Κλεινουν τα file-hosting sites το ενα μετα το αλλο?

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κλεινουν τα file-hosting sites το ενα μετα το αλλο?

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 27 Ιαν 2012, 21:25

Και στοπ φινάλε φινάλε από πότε είναι ανήθικο να μοιράζεις δωρεάν ένα αρχείο μουσικής είται είναι copywrighted είτε όχι?
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 27 Ιαν 2012, 21:29

pc_magas έγραψε:Και στοπ φινάλε φινάλε από πότε είναι ανήθικο να μοιράζεις δωρεάν ένα αρχείο μουσικής είται είναι copywrighted είτε όχι?

Αν ήσουν εσύ ο δημιουργός του τραγουδιού θα σου άρεσε ;

Υγ : copyright όχι copywright :shifty:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 27 Ιαν 2012, 21:30

pc_magas έγραψε:Και στοπ φινάλε φινάλε από πότε είναι ανήθικο να μοιράζεις δωρεάν ένα αρχείο μουσικής είται είναι copywrighted είτε όχι?

Από τότε που δεν συμμετείχες στα έξοδα για την έκδοση του άλμπουμ και από τότε που το έκανες γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια σου την αντίθετη γνώμη του δημιουργού του απλά και μόνο επειδή μπορείς να το κάνεις.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 27 Ιαν 2012, 23:52

Κάποιες σκόρπιες σκέψεις, σχετικά...

Ο κάθε δημιουργός που επιμένει να επιβάλει τα δικαιώματα copyright με όποιο μέσο του παρέχει η νομοθεσία, έχει τόση εξουσία όση του δίνουν αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα έργα του.
Έργα που στην πλειοψηφία τους, απευθύνονται σε κοινό με iq (αϊ κιού) ραδικιού...
Αυτές οι σελίδες που κλείνουν, είναι κομμάτι του ίδιου συστήματος.

Η δυνατότητα να κατεβάζεις κάθε πειρατεμένο σκουπίδι τρίτης διαλογής, είναι το δόλωμα.
Την φάκα την παίρνεις χαμπάρι;

Όσο για την ελευθερία στο διαδίκτυο, εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι αγανακτισμένοι του facebook ή οι επαναστάτες της αραβικής άνοιξης που βρέθηκαν με καινούργιους δυνάστες...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 27 Ιαν 2012, 23:55

Το ηθικό και νόμιμο πολύ το μπερδεύουμε τελευταία...όπως και το ανήθικο και άνομο.
Βέβαια ο εν ζωή καλλιτέχνης/δημιουργός/συγγραφέας ή ότι άλλο (για μένα τουλάχιστον) θα έπρεπε να λαμβάνει ανταμοιβή για το δημιούργημά του (εφόσον δεν θέλει να το μοιράζει ελεύθερα, μια μορφή GPL), τώρα όσον αφορά τους απογόνους του....εκεί θέλει μεγάλη κουβέντα.
Και λέω για εν ζωή γιατί μη μου πείτε πως μπορεί κάποιος να λαμβάνει ανταμοιβή για δικαιώματα από γραπτά του Σοφοκλή ή του Όμηρου (εντάξει το πήγα λίγο πίσω στο χρόνο).

Δεν πιστεύεις στους αγανακτισμένους του facebook ???? Θα κάνουν απεργία και δε θα μαζέψουν τις παραγωγές από τη φάρμα χαχαχα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 28 Ιαν 2012, 01:14

Ναι αλλα το copywright ΔΕΝ το έχει ο δημιουργός την πληθόρα των περιπτώσεων αλλα ΚΑΠΟΙΑ εταιρεία όπου ΠΛΗΡΩΝΕΙ τον δημιουργό. Έτσι άμα θέλει άμα μοιράσει ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ κάποιες κόπιες άμα θέλει η εταιρεία μπορεί να τον θεωρήσει παράνομο διότι Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ COPYWRIGHT.
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 28 Ιαν 2012, 01:52

pc_magas έγραψε:Ναι αλλα το copywright ΔΕΝ το έχει ο δημιουργός την πληθόρα των περιπτώσεων αλλα ΚΑΠΟΙΑ εταιρεία όπου ΠΛΗΡΩΝΕΙ τον δημιουργό.

1ον. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ COPYWRIGHT, είναι copyright. Copy=αντιγραφή, right=δικαίωμα. Δηλαδή διατήρηση του δικαιώματος αντιγραφής. Write=γράφω=εντελώς άσχετο. Το αναφέρεις που το αναφέρεις, μην επιμένεις να το αναφέρεις λάθος.
Το δικαίωμα αυτό φυσικά και το έχει ο δημιουργός, ο οποίος αν θέλει μπορεί να το παραχωρήσει έναντι αμοιβής στην εταιρεία που κυκλοφορεί το έργο του.
Κάποιες φορές όμως, το κυκλοφορεί μόνος του χωρίς εταιρεία. Τότε δεν το αντιγράφεις;
pc_magas έγραψε:Έτσι άμα θέλει άμα μοιράσει ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ κάποιες κόπιες άμα θέλει η εταιρεία μπορεί να τον θεωρήσει παράνομο διότι Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ COPYWRIGHT.

Υποθέτω πως αυτό είναι συμπέρασμα μετά από νομική, μελέτη έτσι;
Καλά, τα θέλετε και τα λέτε κάτι τέτοια; Τα συμβόλαια φυσικά και επιτρέπουν στον δημιουργό να μοιράσει αντίτυπα της δουλειάς του, σε συγκεκριμένα άτομα και για διαφημιστικούς λόγους.
Ακόμα κι έτσι όμως να μην ήταν, από τη στιγμή που εσύ κλέβεις το έργο και αυτός πληρώνεται με ποσοστά επί των εισπράξεων, αυτόν υπονομεύεις.
Γιατί δεν διαβάζεις και το ποστ του pros που σου λέει καθαρά ότι η πειρατεία είναι το τυρί και δεν βλέπεις τη φάκα;
Κάτι τέτοιες ανοησίες δίνουν άλλοθι στους εκάστοτε κρατούντες να περνάνε ότι νομοσχέδια τους καπνίσει.

Ας κάνω κι εγώ κάποιες σκόρπιες σκέψεις λοιπόν...
Αν εγώ φτιάξω κάτι έχω ή δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω (ή όχι) αμοιβή για να το δώσω; Υποθέτω ότι έχω. Ε, λοιπόν ποιος είσαι εσύ που με το έτσι θέλω και επειδή δεν μπορώ να σε τιμωρήσω καταργείς αυτό το δικαίωμά μου; Έχεις περισσότερα δικαιώματα από εμένα και δεν το ξέρω; Ποιός σου τα 'δωσε;

Αμα θες να πολεμήσεις τις κακές εταιρείες, σνόμπαρε τα προϊόντα τους και πείσε τον υπόλοιπο κόσμο να κάνει το ίδιο. Τότε θα πιστέψω πράγματι ότι το κάνεις από ιδεολογία. Όταν τα διακινείς, με κάνεις να πιστεύω πως απλά έχεις μπερδεμένο σύστημα αξιών.

Η λογική «μα η μουσική είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να ανήκει σε όλους» είναι ένα κάρο μπούρδες. Η στέγαση είναι μεγαλύτερο κοινωνικό αγαθό, αλλά άμα έρθω να την πέσω στο σπίτι σου δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 28 Ιαν 2012, 02:51

Σκόρπιες σκέψεις και εγώ ... ώρα που είναι.
Η λογική του copywright....copy=αντιγράφω και wright=εργάτης (και όχι write=γράφω).....είναι ο εργάτης που αντιγράφει.
Μιλάμε για ελευθερία...και φυσικά ελευθερία είναι να μπορεί να λέει ο καθένας και να γράφει ότι θέλει.
Και τις περισσότερες φορές και οι περισσότεροι δεν φιλτράρουν ότι διαβάζουν. Μα το διάβασα στο ίντερνετ λένε.
Που το διάβασες ? Σε ένα forum και σε ένα blog.
Και τι διάβασες ? Για το copywright. (εμένα πάντως σαν λέξη μου την βγάζει ότι είναι λάθος).
Το συγκεκριμένο κείμενο σε ένα βιβλίο παράδειγμα θα ήταν διορθωμένο, και φυσικά θα έπρεπε να πληρωθεί ο συγγραφέας, ο επιμελητής/διορθωτής, ο εκδότης και όποιος άλλος ήταν στην παραγωγή αυτού του βιβλίου. Διαφορετικά ο συγγραφέας θα το έγραφε απευθείας στο ίντερνετ και θα μπορούσε ο καθένας να το διαβάσει (όχι ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο), ή ο μουσικός θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το επόμενο τραγούδι του ελεύθερο στο ίντερνετ (εφόσον το επιθυμούσε και δεν είχε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο με κάποια εταιρεία) και υπάρχουν και μουσικοί που το έχουν κάνει.
Και θα συμφωνήσω με τον fkol k4.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 28 Ιαν 2012, 11:16

Εγώ πάντως προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κακό στον χώρο της τέχνης θα ήταν η καταπολέμιση της πειρατείας αφού χωρίς την πειρατεία οι εταιρίες θα μας πλάσαραν ότι μπούρδα υπάρχει με πάρα πολύ διαφήμιση και managment με σκοπό να πουλήσουν και μόνο... Τουλάχιστον τώρα κάποιοι από εμάς δεν κάνουμε το χατήρι σε κάποιες εταιρίες που η μοναδική τους σκοτούρα είναι να πουλήσουν... Όποιος αγαπάει πραγματικά την τέχνη και το κάνει από μεράκι και αγάπη δεν τον ενδιαφέρει το κέρδος αλλά η καταξίωση και η αναγνώριση της τέχνης του... Μου αναφέρει αρκετά συχνά ο πατέρας μου παλιούς καλλιτέχνες όπως τον Τσιτσάνη και τον Βαμβακάρη που έβγαζαν κάτι ψιλοδραχμές από τα μαγαζιά που έπαιζαν όλη νύχτα ασταμάτητα (και μάλιστα χωρίς μικρόφωνα και ευκολίες όπως σήμερα) αλλά και όμως ποτέ δεν έπαψαν να διασκεδάζουν τον κόσμο και έπαιζαν πραγματική μουσική και όχι τις μπούρδες που ακούμε τώρα από τον κάθε υποτιθέμενο καλλιτέχνη... Προσωπικά ούτε σε πειρατικά δεν καταδέχομαι να κατεβάσω τα αίσχοι που θεωρούνται τέχνη σήμερα όχι και να πληρώσω για αυτά... Αν σταματήσει η πειρατεία πολύ απλά θα κυκλοφορεί στην αγορά μόνο ότι είναι κερδοφόρο για τις εταιρίες αυτές αγνοώντας την πραγματική τέχνη προς όφελος της κερδοφορίας και της αισχροκερδίας...

Είναι δυνατόν τραγούδια που απότελούνται από στίχο που σχηματίζεται από τα παράγωγα μόνο μίας λέξης (Μωρό μου είσαι τέλεια χωρίς καμια ατέλεια τα πάντα στην εντέλεια) να πουλούνται 20-30 ευρώ και να έχουν και την απαίτηση να τα αγοράζει ο κόσμος ή να απορούν γιατί δεν πουλάνε παρά μόνο διανέμονται πειρατικά? Το χειρότερο είναι βέβαια ότι εμείς τα βόδια καθόμαστε και τα ακούμε κιόλας και μάλιστα τα κάνουμε και σουξέ. Ούτε για τσάμπα ούτε για πειρατικά δεν αξίζει τέτοια μουσική...
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 28 Ιαν 2012, 22:57

Off topic:
@mangelasakis
Εδώ με 15 ευρώ παίρνω 2 δίσκους διαμάντια της Atlantis records +1 δώρο. ΚΑι μια Αηδία την παίρνω με παραπάνω από 15 ευρώ.
Από τότε όπου άρχιζα να ακούω Nightwish και γενικότερα Rock (Ελληνικό και ξένο) - Metal (epic,thrash,symphonic,power) βρήκα την υγειά μου!!!! (Μουσικά)
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ