον τρόπο σκέψης, η βοήθεια προς το κοινωνικό σύνολο καθώς και η απελευθέρωση κλειστών προτύπων και νοοτροπιών.

Y.Γ Μην πει κάποιος ότι η Μικρο-μαλακή δεν κάνει βήματα προόδου.

The new blue screen of death.

Σαφώς καλύτερη από την παλιά.

Γνώσεις Linux: Καλές┃Προγραμματισμός: Ναι┃Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 14 Σεπ 2011, 22:42

Θα συμφωνήσω σχετικά με τα σχόλια για τα χρ, ήταν μια άκρως πετυχημένη έκδοση windows γιατί ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με ότι προηγούμενο είχε κυκλοφορήσει η microsoft.
Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια μετά την εμφάνισή τους χρησιμοποιούνται ευρύτατα.
Τα vista ήταν μια αλόγιστη στροφή στο eye candy, και τα 7 ήταν τα vista όπως εξαρχής θα έπρεπε να είναι.
Και πάλι θα σταθώ όμως στα χρ, διότι ότι τα ακολούθησε δεν ήταν επαναστατικό σε σχέση με ότι προϋπήρχε.
Σε ακολουθία των ανωτέρω θεωρώ τα 7 <<καλά>> windows, όπως ας πούμε υπάρχουν και καλές μπύρες.
Το θέμα είναι ότι ...δεν πίνω μπύρα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 15 Σεπ 2011, 01:24

Πολύ το περιπλέκουν το unity το βρίσκω ποιο μαζεμένο και συνετό. Δεν έχει 500 περιβάλλοντα να εναλλάσεις αλλά ένα.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 15 Σεπ 2011, 10:17

dim459 έγραψε:
Και πάλι θα σταθώ όμως στα χρ, διότι ότι τα ακολούθησε δεν ήταν επαναστατικό σε σχέση με ότι προϋπήρχε.

Τι το επαναστατικό είχαν τα xp; Και για να πω κι εγώ την άποψή μου, πιστεύω πως η τεράστια διάδοση των xp οφείλεται στο ότι τότε άρχισε ο μέσος αγοραστής να παίρνει pc (εγώ τουλάχιστον με xp άρχισα να ασχολούμαι με pc, και οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου. Ε, πρόλαβα και λίγο τα μαγευτικά windows me :P ). Και φυσικά, ακόμα και σήμερα, οι εταιρίες δεν αλλάζουν λόγω του ότι δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω (εξάλλου, δεν χρειάζονται καν xp, απλά μια πλατφόρμα που να τρέχει το εξειδικευμένο software τους, αφού έχουν μια ήδη, απλά δεν τους νοιάζει), οι home users δεν αλλάζουν λόγω συνήθειας.
Κατά τα άλλα, τα xp είναι μια μεγάλη τρύπα ασφαλείας, που χωρίς (βαρύ) antivirus κολλάς ιό ακόμα και χωρίς ιντερνετ :P
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 15 Σεπ 2011, 10:59

tolis_01 έγραψε:Κατά τα άλλα, τα xp είναι μια μεγάλη τρύπα ασφαλείας, που χωρίς (βαρύ) antivirus κολλάς ιό ακόμα και χωρίς ιντερνετ

Aνετα , μου είχαν φέρει ένα φλασάκι να τους περάσω κάτι και είχε ιό μέσα ο οποίος πέρασε στον υπολογιστή μου μόνο και μόνο επειδή έκανα plug in το φλασάκι και όχι μόνο αυτό αλλά σε όποιο φλασακι έβαζα μετά περνούσε και το trojan και όπου έκανες plug το φλασάκι κολλούσε το άπαν σύμπαν :lol:

Kαλά οι τρύπες ασφαλείας δεν είναι μονo στα xp αλλά και στα 7 που θεωρούν το καλύτερο λειτουργικό της ms ( τρελή πλύση εγκεφάλου για να το πιστέψεις ) . Ακόμα και το καλύτερο antivirus να έχεις πάλι θα γεμίσεις ιούς
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 15 Σεπ 2011, 11:42

geosanto έγραψε:Η Μικρο-μαλακή έχει την ικανότητα, μέσω της τεράστιας διαφήμισης που θα κάνει, να το κάνει επιτυχία. Δεν θα άφηνε πότε την ιερή αγελάδα της (windows) να ξεπέσει.

Ακριβώς . Αν κρίνω από το τί παντελόνια πείθεται να αγοράσει η πιτσιρικαρία με την διαφήμιση ( στην Κρήτη τα ορίτζιναλ λένε βράκες και δεν φτιάχνονται από denim ) το μόνο που θα γίνει θα είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις των touch screen . Πράγμα καλό , γιατί θα κατέβουν οι τιμές στις άλλες για εμάς που προτιμάμε τις παραδοσιακές οθόνες .
Τελευταία επεξεργασία από fkol k4 και 15 Σεπ 2011, 11:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS) ◉ Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 15 Σεπ 2011, 11:54

Κάπου στο http://news.softpedia.com/ είχα διαβάσει πως λόγω των κακών εντυπώσεων των desktop users για τα 8, των παραδοσιακών καταναλωτών της ms, θα βγεί μια ειδική έκδοση για desktops με την σημερινή φιλοσοφία της ms για τις διεπαφές.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας