pc_magas έγραψε:Ναι αλλα το copywright ΔΕΝ το έχει ο δημιουργός την πληθόρα των περιπτώσεων αλλα ΚΑΠΟΙΑ εταιρεία όπου ΠΛΗΡΩΝΕΙ τον δημιουργό.
1ον. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ COPYWRIGHT, είναι copyright. Copy=αντιγραφή, right=δικαίωμα. Δηλαδή διατήρηση του δικαιώματος αντιγραφής. Write=γράφω=εντελώς άσχετο. Το αναφέρεις που το αναφέρεις, μην επιμένεις να το αναφέρεις λάθος.
Το δικαίωμα αυτό φυσικά και το έχει ο δημιουργός, ο οποίος
αν θέλει μπορεί να το παραχωρήσει έναντι αμοιβής στην εταιρεία που κυκλοφορεί το έργο του.
Κάποιες φορές όμως, το κυκλοφορεί μόνος του χωρίς εταιρεία. Τότε δεν το αντιγράφεις;
pc_magas έγραψε:Έτσι άμα θέλει άμα μοιράσει ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ κάποιες κόπιες άμα θέλει η εταιρεία μπορεί να τον θεωρήσει παράνομο διότι Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ COPYWRIGHT.
Υποθέτω πως αυτό είναι συμπέρασμα μετά από νομική, μελέτη έτσι;
Καλά, τα θέλετε και τα λέτε κάτι τέτοια; Τα συμβόλαια φυσικά και επιτρέπουν στον δημιουργό να μοιράσει αντίτυπα της δουλειάς του, σε συγκεκριμένα άτομα και για διαφημιστικούς λόγους.
Ακόμα κι έτσι όμως να μην ήταν, από τη στιγμή που εσύ κλέβεις το έργο και αυτός πληρώνεται με ποσοστά επί των εισπράξεων, αυτόν υπονομεύεις.
Γιατί δεν διαβάζεις και το ποστ του pros που σου λέει καθαρά ότι η πειρατεία είναι το τυρί και δεν βλέπεις τη φάκα;
Κάτι τέτοιες ανοησίες δίνουν άλλοθι στους εκάστοτε κρατούντες να περνάνε ότι νομοσχέδια τους καπνίσει.
Ας κάνω κι εγώ κάποιες σκόρπιες σκέψεις λοιπόν...
Αν εγώ φτιάξω κάτι έχω ή δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω (ή όχι) αμοιβή για να το δώσω; Υποθέτω ότι έχω. Ε, λοιπόν ποιος είσαι εσύ που με το έτσι θέλω και επειδή δεν μπορώ να σε τιμωρήσω καταργείς αυτό το δικαίωμά μου; Έχεις περισσότερα δικαιώματα από εμένα και δεν το ξέρω; Ποιός σου τα 'δωσε;
Αμα θες να πολεμήσεις τις κακές εταιρείες, σνόμπαρε τα προϊόντα τους και πείσε τον υπόλοιπο κόσμο να κάνει το ίδιο. Τότε θα πιστέψω πράγματι ότι το κάνεις από ιδεολογία. Όταν τα διακινείς, με κάνεις να πιστεύω πως απλά έχεις μπερδεμένο σύστημα αξιών.
Η λογική «μα η μουσική είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να ανήκει σε όλους» είναι ένα κάρο μπούρδες. Η στέγαση είναι μεγαλύτερο κοινωνικό αγαθό, αλλά άμα έρθω να την πέσω στο σπίτι σου δεν θα σου αρέσει καθόλου.
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.