Google-Facebook-Microsoft

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Κατα την άποψη σας η google βαδίζει στα μονοπάτια της Mιcrosοft?

ΝΑΙ
8
31%
ΟΧΙ
7
27%
ΙΣΩΣ
2
8%
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
4
15%
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
5
19%

Σύνολο ψήφων : 26

Re: Google-Facebook-Microsoft

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 30 Νοέμ 2011, 23:48

Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 16 Δεκ 2011, 11:53

:?: :?: :?:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 05 Φεβ 2012, 19:04

lucinos έγραψε:εγώ ψηφίζω προφανώς όχι. Η Google ανοίγει ολότελα καινούργιους δρόμους στην διαβολικότητα, σαφέστατα δεν ακολουθεί.

εχεις απολυτο δικιο .Ειναι με διαφορα η διαβολικοτερη απο ολες τις εταιρείες
Λειτουργικό ⇛ lxde debian 12
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 05 Φεβ 2012, 19:27

Χαρακτηρίζουμε μία εταιρεία διαβολική επειδή κατασκευάζει ένα λειτουργικό ή κάποιο software το οποίο δεν είναι ΕΛΛΑΚ ?
Για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να πουλήσει ?
Για το ότι χρησιμοποιεί τους servers που έχει για να καταγράφει τις κινήσεις των χρηστών ?
Έτσι ήταν ο κόσμος από καταβολής του. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς σαν χρήστες υπολογιστών (μιας και είμαστε μια τέτοια κοινότητα).
Αν δεν θέλουμε να είμαστε εξαρτημένοι ή να νοιώθουμε ότι μας χρησιμοποιούν φροντίζουμε να μην χρησιμοποιούμε τις εν λόγω υπηρεσίες και φροντίζουμε να κάνουμε γνωστά τις κινήσεις και τις πράξεις των εν λόγω εταιρειών σε όσους μπορούμε και σε όσους θέλουν να ακούσουν.
Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να κατηγορούμε τις εν λόγω εταιρείες.
Οι εταιρείες πουλάνε και εμείς αν θέλουμε αγοράζουμε ή όχι και αν βλέπουμε ότι το προϊόν τους είναι προβληματικό/δεν μας κάνει/υπάρχει ελεύθερο ή ότι άλλο πράτουμε αναλόγως.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nopp » 22 Φεβ 2012, 20:28

rat έγραψε:Αν δεν θέλουμε να είμαστε εξαρτημένοι ή να νοιώθουμε ότι μας χρησιμοποιούν φροντίζουμε να μην χρησιμοποιούμε τις εν λόγω υπηρεσίες...
Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να κατηγορούμε τις εν λόγω εταιρείες.
Οι εταιρείες πουλάνε και εμείς αν θέλουμε αγοράζουμε ή όχι και αν βλέπουμε ότι το προϊόν τους είναι προβληματικό/δεν μας κάνει/υπάρχει ελεύθερο ή ότι άλλο πράτουμε αναλόγως.

Δυστυχώς δεν νομίζω οτι είναι τόσο απλά τα πράγματα στη σημερινή εποχή :!:

Το Facebook, το Twitter, το GooglePus και άλλοι έχουν καθιερώσει το κουμπακι Like, +1, κλπ.
Αυτά λοιπόν έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν τα στοιχεία μας για όλες τις δικτυακές μας περιπλανήσεις, για όλες τις σελίδες που επισκεπτόμαστε και έχουν τ’ αντίστοιχα κουμπάκια.
Εγώ λοιπόν, δεν χρησιμοποιώ αυτές τις υπηρεσίες, όταν όμως μπαίνω σε μία ιστοσελίδα ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΑΡΞΗ Like, +1 κλπ (ακόμα και μη πατώντας στο σχετικό κουμπάκι (Like, Follow, +1) καταγράφει τις κινήσεις μου χωρίς τη συναίνεσή μου :twisted:

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο υπάρχει στο osarena εδώ

Έχω βάλει το πρόσθετο Priv3 στο Firefox και έχει δείξει ότι μπλόκαρε 50 τέτοια στοιχεία σε μία και μόνο ενημερωτική ιστοσελίδα!!!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Ελάχιστα
Λειτουργικό σε Η/Υ: Debian squeeze lenovo R61
Προδιαγραφές ⇛Intel Core Duo T 8100 2.10GHz | RAM 2GB │ NVIDIA Quadro NVS 140M
Άβαταρ μέλους
nopp
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 22 Φεβ 2012, 23:39

nopp έγραψε:Δυστυχώς δεν νομίζω οτι είναι τόσο απλά τα πράγματα στη σημερινή εποχή :!:

Το Facebook, το Twitter, το GooglePus και άλλοι έχουν καθιερώσει το κουμπακι Like, +1, κλπ.
Αυτά λοιπόν έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν τα στοιχεία μας για όλες τις δικτυακές μας περιπλανήσεις, για όλες τις σελίδες που επισκεπτόμαστε και έχουν τ’ αντίστοιχα κουμπάκια.
Εγώ λοιπόν, δεν χρησιμοποιώ αυτές τις υπηρεσίες, όταν όμως μπαίνω σε μία ιστοσελίδα ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΑΡΞΗ Like, +1 κλπ (ακόμα και μη πατώντας στο σχετικό κουμπάκι (Like, Follow, +1) καταγράφει τις κινήσεις μου χωρίς τη συναίνεσή μου :twisted:

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο υπάρχει στο osarena εδώ

Έχω βάλει το πρόσθετο Priv3 στο Firefox και έχει δείξει ότι μπλόκαρε 50 τέτοια στοιχεία σε μία και μόνο ενημερωτική ιστοσελίδα!!!!

Σωστός! :clap: Οι πολυεθνικές είναι αδίστακτες! :thumbdown: & 'γω δεν χρησιμοποιώ social networks αλλά έχω εγκαταστήσει στον ff το Priv3! :)
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας