HACK !!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: HACK !!

Δημοσίευσηαπό simosx » 01 Φεβ 2012, 02:32

kimon solo έγραψε:Λοιπον γραφω για πρωτη φορα στο φορουμ δε ξερω καν αν πρεπει να γραψω αυτο το topic εδω .
Για να γινει καποιοσ hacker ( οχι cracker ) Τι γνωσεις χρειαζονται ? Πρεπει ο υπολογιστης του να ειναι linux η Mac's ? (θελω ν πω με windows δε γινετε? ).
Θα ηθελα ν ακουσω και καποιες συμβουλες για το hackarisma ( τι προγραμματα χρησιμοποιειτε ? κτλ )
Και παλι sorry αμα εχω γραψει σε λαθος μερος το topic!!

Αρκετά άτομα θέλουν να γίνει «hacker», και για το καθένα σημαίνει κάτι προσωπικό.
Αυτό που προτείνω είναι ότι χρειάζεσαι να έχεις σωστές γνωσιακές βάσεις. Δηλαδή να ξέρεις να χρησιμοποιείς το Ubuntu σου καλά και να καταφέρνεις πολλά πράγματα.
Για παράδειγμα, μαθαίνεις γλώσσα προγραμματισμού (π.χ. Python), είσαι σε θέση επιλύεις προβλήματα που παρουσιάζονται στον υπολογιστή, μεταγλωττίζεις πακέτα που βρίσκεις στο διαδίκτυο, μαθαίνεις git, και συνεργάζεσαι με άλλα μέλη.
Αν αφιερώσεις αρκετό χρόνο στο φόρουμ και έχεις διάθεση να βοηθήσεις, πιστεύω ότι θα μάθεις αρκετά.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 07 Φεβ 2012, 03:23

kimon solo έγραψε:Λοιπον γραφω για πρωτη φορα στο φορουμ δε ξερω καν αν πρεπει να γραψω αυτο το topic εδω .
Για να γινει καποιοσ hacker ( οχι cracker ) Τι γνωσεις χρειαζονται ? Πρεπει ο υπολογιστης του να ειναι linux η Mac's ? (θελω ν πω με windows δε γινετε? ).
Θα ηθελα ν ακουσω και καποιες συμβουλες για το hackarisma ( τι προγραμματα χρησιμοποιειτε ? κτλ )
Και παλι sorry αμα εχω γραψει σε λαθος μερος το topic!!

Τι προγραμματα χρησιμοποιούνε...... μαλιστα.
Οι χάκερς χρησιμοποιούν προγράμματα τα οποία έχουν φτιάξει
μονοι τους :D μολις φτάσεις σε τέτοιο προγραμματιστικό σημείο
θα μπορείς να θεωρείσαι οτι εισαι σε πολυ καλο επίπεδο.

Ξεκινα με C απευθειας. Οτιδηποτε και αν κανεις στην καθημερινη σου
ασχολια αφιέρωσε 2 ώρες σε C ή και Assembly (σιγουρα τα βασικά).
Δεν εχει καμια σχεση το hacking ουτε με το Ubuntu ουτε με το Fedora ουτε με το Arch
ουτε με τα Windows. Μπορεις να εχεις οποιο λειτουργικο συστημα γουσταρεις και σε εξυπηρετει
και μπορεις επισης να αποφασισεις εσυ ο ιδιος αν θα βοηθησεις άλλους με τις γνώσεις σου ή οχι.
Παρολαυτα καλο θα ειναι αν δεν θελησεις να βοηθησεις να μην βλάψεις. Κατα τα αλλα οκ.

btw ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη τα παραπανω . Γιατι προσωπικα δεν συμφωνω με το οτι καποιος ο οποιος
δεν υιοθετει την κουλτουρα των χακερς δεν ειναι χακερ. Αυτο ειναι καθαρα επιλογη προσωπικη . Δεν μπορεις να παραβλέψεις
την ικανοτητα επειδη δεν συμβαδιζει με την ιδεολογια. Ποιος τα λεει αυτα? :/
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 11 Φεβ 2012, 18:01

Star_Light έγραψε:Τι προγραμματα χρησιμοποιούνε...... μαλιστα.
Οι χάκερς χρησιμοποιούν προγράμματα τα οποία έχουν φτιάξει
μονοι τους :D μολις φτάσεις σε τέτοιο προγραμματιστικό σημείο
θα μπορείς να θεωρείσαι οτι εισαι σε πολυ καλο επίπεδο.

Όχι απαραίτητα, υπάρχουν κι άπειρα εργαλεία έτοιμα. Αν γνωρίζεις ότι το τάδε εργαλείο είναι αξιόπιστο και κάνει την δουλειά που θέλεις, δεν υπάρχει λόγος να γράψεις κάτι δικό σου.
Star_Light έγραψε:Ξεκινα με C απευθειας. Οτιδηποτε και αν κανεις στην καθημερινη σου
ασχολια αφιέρωσε 2 ώρες σε C ή και Assembly (σιγουρα τα βασικά).

Θα πρόσθετα και python για ευνόητους λόγους.
Star_Light έγραψε:Παρολαυτα καλο θα ειναι αν δεν θελησεις να βοηθησεις να μην βλάψεις.

Νομίζω ξεκαθάρισε ο φίλος στην αρχή ότι ενδιαφέρεται να γίνει χάκερ κι όχι κράκερ.
Star_Light έγραψε:btw ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη τα παραπανω . Γιατι προσωπικα δεν συμφωνω με το οτι καποιος ο οποιος
δεν υιοθετει την κουλτουρα των χακερς δεν ειναι χακερ.

Δεν ξέρω τι είδους ειδική κουλτούρα έχουν οι χάκερ, αν και φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με την χρήση του χάκινγκ, όσο και πως προσδιορίζει κανείς τους όρους χάκερ και χάκινγκ, δηλ. η καλοπροαίρετη χρήση έχει την δική της κουλτούρα και η κακοπροαίρετη (κράκερ) έχει την δική της, όπου ο μόνος ηθικός νόμος που ισχύει είναι: "Τα πάντα επιτρέπονται εκτός από το να σε κάνουν τσακωτό επ' αυτοφόρω (ελπίζω να το έγραψα σωστά).
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 16 Φεβ 2012, 19:29

@Epirotes

Κατι δικο σου γραφεις οταν θες να μάθεις ! Για αυτο οποιος θελει να αρχισει να μαθαινει
σε βάθος πραγματα για μενα ο καλυτερος δρομος ειναι ο προγραμματισμος. Μετα δεν θα κολλήσουμε
στην ταμπελα αν ο αλλος ειναι χακερ ή κρακερ εγω θα τον σεβομουν σε καθε περιπτωση για τις ικανοτητες του.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 19 Φεβ 2012, 01:06

Χάκερ...χμμμμ...κάτι τέτοιο δηλαδή ; (Xωρίς παρεξήγηση, αστειεύομαι).
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=33&t=152&p=949&hilit=%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B6%CE%B7#p949
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 19 Φεβ 2012, 01:25

Off topic:
Ακριβώς, αυτό έλειπε! :lol:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 19 Φεβ 2012, 02:39

dim459 έγραψε:Χάκερ...χμμμμ...κάτι τέτοιο δηλαδή ; (Xωρίς παρεξήγηση, αστειεύομαι).
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=33&t=152&p=949&hilit=%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B6%CE%B7#p949

Και οχι μόνο !!!!!

Εικόνα

Οι Anonymous και η παρέα τους :lol: :lol: :lol:

Τελοςπαντων για μενα ενας απο τους κορυφαιους χακερς ηταν και ο Kevin Mitnick .
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας